Siłownia
Od jakiegos czasu chodze na silownie i jak narazie cwicze na sucho .
Czasem dochodza do mnie rozmowy o odzywkach wspomagajacych trening .
Czy polecacie cos typu kreatyna? lub bialko ?
O plusach tego typu odzywakach slyszalem , a czy sa jakies minusy ?
Czasem dochodza do mnie rozmowy o odzywkach wspomagajacych trening .
Czy polecacie cos typu kreatyna? lub bialko ?
O plusach tego typu odzywakach slyszalem , a czy sa jakies minusy ?
Odpowiedzi: 15
kreatynka – dobra ale jak wyzej Zygo napisał zalezy ile cwiczysz jak dopiero zaczynasz to ja bym nie brał.
Lipton:Czy polecacie cos typu kreatyna? lub bialko ?
Zaleźy ile chodzisz na siłke. Ale kreatyna, białko, karnityna, HMB moźna spokojnie stosować. Wiadomo za jakiś czas odpowiednia dieta no i efekty widać. Oczywiście to co chcesz brać musisz dostosować do ilości ćwiczeń i swojej masy.
Minusy hmmm no wiadomo naturalne to to nie jest ale mega szkodliwe teź nie więc Twoja decyzja jak na to patrzeć.
Tomi!:WaGonik:zapytaj w sklepie o "Nitrobolon 2" dobry sprzet ;)
Właśnie N2, pompuje i daje potworego kopa. Knouckuot jest leszpy ale droźszy. Na mase biore XXL Trec'a 5 kg wymieszany z mlekiem jest zajeb.... a białko to jakieś konkretne trzeba. Do tego wszystkiego moźna zakupić witaminki B12 Naturella.
wiem ze daje kopa :mrgreen: juz niedlugo sam to zarzuce :D
p.s. niestety $$ trzeba wyskoczyc troche po kieszeni.
WaGonik:zapytaj w sklepie o "Nitrobolon 2" dobry sprzet ;)
Właśnie N2, pompuje i daje potworego kopa. Knouckuot jest leszpy ale droźszy. Na mase biore XXL Trec'a 5 kg wymieszany z mlekiem jest zajeb.... a białko to jakieś konkretne trzeba. Do tego wszystkiego moźna zakupić witaminki B12 Naturella.
e tam, jak odzywki to od razu muszą być KOKSY ? KOKS to se moźna na giełdzie kupic ze dwie bryłki :mrgreen:
zapytaj w sklepie o "Nitrobolon 2" dobry sprzet ;)
zapytaj w sklepie o "Nitrobolon 2" dobry sprzet ;)
Bialko i tylko bialko...organizm podczas rozrostu miesni potrzebuje wlasnie bialka, jezeli bedzie go mial za duzo to wydali i tyle...nie masz w tym momencie ryzyka...
fakt ze czyste bialko troche kosztuje, ale warto..ja po wakacjach tez mam zamiar zrobic sobie "kaloryferek" na brzuchu – nie dla dziewczyn – dla siebie...kark mam zamiar zostawic, ale podtrzymac to chce wlasnie bialkiem...
fakt ze czyste bialko troche kosztuje, ale warto..ja po wakacjach tez mam zamiar zrobic sobie "kaloryferek" na brzuchu – nie dla dziewczyn – dla siebie...kark mam zamiar zostawic, ale podtrzymac to chce wlasnie bialkiem...
Gdybym tak patrzyl na swiat nic bym nie jadl , bo czym jest np chleb jak nie mieszanina zwiazkow chemicznych .
I nawet siedzenie przed kompem wyjdzie nam na starosc nie zbyt dobrze .
Wiec jesli szukamy dziury w calym,zawsze ja znajdziemy.
Tak samo kreatyna w naturalny sposob wystepuje w naszych miesniach, a nawet przedawkowanie kreatyny nie szkodzi zdrowiu gdyz jej nadmiar jest wydalany z organizmu .
I nawet siedzenie przed kompem wyjdzie nam na starosc nie zbyt dobrze .
