Siemens c75 komunikacja z PC kablem USB

Witam! Nie mam komunikacji pomiędzy telefonem Siemens c75, a PC po kablu, który dokupiłem [nie było w zestawie]. Soft do kabla dograłem z załączonej płytki i kabel jest widziany w systemie lecz w momencie podłączenia telefonu prosi o jakiś soft do telefonu [zapewne z driverem], którego to nie posiadam, ani nie znam nawet jego nazwy. W zestawie z aparatem jest płytka z jakimś Mobile Phone Managerem, ale sterów pod USB tam nie ma. W Mobile Phone Manager są do wyboru tylko porty COM, a ja dysponuję kablem pod USB od strony PC. Poza tym w menedźerze urządzeń ciągle jest źółto po podłączeniu aparatu, według mnie jakiś driver trzeba dograć – mój system to XP HE SP1 w pracy lub XP Pro SP2 w domu. Proszę o pomoc, jakiś link do tego softu, bądź innego wymaganego o którym nie mam pojęcia + opis instalacji jeśli są jakieś kruczki. Z góry dzięki i pozdrwiam. Dzięki za pomoc.

Odpowiedzi: 6

Dzięki 1Dominik1. Na pewno wypróbuję Twój sposób. Wszystkiego dobrego z Nowym Rokiem.
Endrju
Dodano
31.12.2005 18:30:34
Ludzie mialem ten sam problem do wczoraj. aby kabel USB byl widziany przez oprogramowanie MPM nalezy:
1. zainstalowac program MPM
2. po zainstalowaniu MPM zrestartowac komputer
3. wejsc do katalogu mpm/drivers/usb–serial i uruchomic program usuwajacy sterowniki
4. nastepnie zrestartowac i wejsc ponownie do katalogu mpm/drivers/usbserial i uruchomic setup ktory zainstaluje sterownik USB dla w9x/w200x/winXP
5. nastepnie po zainstalowaniu restart komputera
6. po uruchomieniu windowsa podlaczamy kebelek do portu USB i uruchamiamy program MPM
7 czekamy okolo minuty na rozpoznanie komorki i tyle
po rozpoznaniu mozna wgrywac midi, gry i roznosci...

* MPM jest na stronie www.siemens.com
* mam kabelek DCA–540 i tel c75 ale sadze ze dziala na innych kablach i z innymi fonami
Jak ktos by mial jeszcze jakies problemy to prosze pytac na maila.
pozdrowka all
1Dominik1
Dodano
30.12.2005 11:05:55
Do *Mis*:
Niestety download na tej stronie jest juź zablokowany [prawa autorskie]. Nawet nie wiem jak się te programy nazywają, więc mam prośbę do Ciebie o nazwy, to moźe ściągnę gdzieś wersje płatne, no chyba źe są drogie to kupię drugi kabelek pod COM jak radzi Adik154
Endrju
Dodano
18.11.2005 20:39:08
Do *Mis*:
Niestety download na tej stronie jest juź zablokowany [prawa autorskie]. Nawet nie wiem jak się te programy nazywają, więc mam prośbę do Ciebie o nazwy, to moźe ściągnę gdzieś wersje płatne, no chyba źe są drogie to kupię drugi kabelek pod COM jak radzi Adik154
Endrju
Dodano
18.11.2005 20:39:08
z tego co kojarze to kumpel miał tak samo i tez uganiał sie po forach. pomogła zmiana kabla na ten z com bo na usb za hu hu. i ten sam bład co u ciebie.
adik154
Dodano
17.11.2005 22:02:39
Mobil Phon Menager słuźy do wgrywania zdjęć itp. masz identyczny problem jak ja, ale znam na niego rozwiązanie ;) masz tu strone www.siemensy.pl tu znajdziesz wszystkie potrzebne ci programy itp. musisz zainstalować USB device następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy na mój komputer i tam w menadźer uźądzeń i zainstalową to USB które będziesz miał zapewne oznaczone wykrzyknikiem aktualizuj sterowniki i niech ci je wyszuka nie z płyty lecz z dysku on wtedy skoźysta z tego co ci podałem wyźej czyli USB Device jak zainstalujesz jeszcze ten programik Mobil Phone Menager to w mój komputem będziesz miał takie coś: Siemens Device to właśnie w to wejdziesz i to jest zaźądzanie całym telefonem czyli jego pamięcią pozdrawiam!
**Mis**
Dodano
17.11.2005 22:00:40
Endrju
Dodano:
17.11.2005 18:58:41
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1