Settlers 4 plus dodatki
Mam taki problem.Mam grę Settlers 4 ,która chodzi pod win98 ,ale ja chciałem uruchomić ją w WIN XP(producent na pudełku napisal źe chodzi pod XP CD Projekt)Po zainstalowaniu i próbie uruchomienia gry dostaję taki komunikat:
Fatal Error
Exception 0xc0000094 at 0x004df336
Czy jest jakies wyjście(wogóle nie wiem co ten komunikat znaczy) w tej sytuacji.
Prosze o jakąś pomoc tak źebym nie rozwalil komputer
Pozdrawiam
Fatal Error
Exception 0xc0000094 at 0x004df336
Czy jest jakies wyjście(wogóle nie wiem co ten komunikat znaczy) w tej sytuacji.
Prosze o jakąś pomoc tak źebym nie rozwalil komputer
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 10
Duźe dzięki
Łatki oczywiście nie mam.Nawet nie wiem gdzie jej szukać (zero angielskiego)Jak byś mógł ją mi przesłać
będę wdzięczny.
Dzięki i Pozdrawiam
Łatki oczywiście nie mam.Nawet nie wiem gdzie jej szukać (zero angielskiego)Jak byś mógł ją mi przesłać
będę wdzięczny.
Dzięki i Pozdrawiam
Płyta do napędu i czekaj az pojawi sie okno z wyborem, wybierz instalacje, w oknie injstalacji wybierz instalacja uzytkownika i dalej wszystko zaptaszkuj,wybierz folder docelowy i instaluj, gy sie spyta czy chcesz instalowac oprogramowanie BB Chanel do gry w sieci to nie instaluj (zrobisz to na koncu, o ile chcesz grac w sieci)po skonczonej instalacji pokaze sie spowrotem okno menu wyboru gry kliknij na zakoncz. Potem do głownego folderu z grą np.C:/Program Files/Settlers IV wklej plik patcha (najlepiej od razu ftp://ftp.bluebyte.com/pub/SIV_Patches/SIV_1508.exe
i latke Microsoftu (jesli jej nie masz moge ci przeslac na mail)wazne !!! nie instaluj poprawki do karty NVidi "siv_dll_fix" zacznij od zainstalowania latki i restart jak plyta jest w napedzie to po restarcie ikona napedu CD powinna zmienic sie na zolnierzyka na niebieskim tle ,potem wejdz z powrotem do katalogu z grą i zainstaluj patcha. Nie musisz juz restartowac ,ale mozesz. Teraz uruchom gre i milej zabawy !!!
i latke Microsoftu (jesli jej nie masz moge ci przeslac na mail)wazne !!! nie instaluj poprawki do karty NVidi "siv_dll_fix" zacznij od zainstalowania latki i restart jak plyta jest w napedzie to po restarcie ikona napedu CD powinna zmienic sie na zolnierzyka na niebieskim tle ,potem wejdz z powrotem do katalogu z grą i zainstaluj patcha. Nie musisz juz restartowac ,ale mozesz. Teraz uruchom gre i milej zabawy !!!
Dzięki za pomoc.Ja mam kartę Radeon 9600 pro
Jak moźesz mi wytłumaczyć jak uczniowi kro po kroku
jak to zrobic będę bardzo wdzięczny.Jestem Laik.
Ja mam Settlers 4 Złota edycja.O mapach to nie mam co mówić.Poprostu jak w kolejności zainstalować Settlers 4 i które Patchy ,aby działała na XP
Mapy pobieram z internetu MAp BAss czy coś takiego
Jeszcze raz duźe dzięki
Jak moźesz mi wytłumaczyć jak uczniowi kro po kroku
jak to zrobic będę bardzo wdzięczny.Jestem Laik.
Ja mam Settlers 4 Złota edycja.O mapach to nie mam co mówić.Poprostu jak w kolejności zainstalować Settlers 4 i które Patchy ,aby działała na XP
Mapy pobieram z internetu MAp BAss czy coś takiego
Jeszcze raz duźe dzięki
Patche musisz instalowac z poziomu katalogu do ktorego zainstalowales gre The Settlers IV . Jestem wiernym fanem tej gry od jej pierwszego wydania, jak bys mial jakies problemy to pisz na PW lub e–mail.
Zeby gra poprawnie chodzila w XP PRO musisz zainstalowac mala latke( 54,3kb) updatesecdrv wydaną przez Microsoft , a do kart NVidi siv_dll_fix (16kb) a dopiero potem instaluj najnowsze patche do gry.
Jesli bedziesz chcial korzystac z edytora map to pamietaj o ustawieniu w Właściwości:Ekran/zakladka Ustawienia jakosci kolorów na "srednia 16 bit"
Pozdrawiam
Zeby gra poprawnie chodzila w XP PRO musisz zainstalowac mala latke( 54,3kb) updatesecdrv wydaną przez Microsoft , a do kart NVidi siv_dll_fix (16kb) a dopiero potem instaluj najnowsze patche do gry.
Jesli bedziesz chcial korzystac z edytora map to pamietaj o ustawieniu w Właściwości:Ekran/zakladka Ustawienia jakosci kolorów na "srednia 16 bit"
Pozdrawiam
Podstawowa plus dwa dodatki.Formatuję bo pwgrywałem co tylko moglem i komputer juź nie chce chodzić.
Poruszę ten temat po formatowaniu.
Pozdrawiam
Poruszę ten temat po formatowaniu.
Pozdrawiam
Po co chcesz formatować dysk?
Odinstaluj grę, zainstaluj ją z dodatkami jeszcze raz, nie wgrywaj patchy, odpal i zobacz jaką wersję ma.
Btw. Co ma w sobie złota wersja? Wersję podstawową i 1 dodatek, czy oba dodatki?
Odinstaluj grę, zainstaluj ją z dodatkami jeszcze raz, nie wgrywaj patchy, odpal i zobacz jaką wersję ma.
Btw. Co ma w sobie złota wersja? Wersję podstawową i 1 dodatek, czy oba dodatki?
Dzięki
Będe formatował dysk to wtedy wgram inne patchy
Pozdrawiam
Będe formatował dysk to wtedy wgram inne patchy
Pozdrawiam
Moźe odinstaluj wszysko i zainstaluj ponownie, ale nie wgrywaj tych patchy do grafiki i xp. Zobacz czy będzie działać, podaj teź jaką wersję ma ta gra zaraz po instalacji.
Szukałem trochę w necie info związanego z tym błędem i nic się na jego temat nie dowiedziałem. Być moźe trzeba będzie się zwrócić do pomocy technicznej cd projektu.
Szukałem trochę w necie info związanego z tym błędem i nic się na jego temat nie dowiedziałem. Być moźe trzeba będzie się zwrócić do pomocy technicznej cd projektu.
Wgrałem dwa patch do grafiki i XP
Ja mam Złota Edycja (w CD Projekt mówili źe patchy
wcześniejsze są juz w tej edycji)
Moźe źle wgrywam patchy Poprostu nie wiem
Dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Ja mam Złota Edycja (w CD Projekt mówili źe patchy
wcześniejsze są juz w tej edycji)
Moźe źle wgrywam patchy Poprostu nie wiem
Dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Jeźeli nie wgrywałeś jeszcze patcha to to zrób.