Sieć nie działa...
Komputer nie widzi w otoczeniu sieciowym samego siebie i innych komputerów. Inne komputery nie widzą jego. Wywala komunikat "nie można uzyskac dostępu do sterownika NBT - byc może moduł NetBT nie jest załadowany". Do wczoraj wszystko działało jak ulał. Aha. Internet działa normalnie. Pingowanie również. Bardzo bym nie chciał przeinstalowywać Windowsa XP Prof. Czy może ktoś wie jak to rozwiązać bez instalacji? Nie ma żadnego firewala, windowsowy jest wyłączony, kreator instalacji sieci też nic nie pomógł. Usługi serwer, stacja robocza, przeglądarka komputerów - włączone, próbowałem przeinstalować kartę sieciową, wymieniłem na inną. I nic.
Odpowiedzi: 4
Odinstaluj wszystkie składniki sieciowe i zainstaluj po restarcie na nowo. Sprzęt możesz zostawić.
Sprawdzic ustawienia NetBIOS :-)
To nie sieć blokowa. Moja własna na trzy komputery. Stał się to po wgraniu automatycznych aktualizacji windowsa. Znalazłem też trzy wirusy i zostały one usunięte: mssetupconf.exe, gay.exe i fux.exe. Jestem teraz poza domem i sprawdzę to obejście. A jeśli nie zadziała to jak to naprawić?
Moze administartor zablokowal NetBIOS ?
Jezeli to siec blokowa to wcale sie nie dziwie.
Obejscie tego to wpisanie w Uruchom:
\\IP_KOMPUTERA
Zobacz czy tak zadziała.
Strona 1 / 1