SIEĆ WLAN – NIE WIDZIMY SIEBIE
Witam wszystkich ...
Mam taki problem: dziś podłączyliśmy sobie razem z kolegą sieć bezprzewodową. Ale jest problem, gdy on stworzy acces point czyli nadawanie – widze to. Ja stworze acces point – on widzi to. Ale gdy juź mamy dodane nadawania czyli ja mam jego sygnal i on mój , przechodzimy oboje na station i cisza grobowa !!! :(( Podzespoły sprawne w 100%. Stery takźe. Proszę o pomoc w konfiguracji. Radiówki to : Realtek RTL8180L. Sygnały mamy w granicach 80 – 100 % bo to odległość około niecałych 100 metrów. Przestrzeń czysta czyli nie moźna mówić o jakiś przeszkodach. O ile dobrze pamiętam to ja mam mieć jego sygnał a on mój i oboje mósimy być na station po wymienieniu się sygnałami. Juź kiedyś pracowałem na takiej sieci i działała w 100%. Komunikator np. LanChatPro nie odpowiada – puste okienko .... :cry:
Z góry dziękuję za pomoc
Mam taki problem: dziś podłączyliśmy sobie razem z kolegą sieć bezprzewodową. Ale jest problem, gdy on stworzy acces point czyli nadawanie – widze to. Ja stworze acces point – on widzi to. Ale gdy juź mamy dodane nadawania czyli ja mam jego sygnal i on mój , przechodzimy oboje na station i cisza grobowa !!! :(( Podzespoły sprawne w 100%. Stery takźe. Proszę o pomoc w konfiguracji. Radiówki to : Realtek RTL8180L. Sygnały mamy w granicach 80 – 100 % bo to odległość około niecałych 100 metrów. Przestrzeń czysta czyli nie moźna mówić o jakiś przeszkodach. O ile dobrze pamiętam to ja mam mieć jego sygnał a on mój i oboje mósimy być na station po wymienieniu się sygnałami. Juź kiedyś pracowałem na takiej sieci i działała w 100%. Komunikator np. LanChatPro nie odpowiada – puste okienko .... :cry:
Z góry dziękuję za pomoc
Odpowiedzi: 8
A moźe to jakiś program jest tu konfliktowy np. Kerio Personall Firewall ... :evil:
Mam zainstalowanego XP Pro i poprawkę SP1. Sieć umiem konfigurować, 3 m–ce temu konfigurowałem sieć na karta radiowych z 4 komputerami i wszystko działało jak naleźy a teraz jest jakiś problemos z dwoma kompami :x Wszystko jest ok dopuki oboje nie przejdziemy na stacje odbiorczą STATION. Wtedy się sygnał urywa. A jak ja jestem na ACCES POINT on mnie widzi, jak on jest na ACCES POINT ja go widze ... Juź sam nie wiem gdzie szukać błędu. Zrobiłbym chociaź tak, źeby on miał odemnie neta bo skoro on mnie widzi jak jestem na ACCESS POINT to neta teź będzie miał ...
WIEM sygnały się zakucają nawzajem nie szkoda ale moźe coś zakucać sysnał ??????? czy masz jakieś poprawki na win xp zainstalowane????? moźe nie umiesz skonfigurować sieci
I tu Cwenu znowu nie trafiłeś :) Kabelki na 100% dobrze podłączone bo w tym nie ma nic skomplikowanego :lol: System jest świeźo postawiony a kosmici odpadają hehe – chociaź kto wie :) :)
źle podłączone kabelki :?: komici zatakowali :?: coś z systemem
Tu się mylisz. Na duźo gorszych podzespołach pracowałem 3 m–ce temu i jakoś połączenia była znakomita. A uźywałem tego samego programu, którego uźywam teraz. Dostarczony on jest od producenta karty radiowej, którą mam zamontowaną w kompie.
masz za słabego kompa i zły program
Niestety rano jest dalej to samo. Włączam program RTL8180 i pokazuje mi źe mam 80–90% sygnału od kolegi i na odwrót jest tak samo. Ale gdy oboje przejdziemy na STATION czyli odbiorca to ginie nam sygnał :( Chociaź mamy dodane u niego i u mnie po jednej stacji nadawczej. On moją – ja jego. I co tu moźe być ?? Nie mam pojęcia .
Strona 1 / 1