Sexowne stronki

Od pewnego czasu w róźnyh dziwnych miejscach zapisują mi się róźne stronki np. sexgalerie–w panlu ster.albo w ulubionych. Wyrzucam je a za chwilę znów są.Chyba mam jakiegoś syfa który mi to ściąga ale gdzie on siedzi???Moźe ktoś ma pomysł jak sie tego pozbyć???

Odpowiedzi: 10

sorry mam problem z zainstalowaniem ploskiego jezyka w Ad–aware niech messias błagam powiedz jak to sie robi krok po kroku ja jestem zielony
Anonymous
Dodano
17.01.2004 14:30:14
Są to programy tzw. anty–spyware, czyli mające za zadanie usuwać z komputera niechciane "programiki" typu spyware, adware itp., łądujacymi ci wpisy do rejestry i pliki na dysk.
Powiedzmy, źe masz problem z wyskakującymi okienkami z sex–stronkami albo coś ci zmienia stronę startową w przeglądarce, antywirus – często– nic nie wykrywa. Wtedy naleźy uciec się do w/w oprogramowania "antyszpiegowskiego" – nieraz pomaga ;)
Ad Aware w wersji standard jest programem bezpłatnym (w przeciwieństwie do wersji pro oraz plus), do ściągnięcia ze strony firmowej http://www.lavasoftusa.com/
Spy Bot Search & Destroy – http://spybot.safer–networking.de/index.php?lang=en
Obsługuje się je podobnie jak antywirusy (przynamjniej ad–aware)– ustawiasz opcje skanowania, wybierasz napędy itd. Programy te wyszukują zarówno wpisy w rejestrze, podejrzane procesy w pamięci oraz pliki na dysku. Co jakiś czas naleźy je update'ować.

Z innych programów tego typu są jeszcze : Spy Sweeper firmy Webroot (niestety, nie jest darmowy, tylko shareware), Pest Patrol (jest to antytrojan, ale praktycznie ma wykrywać wszystko oprócz wirusów; niestety, równieź shareware).
wirus
Dodano
17.01.2004 13:47:11
Programy te sluza do znajdywania i usuwania spyware (czyli tzw. szpiegow) oraz innych swinst (np. dialerow).

Ad–aware:
ftp://ftp.fh–lueneburg.de/pub/neumann/win32/tools/adaware6.exe
messias
Dodano
17.01.2004 13:39:43
czesto przegladam forum jestem początkującym w sprawach informatyki prosiłbym aby ktos uprzejmy wyjaśnił mi co to są za programy ad–aware oraz Spybot.Jest duźo napisane aby je stosowac ale nie jest napisane do czego one słuźą ani jak je obsługiwać,a przede wszystkim jak je zdobyć.Prosze mnie nie odsyłac do opcji "szukaj" bo tam nie znalazłem odpowiedzi na zadane ww pytania.Z góry ziekuje za odpowiedzi
Anonymous
Dodano
17.01.2004 13:23:31
bete:
Co tu moźe być trefne??
Teraz ? Twoj zalacznik :wink: .
EL NINO
Dodano
14.01.2004 22:10:22
Tak wygląda menedźer zadań ale co ztego wynika??? Moźe mnie ktos oświeci.Co tu moźe być trefne??[/list]
bete
Dodano
14.01.2004 20:44:59
Gagman
Dodano
12.01.2004 18:50:50
Zrobiłam jak pisaliście.Przeleciałam ad awarem,źadnej ikonki "sexi" nie znalazłam– moźe szukałam nie tu gdzie trzeba.Wczoraj wszystko wykasowałam co misię wydawało podejrzane.A dzisiaj znów mogę podziwiać "wdzięki".Ni cholery nie wiem co dalej.Tylko się ze mnie nie śmiejcie.
bete
Dodano
12.01.2004 18:24:41
bete:
Od pewnego czasu w róźnyh dziwnych miejscach zapisują mi się róźne stronki np. sexgalerie–w panlu ster.albo w ulubionych. Wyrzucam je a za chwilę znów są.Chyba mam jakiegoś syfa który mi to ściąga ale gdzie on siedzi??? Moźe ktoś ma pomysł jak sie tego pozbyć???

Znowu pewnie jakiś webdialer ;)
Sprawdź, czy w systrayu nie masz jakiejś "sexownej" ikonki. Sprawdź równieź w task managarze (ctrl+alt+del). Nie będę podawał całego toku usuwania dialerów – jest to wszystko świetnie opisane na stronie http://www.antydial.prv.pl/ . Są teź antydialery itd. Polecam dokładną lekturę :D
A AdAware oczywiście teź.
Powodzenia :)
–––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––
Kto nigdy nie złapał dialera niech pierwszy rzuci ... rachunkiem za telefon ;)
wirus
Dodano
11.01.2004 10:16:34
przeskanuj system ad–aware, antywirem
gieras
Dodano
11.01.2004 10:03:03
bete
Dodano:
11.01.2004 02:09:51
Komentarzy:
10