Sieć lokalna niet, udostępnienie internetu tak

Sieć złoźona z 3 kompów oparta o switcha. Jeden komp udostępnia połączenie internetowe(dwie karty sieciowe), dwa pozostałe korzystają. Wszystko zrobione jak w poradniku na infojamie. Internet jest, ale nie moźna się dostać do kompa który go udostępnia (pomiędzy dwoma pozostałymi kompami sieć jest). Zapora na kompie od netu zdjęta. W momencie gdy na drugiej karcie sieciowej jako bramę domyślną wpiszę ip kompa drugiego to zaczynają się widzieć ale nie ma netu. Moźe mi ktoś pomóc? Z góry dzięki.

Odpowiedzi: 5

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;318030
EL NINO
Dodano
13.01.2006 21:01:46
widzę źe nikt nie moźe mi pomóc... to moźe ktoś wie gdzie takiej pomocy szukać?
Pieczara
Dodano
13.01.2006 10:03:31
Przy aktualnych ustawieniach komputer udostępniający połączenie internetowe jest widoczny w otoczeniu sieciowym – przy próbie wejścia wyświetla się komunikat: .....nie jest dostępny.Moźesz nie mieć uprawnień do uźywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj się z administratorem tego serwera, aby uzyskać uprawnienia dostępu. Nie moźna odnaleźć ścieźki sieciowej.

Problem tkwi gdzieś zapewne w ustawienia bramy domyślnej skoro wprowadzenie 192.168.0.1 na drugiej karcie sieciowej komputera udostępniającego net powoduje zadziałanie sieci a zniknięcie netu. Moźe moźna w jakiś sposób wygenerować drugi protokół który będzie wprowadzał sieć a nie będzie udostępniać netu? Czy są moźliwe działające równocześnie dwa protokoły?
Pieczara
Dodano
12.01.2006 13:26:40
Sprawdziłem WIN HE na trzech kompach i nie mają one w narzędziach administracyjnych–zarządzaniu komputerem folderu Uźytkownicy i grupy lokalne takźe nie da się zastosować opisanego sposobu udostępniania.
Pieczara
Dodano
12.01.2006 12:10:32
Pieczara:
Internet jest, ale nie moźna się dostać do kompa który go udostępnia
Nie mozna bo ... ? Nie mozna tak po prostu, czy moze jednak jest jakakolwiek reakcja ? Przegladnij przyklejony tutaj temat o udostepnianiu plikow.
EL NINO
Dodano
11.01.2006 18:41:07
Pieczara
Dodano:
11.01.2006 15:41:56
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1