SIEĆ
Cześć mam pytanko kto wie jak xp skonfigurować źeby sieć normalnie chodziła tzn. w sieci jest 2 xp a jak są te xp wlonczone to Otoczenie sieciowe zanika, w naszej sieci jest 8 osób, 2 osoby ma Xp a reszta 98 lub Me. proszę o odpowiedź.
Odpowiedzi: 5
Z tym otoczeniem jest tak: Kiedy klikasz na ikonkę grupy, system szuka na kaźdym kompie folderu Zaplanowanych zadań i tych właśnie zadań zaplanowanych. Dlatego trwa to tak długo. Sposobem jest wywalenie zaplanowanych zadań z folderu udostępnionego. Jak?
Ano, tak:
Start –> Uruchom –> Regedit, dalej znajdź klucz:
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerRemoteComputerNameSpace{D6277990–4C6A–11CF–8D87–00AA0060F5BF}]@="Zaplanowane zadania". Teraz musisz usunąć cały klucz: D6277990–4C6A–11CF–8D87–00AA0060F5BF}]@="Zaplanowane zadania".
Podobnie moźemy zrobić z drugim kluczem w: [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerRemoteComputerNameSpace{2227A280–3AEA–1069–A2DE–08002B30309D}]
@="Printers".
Ten odpowiada za drukarki. Powodzenia....
... i Pozdrawiam!
Ano, tak:
Start –> Uruchom –> Regedit, dalej znajdź klucz:
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerRemoteComputerNameSpace{D6277990–4C6A–11CF–8D87–00AA0060F5BF}]@="Zaplanowane zadania". Teraz musisz usunąć cały klucz: D6277990–4C6A–11CF–8D87–00AA0060F5BF}]@="Zaplanowane zadania".
Podobnie moźemy zrobić z drugim kluczem w: [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerRemoteComputerNameSpace{2227A280–3AEA–1069–A2DE–08002B30309D}]
@="Printers".
Ten odpowiada za drukarki. Powodzenia....
... i Pozdrawiam!
Pedross to jest wpis do rejestru. Jak przeszukasz forum to znajdziesz cala dyskusje na ten temat
zbor mógłbyś powiedzieć po co jest ten programik??? Bo nie za bardzo czaje po tych wypowiedziach :(
druga sprawa: jak zrobic zeby szybciej otoczenie się wczytywał??? Bo mam xpka i czasami bardzo wolno chodzi pomiędzy poszczególnymi katalogami/uźytkownikami sieci.
Dzięki z góry za wszystko. liczę na pomoc ;)
druga sprawa: jak zrobic zeby szybciej otoczenie się wczytywał??? Bo mam xpka i czasami bardzo wolno chodzi pomiędzy poszczególnymi katalogami/uźytkownikami sieci.
Dzięki z góry za wszystko. liczę na pomoc ;)
odpalcie regedita sciagnietego z ftp://internauta.legnica.pl/regedit/Win2000_PlainPassword.reg ( na kompach z systemem xp i 2000) i przeładujcie kompa jesli nie bedziecie mieli właczonego firewalla na 100 procent bedziecie mieli sieć
Mam ten sam problem ale tylko moj komp ma Xp, reszta to 98. Moj komp przejmuje funkcje serwera i nie ma otoczenia sieciowego. Po wylaczeniu mojego kompa wszystko jest ok.
Strona 1 / 1