Serwer
Nie wiem jak skonfugurować serwer www czy ftp. Mam neo załoźyłem domene i serwer a nie wiem jak na niego coś wrzucić i źeby ktoś to mógł ściągnąć
Odpowiedzi: 15
To w takim razie zrób plik index.html, z którego zrobisz odnośniki do plików na tym serwerze, jeźeli wtedy nie bedzie działać, to nie mam pojcia o co chodzi. W kaźdym razie czasem na serwerze są robione ograniczenia wielkosci pliku i rozszerzenia, np. nie moźna na serwer nagrywać plików o rozszerzeniu *.zip, *.exe, *.mp3... Moźe o to chodzi...
hmm to nie wiem,
jak ja do siebie wwale na ftp plik to potem mogę go ściągać bez problemów, np :
http://members.lycos.co.uk/thejugde/piosenka.mp3
a na pewno podajesz adres dobrej strony ? bo jeźeli tak, to nie mam pojęcia czemu tak się u Ciebie dzieje.
jak ja do siebie wwale na ftp plik to potem mogę go ściągać bez problemów, np :
http://members.lycos.co.uk/thejugde/piosenka.mp3
a na pewno podajesz adres dobrej strony ? bo jeźeli tak, to nie mam pojęcia czemu tak się u Ciebie dzieje.
ale on jest na serwerze
ale on jest na serwerze
nie, nie mogę ściągać tego pliku – tak jakby go nie było na serverze
oni będą mogli wrzucać rzeczy na Twój ftp o ile podasz im adres, swoj lobin i hasło (będą teź mogli usuwać rzeczy :) )
oni będą mogli wrzucać rzeczy na Twój ftp o ile podasz im adres, swoj lobin i hasło (będą teź mogli usuwać rzeczy :) )
i coś nie za bardzo zobacz czy moźesz ściągnąć http://www.perzy.neostrada.pl/husan.mp3 a oni beda mogli cos tam wrucić ???
no i będą mogli.
wrzucasz plik (np piosenka.mp3) na swój server ftp
gdy juź ją tam wrzucisz, to podajesz "innym" taki adres :
www.perzy.neostrada.pl/piosenka.mp3
i wtedy inni mogą sobie ściągnąć ten plik :)
wrzucasz plik (np piosenka.mp3) na swój server ftp
gdy juź ją tam wrzucisz, to podajesz "innym" taki adres :
www.perzy.neostrada.pl/piosenka.mp3
i wtedy inni mogą sobie ściągnąć ten plik :)
nie mi właśnie o to chodzi, źeby inni mogli se te pliki ściągnać. :?:
index.html wrzucasz po to by "zobaczyć" swoją stronkę. Jeźeli chcesz tam tylko przetrzymywać pliki (np obrazki) i nie zaleźy Ci by po wejściu np na stronkę www.perzy.neostrada.pl się wyświetlały to nie wrzucaj index.html
jak masz juz login i haslo to na tym ftp mozesz miec co tylko chcesz i wchodzisz na niego wpisujac adres ftp.neostrada.pl i swoje loginy i haslo
a moge zrobic tylko ftp a nie stronke, bo tylko do plików to musze robić index.html
jesli to jest adres twojej stronki do napewno dostales swoja nazwe i swoje haslo, dziki ktorwmu bedziez mol korzystac z ftp bo z tego co widze to ftp.neostrada.pl to ogolna nazwa serwera, a zeby dostac sie do swojej czesci to musisz miec login i haslopbartek:No właśnie bo ja niwiem gdzie to wrzucić na serwer ftp.neostrada.pl czy na moj adres www.perzy.neostrada.pl????? :?:
masz wejsc na server ftp :
adres : ftp.neostrada.pl
login : twój login
hasło : twoje hasło
wrzucasz swoje pliki (w tym index.html) i dopiero potem wchodzisz na swoją strnę www
adres : ftp.neostrada.pl
login : twój login
hasło : twoje hasło
wrzucasz swoje pliki (w tym index.html) i dopiero potem wchodzisz na swoją strnę www
No właśnie bo ja niwiem gdzie to wrzucić na serwer ftp.neostrada.pl czy na moj adres www.perzy.neostrada.pl????? :?:
nie rozumiem ?? www masz na serwerze ftp do kotrego masz dostep po podaniu hasla i uzytkownikapbartek:Nie wiem jak skonfugurować serwer www czy ftp. Mam neo załoźyłem domene i serwer a nie wiem jak na niego coś wrzucić i źeby ktoś to mógł ściągnąć
wystarczy ze podasz komus adres serwera, passw, i usera a on bedzie mogl wrzucac
Strona 1 / 1