siec i sp2

Jak skonfigurowac siec jak sie ma sp2?? jak nie bylo sp2 to bylo latwiej, mam taki problem ze naciskam na komputer z ktorym mam sie laczyc a tam nie mozna sie polaczyc, siec ma byc pomiedzy dwoma kompami bez huba ani switcha, na obu xp pro z sp2!! chce aby nmoc udostepnic neostrade!!

dodam ze ja skonfigurowalem siec, ale wyskakuje komunikat
//tomek nie jest dostepny. Mozesz nie miec uprawnien do...

szuikalem, nie znalazlem

Odpowiedzi: 4

A moźe przez przypadek w xp–antyspy ustawiliście opcje "ukryj komputer w sieci" ???
xplod
Dodano
21.12.2004 09:43:58
Jaki problem ?
Ustaw najpierw komputery w sposob opisany w przyklejonym w tym dziale temacie. No a pozniej opisz.
EL NINO
Dodano
20.12.2004 12:48:47
Mam ten sam problem:(
HELP!!!
Rafic
Dodano
20.12.2004 01:37:02
witam,
masz racje w piatek przywiozlem komputer kolegi do domu i tak jak kiedys polaczylem je kablem i coz za zdziwko!!! 2 godziny sie meczylem ale nie polaczylem.
Dziwne wiedzialem ze kompy sie widza pingowalem polaczenie i byly odpowiedzi ale moj komp z dostepem do netu poprzez neostrade nie chcial sie udostepnic wylaczylem mu firewalla ale jak chcialem przegladnac (to dziwne) swoje zasoby on pokazywam mi dokladnie taki jak i tobie komunikat.

Po dobrych 2 godzinach walki udalo mi sie na tym 2gim kompie wejsc do sieci za poosrednictwem mojego kompa ale nie moglem przegladac zasobow sieciowych udostepnionych na moim kompie ale byloi juz cos bo na tym drugim sam swoje moglem zobaczyc.
Oba kompy maja SP2 ale na tym moim jest jesczze firewall SygatePersonal czy to jego wina? zezwalalem na polaczenie a mimo to nici z sieci.

Dziwne to bo kiedys robilem dokladnie tak samo i bylo ok. Po kolei bylo tak: najpierw moj komp, ustawialem sobie siec z ta opcja ze on jest glownym kompem z dostepem do sieci natomiast ten 2gi laczy sie za posrednictwem innego kompa (w tym przypadku moim) i kiedys dzialalo. a teraz nie :(.

Kto powie co trzeba zrobic aby wszystko dzialao?
MiNos
Dodano
11.12.2004 17:48:41
Artek101
Dodano:
11.12.2004 15:12:17
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1