Serwer
Czy ktoś wie w jaki sposób postawić serwer FTP na mojim kompie jeźeli jestem w sieci blokowej i czciałbym postawić serwer dla kogoś z innej sieci.
Jak to zrobić i czy wogule jest to mozliwe, czaje o co chodzi z tym stałym adresem ale słyszałem źe nawet w sieci mozna postawić serwer dla kogoś z poza sieci.
Jak to zrobić i czy wogule jest to mozliwe, czaje o co chodzi z tym stałym adresem ale słyszałem źe nawet w sieci mozna postawić serwer dla kogoś z poza sieci.
Odpowiedzi: 9
nie nie... zapytales sie na czym zablokowac porty, wiec sie zapytalem czy na firewallu nie mozna. czy to bzdura czy moze ty jestes na mnie zbyt bardzo uczulony i czepiasz sie kazdego sformulowania. zreszta nie jest to tylko moja obserwacja.
Mialem juz nic nie pisac, ale jeszcze dwa slowa:
– uczepiles sie teraz jakiegos wyimaginowanego firewalla jak rzep psiego ogona, tylko dlatego, ze firewall moze porty zamknac ? Dlaczego ? Zeby nie wyjsc calkowicie na ignoranta ?
– GDZIE W PIERWSZYM POSCIE WSPOMNIANO O FIREWALLU ?
Jesli chcesz pomoc, pomagaj. Ale nie pisz bzdur, bo jeszcze Ci ktos uwierzy.
Definitywny EOD :P .
– uczepiles sie teraz jakiegos wyimaginowanego firewalla jak rzep psiego ogona, tylko dlatego, ze firewall moze porty zamknac ? Dlaczego ? Zeby nie wyjsc calkowicie na ignoranta ?
– GDZIE W PIERWSZYM POSCIE WSPOMNIANO O FIREWALLU ?
Jesli chcesz pomoc, pomagaj. Ale nie pisz bzdur, bo jeszcze Ci ktos uwierzy.
Definitywny EOD :P .
koniec dyskusji bo ty tak chcesz? czyli rozumiem, ze nie ma mozliwosci wg ciebie zablokowania 20,21,20xx portu na firewallu. co wiecej to bzdura. hmmm, dziekuje i faktycznie koniec dyskusji... bez komentarza.
Powiedz mi szymonie skad ja wiedzialem, ze zamiast sie w koncu zamknac, bedziesz trollowal ? Prorok ze mnie cy cuś ?
Bzdury prawisz.
EOD
Bzdury prawisz.
EOD
spytam ponownie:
czy na firewallu nie mozna zablokowac portow?!
czy na firewallu nie mozna zablokowac portow?!
Na jakim firewallu ? Czytasz w ogole posty na ktore odpowiadasz ?Szymon Grabiński:to na firewallu nie mozna zablokowac danych portow?
Bo IMO znaczy to ni mniej ni wiecej tylko to, ze chlopak jest w LANie. A tu bez przekierowania mu odpowiednich portow na serwerze/routerze nic nie zrobi. A gdzie tu jaki firewall byl opisywany to juz pojecia nie mam.mlyni:jeźeli jestem w sieci blokowej i czciałbym postawić serwer dla kogoś z innej sieci.
P.S. Te Twoje posty to tak tylko zeby cos z rozpedu palnac ?
to na firewallu nie mozna zablokowac danych portow?
Co znaczy zablokowany ? Na czym ?Szymon Grabiński:jesli masz zablokowany port (zazwyczaj 21) to bedzie ciezko.
No i "zazwyczaj" serwer FTP pracuje na 20 i 21. Port 20 to data port a 21 command port. Natomiast dodatkowo przy kliencie passive, dane wysylane sa z jeszcze innego portu – 2024.
jesli masz zablokowany port (zazwyczaj 21) to bedzie ciezko.
Strona 1 / 1