Serwer na XP /podzial łącza/statystyki/qos/proxy
Witam pnow ...
Zaczne od tego ze nie spieszy mi sie specjalnie wiec prosze o przemyslane odp. i propozycje.
Na te chwile posiadam cerberusa do podzialu i menadzer planetki bm500 ...
Chce to sprzedac i postawic wszystko na pc na xp (musi byc xp ,poniewaz korzystam z niego do c+ sharing)
Serwer na XP /podzial łącza/statystyki/qos/proxy/ od podstaw kompletujemy programy pod xp
Mam komputer na to klasy p3 500 512mb 80gb i okolo 5 sieciowek jak cos.
Co mi jest potrzebne :
– podzial łącza na okolo 11pc
– mozliwosc limitowania up/down na kazdym IP (QOS)
– jak komputer bedzie chodzil non stop to PROXY tez by sie przydalo
– mozliwosc graficznego podgladu statystyk calej sieci jak i kazdego z IP
– milo by bylo oczywiscie miec mozliwosc ograniczania czasowego w danych godzinach.
Czekam na wasze popozycje ...
stosowalem juz bandwitchmanager jest dobry ale czasami sie zwiesi a po za tym przydalo by sie zeby wszystkie te opcje byy w jendym programie ...
I co zrobic z cerberusem gdy serwer juz postawie na pc zostawic go czy zastosowac modem na usb.
Zaczne od tego ze nie spieszy mi sie specjalnie wiec prosze o przemyslane odp. i propozycje.
Na te chwile posiadam cerberusa do podzialu i menadzer planetki bm500 ...
Chce to sprzedac i postawic wszystko na pc na xp (musi byc xp ,poniewaz korzystam z niego do c+ sharing)
Serwer na XP /podzial łącza/statystyki/qos/proxy/ od podstaw kompletujemy programy pod xp
Mam komputer na to klasy p3 500 512mb 80gb i okolo 5 sieciowek jak cos.
Co mi jest potrzebne :
– podzial łącza na okolo 11pc
– mozliwosc limitowania up/down na kazdym IP (QOS)
– jak komputer bedzie chodzil non stop to PROXY tez by sie przydalo
– mozliwosc graficznego podgladu statystyk calej sieci jak i kazdego z IP
– milo by bylo oczywiscie miec mozliwosc ograniczania czasowego w danych godzinach.
Czekam na wasze popozycje ...
stosowalem juz bandwitchmanager jest dobry ale czasami sie zwiesi a po za tym przydalo by sie zeby wszystkie te opcje byy w jendym programie ...
I co zrobic z cerberusem gdy serwer juz postawie na pc zostawic go czy zastosowac modem na usb.
Odpowiedzi: 3
Do wielu rzeczy nie, ale musialbys sprawdzic jak sie bedzie zachowywal przy wykorzystaniu bardziej zaawansowanych mozliwosci, czy czasem nie bedzie to wygodniejsze.
Wingate jest fajny ale czy nie wymaga on instalowania klientow na kompach w sieci ?
Total Trafic Control – nie wiem czy ma proxy.
WinGate – ma wszystko oprocz graficznych bajerow statystyk.
WinGate – ma wszystko oprocz graficznych bajerow statystyk.
Strona 1 / 1