simpler.exe - help!!
wiem ze ten watek juz tu sie gdzies pojawil :( ale mi nie gra bo probowalam usunac ten plik przez killboxa i nic :((((
prosze mi pomóc, tylko wytłumaczcie mi krok po kroku :)
Odpowiedzi: 2
Simpler.exe na ogół występuje w tzw. komplecie "rpcc". Sprawdź więc w swoim logu z HijackThis, czy nie masz tych wpisów:
O4 - HKLM\..\Run: [Windows Update Notifier] "C:\WINDOWS\system32\winalert.exe"
O4 - Startup: MSWin--1526237915.exe (numerki u Ciebie mogą być inne ! )
O4 - Startup: MSWin-257801393.exe (numerki u Ciebie mogą być inne ! )
O4 - Global Startup: Uninstall.exe
O20 - Winlogon Notify: rpcc - C:\WINDOWS\system32\rpcc.dll
O20 - Winlogon Notify: rpccd - C:\WINDOWS\system32\rpccd.dll
Oraz wyszukaj wg podanych ścieżek, czy masz to:
C:\Documents and Settings\simpler.exe
C:\Documents and Settings\aaradia\Pulpit\gg.dll (zamiast "aaradia" może być nazwa, której Ty używasz w systemie)
Następnie:
1. Otwórz program Pocket Killbox. W nim zaznacz opcję Delete on reboot a także All files . W Path wklej te ścieżki dostępu:
(oczywiście wklej tylko te, które u Ciebie występują, jeśli któreś nie występuje, to opuść je)
C:\WINDOWS\system32\rpcc.dll
C:\WINDOWS\system32\rpccd.dll
C:\WINDOWS\system32\winalert.exe
C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Autostart\Uninstall.exe
C:\Documents and Settings\aaradia\Menu Start\Programy\Autostart\MSWin--numerki.exe (zamiast "aaradia"=Twoja nazwa;zamiast "numerki"=wpisz numerki, które są u Ciebie)
C:\Documents and Settings\aaradia\Pulpit\gg.dll (zamiast "aaradia" może być nazwa, której Ty używasz w systemie)
Krzyżykiem zatwierdź kasację i zresetuj komputer.
2. Po resecie komputera otwórz HijackThis >>> Scan >>> zaznacz ptaszkami te wpisy, które należą do tej "GG-infekcji" >>> kliknij Fix checked.
Skasuj z dysku kopie plików simpler.exe i gg.dll, wg podanych ścieżek.
Jeśli to nie pomoże, to podam Ci, jak użyć http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=58269
O4 - HKLM\..\Run: [Windows Update Notifier] "C:\WINDOWS\system32\winalert.exe"
O4 - Startup: MSWin--1526237915.exe (numerki u Ciebie mogą być inne ! )
O4 - Startup: MSWin-257801393.exe (numerki u Ciebie mogą być inne ! )
O4 - Global Startup: Uninstall.exe
O20 - Winlogon Notify: rpcc - C:\WINDOWS\system32\rpcc.dll
O20 - Winlogon Notify: rpccd - C:\WINDOWS\system32\rpccd.dll
Oraz wyszukaj wg podanych ścieżek, czy masz to:
Następnie:
1. Otwórz program Pocket Killbox. W nim zaznacz opcję Delete on reboot a także All files . W Path wklej te ścieżki dostępu:
(oczywiście wklej tylko te, które u Ciebie występują, jeśli któreś nie występuje, to opuść je)
C:\WINDOWS\system32\rpcc.dll
C:\WINDOWS\system32\rpccd.dll
C:\WINDOWS\system32\winalert.exe
C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Autostart\Uninstall.exe
C:\Documents and Settings\aaradia\Menu Start\Programy\Autostart\MSWin--numerki.exe (zamiast "aaradia"=Twoja nazwa;zamiast "numerki"=wpisz numerki, które są u Ciebie)
Krzyżykiem zatwierdź kasację i zresetuj komputer.
2. Po resecie komputera otwórz HijackThis >>> Scan >>> zaznacz ptaszkami te wpisy, które należą do tej "GG-infekcji" >>> kliknij Fix checked.
Skasuj z dysku kopie plików simpler.exe i gg.dll, wg podanych ścieżek.
Jeśli to nie pomoże, to podam Ci, jak użyć http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=58269
aha i mam jeszcze problem z plikiem "artm new.dll" tego tez sie nie da usunąć :(
Strona 1 / 1