sideband adressing
Mam problem z ta opcja a mianowicie niemam jej w biosie dziwna sprawa.W aidzie pisze źe opcja jest obsługiwana ale wyłaczona a gdzieś przeczytałem źe wpływa to na pare fps.Moźna to jakoś przez windowsa włączyć??
Odpowiedzi: 7
Wrzuć "timingi" w forumową lub google i poczytaj, bo to tak prosto nie jest.
windows pokazuje źe jest tzn źe pracuje z czestotlliwością 211 mhz
a jeźeli juź by zmienić timingi pamięci to jakie sa odpowiedznie ??bo ja juź sie pogubiłem jezeli te wartości sa większe to pamięc pracuje szybciej czy odwtotnie??
a jeźeli juź by zmienić timingi pamięci to jakie sa odpowiedznie ??bo ja juź sie pogubiłem jezeli te wartości sa większe to pamięc pracuje szybciej czy odwtotnie??
A moźe zmiana FSB i to w dół ?
Jeźeli masz poblokowane dzielniki to pamięć nie jest przetaktowana.
Jeźeli masz poblokowane dzielniki to pamięć nie jest przetaktowana.
ok teraz z innej beczki podkręciłem procesor sempron 2200+ na 1,9 ghz po 3 minutach w primie wywala mi takie coś
"Possible hardware failure, consult readme.txt file, restarting test.
ERROR: ILLEGAL SUMOUT"?
moźe zmiana timingów na pamięciach coś pomoźe???
"Possible hardware failure, consult readme.txt file, restarting test.
ERROR: ILLEGAL SUMOUT"?
moźe zmiana timingów na pamięciach coś pomoźe???
To jest opcja, która ,w Twoim przypadku i tak nie ma znaczenia. Jeźeli jakaś gra będzie chciała osadzać tekstury powyźej 128 MB to przy ilości pamięci, którą dysponujesz i tak zaraz to zauwaźysz.
Na szczęście iwększość gier jeszcze się w tym 128 mieści.
Czy ustawisz na 62 czy 256 to i tak nie ma to znaczenia, bo póki potrzeba nie zajdzie karta i tak z tego nie korzysta. Informacja zaś z AIDy to tylko ..... informacja właśnie i najprościej nie zwracać na nią uwagi :)
Na szczęście iwększość gier jeszcze się w tym 128 mieści.
Czy ustawisz na 62 czy 256 to i tak nie ma to znaczenia, bo póki potrzeba nie zajdzie karta i tak z tego nie korzysta. Informacja zaś z AIDy to tylko ..... informacja właśnie i najprościej nie zwracać na nią uwagi :)
Dzięki zadziałało:) a mam jeszcze jedno pytanko odnośnie AGP Aperture size posiadam teraz tylko 256 mb ram poniewaź poszła mi jena kość.i ta opcje w biosie miałem ustawioną na 256.przeczytałem w aidzie źe ponad połowa pamięci fizycznej jest przeznaczona dla agp i moze to powodować jakies zwalnianie.Więc w biosie ustawiłem to na 128 i dalej to samo więc postanowiłem zmniejszyć to na 64 i informacja znikła.Moje pytanie brzmi czy wpływa to jakoś na wydajność karty??czy lepiej dać te 128 albo te 256??
Dzięki zadziałało:) a mam jeszcze jedno pytanko odnośnie AGP Aperture size posiadam teraz tylko 256 mb ram poniewaź poszła mi jena kość.i ta opcje w biosie miałem ustawioną na 256.przeczytałem w aidzie źe ponad połowa pamięci fizycznej jest przeznaczona dla agp i moze to powodować jakies zwalnianie.Więc w biosie ustawiłem to na 128 i dalej to samo więc postanowiłem zmniejszyć to na 64 i informacja znikła.Moje pytanie brzmi czy wpływa to jakoś na wydajność karty??czy lepiej dać te 128 albo te 256??
Strona 1 / 1