serwery ftp
Jak z tego moźna skorzystać???
O co chodzi z logowaniem się do tych serwerów??
Pozdrowionka
O co chodzi z logowaniem się do tych serwerów??
Pozdrowionka
Odpowiedzi: 8
A CuteFTP moźesz z tąd www.cuteftp.com (To oficjalna strona programu) lub z tąd ftp://infojama.pl/internet/cuteftp.exe (ten serwer lezy w polsce, daltego połączenie powinno przebiegać szybciej).
Oczywiscie ze sie da IE ale zeby pojac zasade FTP polecam zaczac od programu przeznaczonego do tego wlasnie.
internet explorerem da się ściągnąć poleceniem kopiuj wklej, ale lepiej uźywać czegoś takiego jak getright lub cuteftp, mniejsze ryzyko (praktycznie zerowe) źe ściąganie pliku się nie powiedzia.
A geta moźesz ściągnąć hociaźby z tąd http://ftp.idg.pl/pc/programy/0088.html
A geta moźesz ściągnąć hociaźby z tąd http://ftp.idg.pl/pc/programy/0088.html
mam rozumieć źe zwykłym internet explorelem nie da rady ściągnąć czegoś???
Jeśli tak to skąd najlepiej dorwać programy o których mówicie? Podajcie jakiś adres.
Jeśli tak to skąd najlepiej dorwać programy o których mówicie? Podajcie jakiś adres.
A propo programu CuteFTP to ten program jest nie tylko dla początkujączych ale takźe dla zawansowanych uźytkowników.
Jest to jeden z lepszych programów CuteFTP XP 5.0 sam takiego uźywam i jestem z niego zadowolony.
Jest to jeden z lepszych programów CuteFTP XP 5.0 sam takiego uźywam i jestem z niego zadowolony.
A propo programu CuteFTP to ten program jest nie tylko dla początkujączych ale takźe dla zawansowanych uźytkowników.
do ściągania plików z serverów ftp dobry jest getright. W menu tools wybierasz getright browser, wpisujesh adres servera i jeźeli server tego wymaga, to podajesz takźe nazwe uźytkownika i hasło, przewaźnie jest tylko jedno hasło(trza się onie postarać u admina) ale większość jest bez haseł.
No i w getright moźesz resumować zerwane połączenia lub pausować ściągane pliki, źeby później(np na drugi dzień)ciągnąć pliki dalej.
No i w getright moźesz resumować zerwane połączenia lub pausować ściągane pliki, źeby później(np na drugi dzień)ciągnąć pliki dalej.
Serwery ftp to uproszczajac serwery plikow. Sciagasz z nich pliki. Mozesz zaczac od programu cuteftp dla poczatkujacych w sam raz.
Strona 1 / 1