siec na xp i 98 :(
Mam taki problem z siecia mianowicie na kompie drugim czyli na win98 nie widze w otoczeniu sieciowym kompa z xp ale po wpisaniu //komp1 pokazuje mi jego zawartosc zas na xp jak wpisze //komp2 to pisze ze nie jest dostepne czego to moze byc wina i czemu nie widzi ich normalnie??
Odpowiedzi: 6
wielkie dzieki za pomoc juz wszystko smiga :) Wielkie dzieki :)
Co z firewallem ? Masz jakis/jakies ? Systemowa zapora na XP wylaczona ?
Sprobuj z ta usluga, lub poczekaj dluzsza chwile az przegladarka (browser) pobierze liste "komputerow".
Sprobuj z ta usluga, lub poczekaj dluzsza chwile az przegladarka (browser) pobierze liste "komputerow".
zaczołem wszystko od nowa i tak ustawiłem ip na pierwszym z koncówka 1 a na drugim 2 wpisałem maski i tyle właczyłem ping zeby sprawdzic połaczenie z 2 i działa eleganco zas jak właczyłem ping na 2 zeby sprawdzic połaczenie z 1 to pisze ze upłynął limit czasu zadania co jest nie tak narazie zalezy mi tylko na tym zeby siec miedzy nimi smigała jak najeze pozniej bede martwił sie netem :)
Jak bys był tak bardzo miły i poswiecił mi odrobinke czasu na gg to byłbym bardzo wdzieczny moje gg:6251066 :) z góry wielkie dzieki :)
EDIT
Tamto na górze juz nie wazne net mi dziąła wszytsko bomba ale jest jeden problem w otoczeniu sieciowym jest pusto co jest nie tak??
Jak bys był tak bardzo miły i poswiecił mi odrobinke czasu na gg to byłbym bardzo wdzieczny moje gg:6251066 :) z góry wielkie dzieki :)
EDIT
Tamto na górze juz nie wazne net mi dziąła wszytsko bomba ale jest jeden problem w otoczeniu sieciowym jest pusto co jest nie tak??
W jaki sposob zorganizowana jest Twoja siec ? To tylko dwa komputery, czy tez ktorys z nich polaczony jest jeszcze z jakas siecia ? Sprobowalbys na XP z Uruchom odpalic "services.msc", wyszukac posrod uslug usluge o nazwie "Przegladarka komputera", po czym wylaczyc ja i ustawic jest start na "wylaczony". Byc moze tu tkwi problem.
no to wyglada na to ze to wina netbiosu bo nie bardzo moge go właczyc na 98 nie wiem jak a na xp jest właczony :)jak to zrobic na 98??
To moze byc wina:
– firewalla
– NetBios–u
– Master Browsera
– bledu w instalacji sieci
– ...
– firewalla
– NetBios–u
– Master Browsera
– bledu w instalacji sieci
– ...
Strona 1 / 1