Sieć+LAN+transfer=wyzwanie

Było by idealnie gdyby nie pewien problem z moim systemem. Mianowicie transfer z mojego kompa to 2–3MB/s a do kompa to max. 40 KB/s. Wniosek? Szlak mnie trafia :!: Problem dotyczy tylko sieci LAN i był poruszany na forum, niestety bez rozwiąznia mojego problemu. Tym razem chcę się za to solidnie zabrać, będę wdzięczny za pomoc.
Zacznę od tego co juź było:
–moj problem nie jest spowodowany złym cachowaniem dysku przez XP (podziękowania dla EL NINIO za pomoc)
–nie jest to wina ustawień full/half duplex (sprawdziłem jedno i drugie a nawet tryb auto)
– nie jest to sprawa sterownika (próbowalem sterów od wina, orginalne z CD i nowe z sieci specjalnie pod XP)
–Karta takźe nie moze być uszkodzona bo od jednego kompa w sieci mogę normalnie ściągać (win98)
Zauwaźyłem, źe nie ma znaczenia jakiego protokołu uźywam, czy HTTP czy FTP zawsze wolno idzie (w porywach nawet 3% wykoźystania łącza :? ), równierz gdy inni coś domnie wgrywają to wolno idzie. System teź nie robi róźnicy (kopiowalem od Linuxa, win XP PRO, ME, 98SE, 98), jedynie ten jeden komp chodzi normalnie. Mój kolega (XP PRO) kopiuje normalnie od wszystkich). Nie mam źadnego antywira lub firewalla.
Jedyną rzeczą która mi się nasuwa jest SP1, tylko ja go mam (razem z systemem jest na płycie orginalnej)
To się moźe przydać jeźeli zechcecie mi pomóc:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=5089&highlight=lan – to post który był wcześniej
mam jeszcze raport z AIDA32 i screnshota procesu kopiowania, jak masz jakiś konkretny pomysł jak to zrobić to ci wyślę te dwa pliki

Odpowiedzi: 4

No dobra, to jak się pozbyć SP1, jakieś pomysły?
Paszczak
Dodano
30.06.2003 13:36:59
No dobra, to jak się pozbyć SP1, jakieś pomysły?
Paszczak
Dodano
30.06.2003 13:36:59
u mnie tesh na 98 700mb w piec minut sciagalem, na xp he+sp1 ciagnie sie pare godzin :(
gen
Dodano
30.06.2003 12:40:36
Pięknie, no to jestem w kropce. Czekam na wypowiedzi, moźe wy teź mieliście takie problemy? Szczególnie istotne są wypowiedzi ludzi z SP1, jak nie uda mi sie tego naprawić to zmienią system na leciwy 98, on przynajmniej ściągał wszystko szybko i bez problemów.
Paszczak
Dodano
26.06.2003 19:27:27
Paszczak
Dodano:
25.06.2003 23:19:20
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1