Sieć działa a Internet nie.
No własnie, sieć działa na kompie prawidłowo, a Internetu nie mogę odpalić. Co dziwne, intrernet działał przez długi czas i nagle przestał. Nie wiem, czy to skutek odinstalowywania programików czy czego innego (wirusów i innych syfów brak), przywracanie systemu nic nie daje. Może ktoś ma jakiś pomysł?
Odpowiedzi: 9
Problem rozwiązany. Przyczyną problemu była karta sieciowa, po wymianie wszystko śmiga jak należy. Dzięki za pomoc.
Rozumiem że nie ma innego prostszego sposobu na sprawdzenie tego a wiec w tygodniu się tym zajmę.
Ściągnij jakiegos Linuksa Live, odpal go i sprawdź czy będzie OK. Jak tak to szukamy w systemie jak nie to szukamy w sprzęcie problemu.
Kabel!
Po wi-fi masz połaczenie czy po kablu ??
Z tego co przeczytałem o autoconnect to tym samym zajmował się router i nie musiałem się w nic bawić. Net działał sam i nie trzeba było nic włączać.
Mam podobny problem. Z tym, że u mnie net działa ale się często rozłącza. Mam XP Pro z SP2 a Neostradę podłączoną przez router do mojego kompa i kompa mojego brata. U mojego brata net działa bez problemu i nigdy nie przerywa połączenia. U mnie też było wszystko w porządku do czasu aż zainstalowałem dwa dni temu 3 jakieś aktualizacje systemowe i wtedy się zaczęło. Co mam zrobić???
-
[quote=nekromanger]... U mnie też było wszystko w porządku do czasu aż zainstalowałem dwa dni temu 3 jakieś aktualizacje systemowe i wtedy się zaczęło. Co mam zrobić???[/quote] zainteresuj się programem autoconnect
Internet z sieci lokalnej, podłączony do routery (Neostrada).
Skąd masz ten internet ?? Jak skonfigurowany ?? DNS'y poprawne ??
Strona 1 / 1