skad wziasc fdisk?
Mam xp chcialbym w dosie porobic sobie partycje, tylko nie umiem uruchomic programu fdisk. Moze wystarczy sciagnac taki programik i zapuscic w dosie??
Odpowiedzi: 20
Przyjalem do wiadomosci :P .Rebe:Ja Ci EL NINO odpowiem: ...
EL NINO:Ale do czego ?george2:... to lepiej uzyc Patrition Magic.
Ja Ci EL NINO odpowiem:
a/ do niczego
b/ do d.....y
I to by było tyle w sprawie: "PM jest rozwiązniem wszystkich problemów".
Ale do czego ?george2:... to lepiej uzyc Patrition Magic.
Jesli masz jakeis cenne dane to lepiej uzyc Patrition Magic.
Moim podstawowym narzędziem do tego jest dyskieta 3.5 :) Tyle źe z opisem Dysk startowy Windows 98. I Gitarra :))
Wow. Nawet nie przypuszczalem ze ten temat sie tak rozkreci:) Jednak linux mi pomogl ze wszystkim:)
bdk:no tak, a moja pomyłka wynika z tego źe progmaniac nie uwzględnił w swej wypowiedzi jakiej wielkości planuje porobić partycje
Napisał za to, źe chce to "w DOS–ie" robić :)
no tak, a moja pomyłka wynika z tego źe progmaniac nie uwzględnił w swej wypowiedzi jakiej wielkości planuje porobić partycje
Nic sie nie stalo. Moj post powyzej jest tylko po to, zeby skorygowac Twoja wypowiedz. XP potrafi formatowac na FAT32 tylko do 32GB – o tym juz pisalim na forum :wink: .
a chyba źe tak duźy
moja pomyłka sorry EL NINO
moja pomyłka sorry EL NINO
Sprobuj w takim razie formatowac na FAT32 dysk wielkosci np. 40GB.
why EL NINO?
panel–narzędzia administracyjne–zarzadzanie komputerem–zarządzanie dyskami
oprócz systemowego reszte mozna formatować z róźnym sys. plików
panel–narzędzia administracyjne–zarzadzanie komputerem–zarządzanie dyskami
oprócz systemowego reszte mozna formatować z róźnym sys. plików
Nie do konca.bdk:... tam moźna utworzyć i wybrać system plików
po co tak...
przecieź moźna to zrobić w xp, zarządzanie dyskami, tam moźna utworzyć i wybrać system plików
przecieź moźna to zrobić w xp, zarządzanie dyskami, tam moźna utworzyć i wybrać system plików
po co tak...
Gregy:a nie lepiej jakis partition magic??
To się nazywa ........"z armatą na komary" – pominę kwestię ceny tego narzędzia – w wersji dla XP, ale zwróć uwagę na to, źe o ząłoźenie partycji chodzi, a do tego jest narzedzi kupa z okładem – nawet poza wymienionymi wyźej i w archiwum zostają jeszcze partycjonery linuksowe np.
a nie lepiej jakis partition magic??
To uruchom sobie diskpart
EL NINO:Co to dokladnie znaczy ? W jaki sposob probujesz uruchamiac ?progmaniac:... tylko nie umiem uruchomic programu fdisk.
Gusioo, linkow do fdiska Ci na forum dostatek :P .
A kciałem zabłysnąć :roll: ;)
Zebys tylko nie rozblysnal jak czarnobylska elektrownia :mrgreen:
EL NINO
Spokojnie, u mnie reaktor sprawny :D
Gusioo
Co to dokladnie znaczy ? W jaki sposob probujesz uruchamiac ?progmaniac:... tylko nie umiem uruchomic programu fdisk.
Gusioo, linkow do fdiska Ci na forum dostatek :P .
Strona 1 / 1