Wiec jesli szukamy dziury w calym,zawsze ja znajdziemy.
Tak samo kreatyna w naturalny sposob wystepuje w naszych miesniach, a nawet przedawkowanie kreatyny nie szkodzi zdrowiu gdyz jej nadmiar jest wydalany z organizmu .
Lipton:spiderko:Jak mówili szeptem o tych odźywkach to napewno mieli na myśli tzw. kokosy, dobre efekty w krótkim czasie, brak karku, laski szaleją, potem zwisy, z czasem szybkie męczenie się, problemy z wątrobą, sercem i innymi narządami, takźe płciowymi. W średnim wieku mozna juź się zacząć martwić o zawał serca lub marskość wątroby – taka cena "sportu". :lol:
W sumie nikt o tym nie mowil szeptem , ale jestem nowy w tym swiecie i nie wiem co jak i gdzie :)
Ja nawet nie mam zamiaru myslec o koksie czy anabolach ;/
IMO jak zaczniesz uźywać czego kolwiek, to na starość czymś się to objawi in minus. "Odźywki" są na chemii a chemia to wiadomo... Kulturystyka w tych czsch to juz nie sport tylko wyścigi w grubości poszczególnych części ciała. Sport to pozostać w zgodzie z naturą. Jeśli nie moźesz juź "przytyć" to powinieneś taki pozostać.
8) Pozdro.
spiderko:Jak mówili szeptem o tych odźywkach to napewno mieli na myśli tzw. kokosy, dobre efekty w krótkim czasie, brak karku, laski szaleją, potem zwisy, z czasem szybkie męczenie się, problemy z wątrobą, sercem i innymi narządami, takźe płciowymi. W średnim wieku mozna juź się zacząć martwić o zawał serca lub marskość wątroby – taka cena "sportu". :lol:
W sumie nikt o tym nie mowil szeptem , ale jestem nowy w tym swiecie i nie wiem co jak i gdzie :)
Ja nawet nie mam zamiaru myslec o koksie czy anabolach ;/
damiancore:Tylko białko.Lipton:lub bialko
nie koniecznie...
Na kazdej pakerni sa trenerzy i najlepiej ich wypytaj co kupic – a jak nie, to mozesz dowiedziec sie na forach poswieconych tej tematyce. mozesz tez zapytac sie w sklepie – zazwyczaj pracuja tam osoby zorientowane w tej tematyce ;)
Jak mówili szeptem o tych odźywkach to napewno mieli na myśli tzw. kokosy, dobre efekty w krótkim czasie, brak karku, laski szaleją, potem zwisy, z czasem szybkie męczenie się, problemy z wątrobą, sercem i innymi narządami, takźe płciowymi. W średnim wieku mozna juź się zacząć martwić o zawał serca lub marskość wątroby – taka cena "sportu". :lol:
gusioo:Lipton:a czy sa jakies minusy ?
Trzeba będzie kupić dres – koniecznie adidasa.
Czasem teź występuje zanik karku.
I sprawdza sie przysłowie: Duźa klatka – mały ptaszek.
Jesli ktos chodzi na silownie to odrazu zostaje dresem?
Myslalem ze jest to jeden z rodzajow uprawiania sportu.
Czyli jak ktos biegnie w dresie to jest zlodziejem?
Ehh
Nie potrzebuje poglosek , lecz informacji opratych na doswiadczeniu .
gusioo:I sprawdza sie przysłowie: Duźa klatka – mały ptaszek.
Nie wiem..widzisz to po sobie ?
No i fryz – na nic – teź ..do dresugusioo:Trzeba będzie kupić dres – koniecznie adidasa.
Lipton:a czy sa jakies minusy ?
Trzeba będzie kupić dres – koniecznie adidasa.
Czasem teź występuje zanik karku.
I sprawdza sie przysłowie: Duźa klatka – mały ptaszek.
Tylko białko.Lipton:lub bialko
Więcej na Sportowym Forum Dyskusyjnym.
Strona 1 / 1