Sformatowany dysk c: z win98, brak rozruchu XP na dysku E

Witam!
Mam następujący problem: miałem na swoim kompie zainstalowane dwa systemy: 98 na partycji c:, i XP na partycji E:. Od niedawna win 98 byl nieuzytkowany i zajmowal tylko miejsce na c:. Wszedłem na XP w wiersz poleceń i zadałem mu format c:. Po restarcie nie uruchamia Xp na e:. Co moźna zrobic z tymfantem – podobno usunąłem jakis boot order. Czy jest na to ratunek, czy format całego dysku. POMOCY!!!

Odpowiedzi: 8

Nie wybierasz ściezki, bo pytanie dotyczy numeru instalacji. wyglada to mniej więcej tak :
Masz coś tam wpisane x:\windows i obok cyfrę 1.
Wprowadzasz tę cyfrę walisz enter. Wpisujesz hasło administratora i .enter, gdyby na wbudowane konto hasła nie było to ...sam enter.
Jesteś zalogowany do konsoli i teraz juź korzystasz z jej poleceń, o których wyźej było.
Rebe
Dodano
15.02.2006 12:38:58
czyli otwierając konsolę odzyskiwania wybieram do wpisywania E:WINDOWS? jesli moja pierwsza partycja jest c:??
krzyzol
Dodano
15.02.2006 11:59:08
1. Systmeu plików zmieniać nie musisz.
2. Pliki rozruchowe, które mają być odtworzone zawsze są zapisywane na pierwszej partycji pierwszego dyksu więc nie ma znaczenia na którym dysku/której jego partycji sam system sie znajduje.
Rebe
Dodano
15.02.2006 11:49:44
sh@dow:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14270

Dziekuje bardzo za kolejna wskazowke, która prawie rozjasnila mi to wszystko.
Mam tylko jeszcze pytanie: z której komendy muszę skorzystać, czy jesli c mam w tej chwili w fat32 a bede dzialal z konsoli xp to czy mam go sformatowac w nfts?, i gdzie zapisuje te komendy do partycji w ktorej mam system czy na c:
krzyzol
Dodano
15.02.2006 11:44:34
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14270
sh@dow
Dodano
14.02.2006 17:44:51
Rebe:
damiancore – nie do końca o tym, bo skąd boot.ini ma isę brać skoro partycja c:\ sformatowana?

krzyzol – "praca z konsolą odzyskiwania" Cię czeka i uruchomienie z niej co najmniej polecenia fixboot, a jeźlei tego będzie mało to moźe jeszcze bootcfg – przęączniki poleceń znajdziesz po wpisaniu po nich /?.
Moźna niby na źywca dograć pliki rozruchowe z płyty instalacyjnej, ale czy to zadziała(?) nie sprawdząłem.

Dzieki, juz coraz blizej, rozumiem, źe mam uruchomić kompa z instalki xp i włączyć konsolę odzyskiwania, lecz w którym miejscu wpisać polecenia, i co po uruchomienie polecenia np. fixboot
krzyzol
Dodano
14.02.2006 16:58:30
Rebe:
damiancore – nie do końca o tym, bo skąd boot.ini ma isę brać skoro partycja c:\ sformatowana?
Tak. Przepraszam, przestawiły sie mnie literki partycji.
damiancore
Dodano
14.02.2006 16:44:58

krzyzol – "praca z konsolą odzyskiwania" Cię czeka i uruchomienie z niej co najmniej polecenia fixboot, a jeźlei tego będzie mało to moźe jeszcze bootcfg – przęączniki poleceń znajdziesz po wpisaniu po nich /?.
Moźna niby na źywca dograć pliki rozruchowe z płyty instalacyjnej, ale czy to zadziała(?) nie sprawdząłem.
Rebe
Dodano
14.02.2006 16:37:50
krzyzol
Dodano:
14.02.2006 16:24:17
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1