Sieć domowa!!!
Mam internet z sieci osiedlowej , załozyłem sobie drugiego kompa i (poprzez trzy karty sieciowe zrobiłem tak ze internet mam na drugim kompie ale tylko kiedy ten podłączony do sieci jest włączony) , zrobiłem tak źeby nie płacić za podłaczenie drugiego przyłącza . Chciałbym się dowiedzieć czy mogą mnie nakryć ci z firmy która dostarcza mi internet i co mi mogą w tej sytuacji zrobić. Z góry dziekuje !!!
Odpowiedzi: 7
Z tym co posiadasz (czyli sieciówki i kabel) da się to zrobic (w XP jest to jeszcze łatwiejsze), ja tak mam ale źeby na drugim kompie był internet to mój musi być włączony :( ale moźe da się zrobić tak ja chcesz ale ja ci nie pomoge :(
Czy moglby wkoncu mi to ktos napisac? Prosze Was bardzo
Czy moglby wkoncu mi to ktos napisac? Prosze Was bardzo
A ja mam takie pytanie.Niedlugo zaloze sobie siec w domku.Mam juz dwa kompy ,sieciowki i bede mail kabel do podlaczenia.
I mam takie oytanie bo mam SDI podlaczone i jakbym byl w siecie chccialbym tak zrobic ,zeby drugi komp tez mial internet i czy da sie tak zrobic ,ze moj bedzie wylaczony ,a tam bedzie dostep do netu?
I mam takie oytanie bo mam SDI podlaczone i jakbym byl w siecie chccialbym tak zrobic ,zeby drugi komp tez mial internet i czy da sie tak zrobic ,ze moj bedzie wylaczony ,a tam bedzie dostep do netu?
jak zacznie sie sprawdzanie opoznien na poszczegolnych pakietach i adresow macowych kart, to moga cie nakryc,ale to nie jest oplacalne dla providerow, wymaga czasu, ciaglego monitorowania sieci i naprawde dobrych administratorow, ktorym nalezy placic duze pieniadze, a tak niech tam sobie....
a w sumie co sie boisz?
podpisywales cos o nieudostepnianiu lacza?
ja mam identyczna sytuacje i umowa zabrania udostepniania 'osobom trzecim' a moj drugi komputer w drugim pokoju jest moja wlasnoscia, wiec udostepniam sam sobie w sumie :)
a w sumie co sie boisz?
podpisywales cos o nieudostepnianiu lacza?
ja mam identyczna sytuacje i umowa zabrania udostepniania 'osobom trzecim' a moj drugi komputer w drugim pokoju jest moja wlasnoscia, wiec udostepniam sam sobie w sumie :)
nie moga cie wykryc
Raczej ni powinni się czepiać :D A jak przychodzi gooster od tej firmy, wypnij kabelek z karty sieciowej i masz juź :D
Strona 1 / 1