sfc/scannow
witam
mam problem tego typu wpisujac komende 'sfc/scannow" przy sprawdzaniu chronionych plikow systemowych samo sprawdzanie dochodzi do pewnego momentu i sie zatrzymuje ale nie zawiesza czekam ok 20 min i nic sie nie dzieje. Wczesniej prosi mnie o wlozenie plytkijest oryginalnai wkladam ja XP HE ale system domaga sie wlozenia XP PRO nie wiem dlaczego bo mam zainstalowany XP HE
mam problem tego typu wpisujac komende 'sfc/scannow" przy sprawdzaniu chronionych plikow systemowych samo sprawdzanie dochodzi do pewnego momentu i sie zatrzymuje ale nie zawiesza czekam ok 20 min i nic sie nie dzieje. Wczesniej prosi mnie o wlozenie plytkijest oryginalnai wkladam ja XP HE ale system domaga sie wlozenia XP PRO nie wiem dlaczego bo mam zainstalowany XP HE
Odpowiedzi: 9
no i nie obylo sie bez formata teraz wszystko jest ok
jutro dokonczymy temat bo juz umykam do pracy dszieki za zainteresowanie postem i prosze o nastepne propozycje
To zostają tryby naprawy po zabotowaniu z płyty XP.
wszystko to zrobilem zanim napisalem postaad aware,
spybot serch &destroy,spyware stormerpotem reg claner chkdsk/f nie znalazl zadnych bledow
spybot serch &destroy,spyware stormerpotem reg claner chkdsk/f nie znalazl zadnych bledow
Scan kompa na szkodniki,usuń śmieci z systemu i z katalogów TEMP.
Z uruchom komenda chkdsk i później chkdsk /f
restart kompa i teraz sfc /scannow i zobacz.
Z uruchom komenda chkdsk i później chkdsk /f
restart kompa i teraz sfc /scannow i zobacz.
system byl instalowany z tej plyty bo sam winde stawialem a poza tym nikt w domu tego za mnie nie zrobi
Napewno system był instalowany z tej płyty XP Home co masz, bo podejrzewam źe jak prosi XP Profesional to ktoś wgrał taki system, prawdopodobnie piracki plus SP1.
plyta jest z sp1 i prosze o szybkie jakies podpowiedzi bo zaraz wychodze do pracy na 2 zmiane
mam tylko sp1 zainstalowane a sp2 mam ale nie instalowalem bo czesto wystepuja pozniej klopoty no i nie moge sie pozbyc komunikatu odnosnie 16 bitowego systemu itd.itd..nie pamietam jak to dalej szlo
Ale my pamiętamy – przyklejony w tym dziale temat :)
Płyta jest z SP1 czy bez ? – To wydaje się być kluczowa kwestia na poczatek.
Ale my pamiętamy – przyklejony w tym dziale temat :)
Płyta jest z SP1 czy bez ? – To wydaje się być kluczowa kwestia na poczatek.
Strona 1 / 1