siec domowa nagła awaria.
witam mam problem z siecia.jest to o tyle powazne ,ze siostra mnie budzi bo ona musi jak to dziewczyny gg.
wiec tak mam taka droge :
kabelek sieciowy>router>
2 kabelki
:–moj komputer
–laptop
i do tej pory wszystko dzialalo i nagle bez powodu laptop przestal dzialac.
po podpieciu laptopa bezposrednio do kabelka sieciowego dziala.a poprzez router nie dziala.konfiguracja jest dobra i nie byla zmienainia.
i teraz najwazniejsza wskazowka przy podpieciu bezposrednim niezaleznie od konfiguracji pala sie 2 szielone lampki w kablu przy karcie sieciowej laptopa a po podlaczeniu poprzez router pali sie pomaranczowa.
i teraz mam prosbe o znalezienie przyczyny awari
wiec tak mam taka droge :
kabelek sieciowy>router>
2 kabelki
:–moj komputer
–laptop
i do tej pory wszystko dzialalo i nagle bez powodu laptop przestal dzialac.
po podpieciu laptopa bezposrednio do kabelka sieciowego dziala.a poprzez router nie dziala.konfiguracja jest dobra i nie byla zmienainia.
i teraz najwazniejsza wskazowka przy podpieciu bezposrednim niezaleznie od konfiguracji pala sie 2 szielone lampki w kablu przy karcie sieciowej laptopa a po podlaczeniu poprzez router pali sie pomaranczowa.
i teraz mam prosbe o znalezienie przyczyny awari
Odpowiedzi: 4
kabelki sa dobre bo byly sprawdzane fragemntami i dziala.
a co do awari mozliwe tylko ze komputer z ktorego pisze nadal jest pod niego podlaczony.
ale byla taka sytuacja ze nagle net padl i pokazalo blad ze nie moze uzyskac adrsu ip(ma automatycznie z routera)rano odpalilem i wszystko dzialo oprocz wlasnie laptopa.
a mozliwe ze admin cos zrobil??
i ta lampa chyba fizyczny blad pokazuje.
wtyczke wpinalem w rozne porty.
a co do awari mozliwe tylko ze komputer z ktorego pisze nadal jest pod niego podlaczony.
ale byla taka sytuacja ze nagle net padl i pokazalo blad ze nie moze uzyskac adrsu ip(ma automatycznie z routera)rano odpalilem i wszystko dzialo oprocz wlasnie laptopa.
a mozliwe ze admin cos zrobil??
i ta lampa chyba fizyczny blad pokazuje.
wtyczke wpinalem w rozne porty.
Sprawdz te swoje kabelki. Wez rowniez pod uwage awarie routera. To tylko sprzet i moze sie zepsuc.badam:mam prosbe o znalezienie przyczyny awari
nie pomoglo.
sterwoniki jeszcze raz tez nie pomogly
od czego to zalezy kolor lampki w kabelku.n\bo nawet jak komputer sie uruchamia juz sie pali pomaranczowa a wtedy przeciez nawet sie system nie zaldowal.
sterwoniki jeszcze raz tez nie pomogly
od czego to zalezy kolor lampki w kabelku.n\bo nawet jak komputer sie uruchamia juz sie pali pomaranczowa a wtedy przeciez nawet sie system nie zaldowal.
HINT: Przycisk RESET na routerze
Strona 1 / 1