Siemens c75 komunikacja z PC kablem USB
Witam! Nie mam komunikacji pomiędzy telefonem Siemens c75, a PC po kablu, który dokupiłem [nie było w zestawie]. Soft do kabla dograłem z załączonej płytki i kabel jest widziany w systemie lecz w momencie podłączenia telefonu prosi o jakiś soft do telefonu [zapewne z driverem], którego to nie posiadam, ani nie znam nawet jego nazwy. W zestawie z aparatem jest płytka z jakimś Mobile Phone Managerem, ale sterów pod USB tam nie ma. W Mobile Phone Manager są do wyboru tylko porty COM, a ja dysponuję kablem pod USB od strony PC. Poza tym w menedźerze urządzeń ciągle jest źółto po podłączeniu aparatu, według mnie jakiś driver trzeba dograć – mój system to XP HE SP1 w pracy lub XP Pro SP2 w domu. Proszę o pomoc, jakiś link do tego softu, bądź innego wymaganego o którym nie mam pojęcia + opis instalacji jeśli są jakieś kruczki. Z góry dzięki i pozdrwiam. Dzięki za pomoc.
Odpowiedzi: 6
Dzięki 1Dominik1. Na pewno wypróbuję Twój sposób. Wszystkiego dobrego z Nowym Rokiem.
Ludzie mialem ten sam problem do wczoraj. aby kabel USB byl widziany przez oprogramowanie MPM nalezy:
1. zainstalowac program MPM
2. po zainstalowaniu MPM zrestartowac komputer
3. wejsc do katalogu mpm/drivers/usb–serial i uruchomic program usuwajacy sterowniki
4. nastepnie zrestartowac i wejsc ponownie do katalogu mpm/drivers/usbserial i uruchomic setup ktory zainstaluje sterownik USB dla w9x/w200x/winXP
5. nastepnie po zainstalowaniu restart komputera
6. po uruchomieniu windowsa podlaczamy kebelek do portu USB i uruchamiamy program MPM
7 czekamy okolo minuty na rozpoznanie komorki i tyle
po rozpoznaniu mozna wgrywac midi, gry i roznosci...
* MPM jest na stronie www.siemens.com
* mam kabelek DCA–540 i tel c75 ale sadze ze dziala na innych kablach i z innymi fonami
Jak ktos by mial jeszcze jakies problemy to prosze pytac na maila.
pozdrowka all
1. zainstalowac program MPM
2. po zainstalowaniu MPM zrestartowac komputer
3. wejsc do katalogu mpm/drivers/usb–serial i uruchomic program usuwajacy sterowniki
4. nastepnie zrestartowac i wejsc ponownie do katalogu mpm/drivers/usbserial i uruchomic setup ktory zainstaluje sterownik USB dla w9x/w200x/winXP
5. nastepnie po zainstalowaniu restart komputera
6. po uruchomieniu windowsa podlaczamy kebelek do portu USB i uruchamiamy program MPM
7 czekamy okolo minuty na rozpoznanie komorki i tyle
po rozpoznaniu mozna wgrywac midi, gry i roznosci...
* MPM jest na stronie www.siemens.com
* mam kabelek DCA–540 i tel c75 ale sadze ze dziala na innych kablach i z innymi fonami
Jak ktos by mial jeszcze jakies problemy to prosze pytac na maila.
pozdrowka all
Do *Mis*:
Niestety download na tej stronie jest juź zablokowany [prawa autorskie]. Nawet nie wiem jak się te programy nazywają, więc mam prośbę do Ciebie o nazwy, to moźe ściągnę gdzieś wersje płatne, no chyba źe są drogie to kupię drugi kabelek pod COM jak radzi Adik154
Niestety download na tej stronie jest juź zablokowany [prawa autorskie]. Nawet nie wiem jak się te programy nazywają, więc mam prośbę do Ciebie o nazwy, to moźe ściągnę gdzieś wersje płatne, no chyba źe są drogie to kupię drugi kabelek pod COM jak radzi Adik154
Do *Mis*:
z tego co kojarze to kumpel miał tak samo i tez uganiał sie po forach. pomogła zmiana kabla na ten z com bo na usb za hu hu. i ten sam bład co u ciebie.
Mobil Phon Menager słuźy do wgrywania zdjęć itp. masz identyczny problem jak ja, ale znam na niego rozwiązanie ;) masz tu strone www.siemensy.pl tu znajdziesz wszystkie potrzebne ci programy itp. musisz zainstalować USB device następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy na mój komputer i tam w menadźer uźądzeń i zainstalową to USB które będziesz miał zapewne oznaczone wykrzyknikiem aktualizuj sterowniki i niech ci je wyszuka nie z płyty lecz z dysku on wtedy skoźysta z tego co ci podałem wyźej czyli USB Device jak zainstalujesz jeszcze ten programik Mobil Phone Menager to w mój komputem będziesz miał takie coś: Siemens Device to właśnie w to wejdziesz i to jest zaźądzanie całym telefonem czyli jego pamięcią pozdrawiam!
Strona 1 / 1