serwer ftp na jednym porcie (przekierowanym) mozliwe czy nie

Witam!
Jestem tu nowy i mam do was takie pytanie. Mianowice jestem w sieci radiowej no i zrobilem sobie FTP programem RaidenFTPD no i serwereg smiga na lokalu bez problemu :P No ale zachcialo sie miec do niego dostep z poza lokala no to napisalem do admina o przekierowanie portu no i dostalem port (6881) oczywiscie w programie zmienilem ftp zeby chodzil na porcie 6881 no i choidz w lokalu ale jak probuje poza lokalem sie polaczyc to jest problem mianowice normalnie sie z nim lacze ale nie wyswietla mi listy katalogow :? Patrzylem na trybie pasywnym i bez pasywnego. Z tego co sie orientuje to FTP potrzebuje 2 portow do dzialani czyli u mnie np 6881 i jakis inny np 6888. Moje pytanie brzmi.

Mam racje czy sie myle czy mozna jednak zrobic ftp na jednym porcie jesli tak to prosze o pokierowanie mnie w dobra strone :P

Odpowiedzi: 4

teraz to juz wiem :P Ale wczesniej nie wiedzialem no i chodzi mi tylko ze przy trybie pasv bo tdrugi port mam 6884 i musialem zmienic rangi a bez pasv nie działa 8) Ale kto wie to wejdze :twisted: Dzieki wam :P
dArOo
Dodano
30.04.2006 22:34:08
Skad rozwiazanie na 1 port, skoro FTP wymaga dwoch portow do pracy ? Jeden do komunikacji, drugi do wymiany danych.
EL NINO
Dodano
29.04.2006 23:48:32
Niestety ale na jednym porcie nie daje rady. Dopiero jak poprosiłem od 2 i ustawiłem w programie "Use Date Port Range" od tego 2 portu co mam przekierowanie dopiero wtedy FTP mi działał. Ale jestem poprostu ciekawe czy ktoś zna rozwiązanie na 1 port ;) Ale wychodzi z tego źe raczej nikt ;)
dArOo
Dodano
29.04.2006 15:22:20
Jeśli admin przekierował port to w kliencie wpisujesz tak:
adres_ip:port i wszystko.

Moźe wystarczy poczekać, aź lista się sciągnie ?
Anonymous
Dodano
28.04.2006 21:33:42
dArOo
Dodano:
28.04.2006 20:10:49
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1