Serwer ftp IIS

Cześć
Zainstalowalem IIS–a i chcialem postawic serwer ftp jednak napotkalem na problem "wystapil bląd podczas dostępu do folderu. Upewnij sie czy nazwa pliku zostala wpisana poprawnie i czy masz uprawnienia dostepu do tego folderu
SZCZEGOLY:
nie mozna okreslic nazwy serwera lub adresu

natomiast w ustawieniach jest tak:

co jest zrobione ni tak bardzo prosze o pomoc
BTW: mam neostrade i zarejsrowalem sie i zainstalowalem program no ip ze strony producenta moze cos zle zainstalowalem bo w sieci lokalnej jesli pingujekompa to dziala natomiast z innej sieci podaje ze uplynąl limit czasu, firewall zostal wyląnczony prosze o pomoc

Odpowiedzi: 7

adamno:
Docent:
(zakładając źe reszta jest ok).

i wlasnie wyglada na to, ze reszta nie jest ok.
czy jest poprawnie podany katalog macierzysty dla uslugi ftp ?
a jak jest ustawiony dostep? moze masz a raczej nie masz dozwolonego logowania anonimowego?

wygląda to tak:
darro2
Dodano
23.02.2004 13:17:55
Docent:
(zakładając źe reszta jest ok).

i wlasnie wyglada na to, ze reszta nie jest ok.
czy jest poprawnie podany katalog macierzysty dla uslugi ftp ?
a jak jest ustawiony dostep? moze masz a raczej nie masz dozwolonego logowania anonimowego?
adamno
Dodano
23.02.2004 10:25:56
The_judge:
Docent – te xx to tylko po to bys nie widział całego ip ;)

darro2 – a neostrada ma cały czas taki sam zew ip ? bo moze to jest problemem ?

Czesc
NEo+ ma zmienne IP( co jakis czas) które ma pobierac za pośrednictwem http://www.no–ip.com/ i specjalnego programu z tej stronki, ale nawet gdy ma stale w danym momencie to sytuacja sie powtarza ::((((((( Program instaluje sie na kompie w tray–u i podczas zmiany ma sie lączyc ze stronka http://www.no–ip.com i je aktualizować.
Problem polega na tym ze podczas nawet odpalenia adresu ftp//80.54.xx.xx ( albo ftp.daberek.serveftp.com ) na komputerze w przeglądarce internetowej wyskakuje komunikat "wystapil bląd podczas dostępu do folderu. Upewnij sie czy nazwa pliku zostala wpisana poprawnie i czy masz uprawnienia dostepu do tego folderu
SZCZEGOLY:
nie mozna okreslic nazwy serwera lub adresu
BTW serwer ftp jest zainstalowany na kompie rozdzielajacym polączenie wiec nie potrzebuje przekierowywania portow na kompa w sieci lokalnej
Prosze o pomoc pozdroofka
darro2
Dodano
22.02.2004 13:07:51
Hmm... Trochę mnie to zmyliło te xx ;) ;)

A z tego co wiem to Neostrada ma dynamiczne IP, więc równieź moja porada się powinna sprawdzić – ustaw na "wszystkie nieprzypisane".

Pozdrawiam
Docent
Dodano
22.02.2004 11:41:08
Jezeli masz siec i podzielona neostrade to raczej nie postawisz...ale jesli masz lana, neostrade rozdzielona na routerze to chyba forwardowanie 21 portu w routerze:D:D:Dnie wiem dokladnie

PoZdRo for aLl
Deryl
Dodano
22.02.2004 11:38:50
Docent – te xx to tylko po to bys nie widział całego ip ;)

darro2 – a neostrada ma cały czas taki sam zew ip ? bo moze to jest problemem ?
The_judge
Dodano
21.02.2004 23:41:26
Hmm, wydaje mi się, źe po zmianie tego dziwnego parametru (nie spotkałem się dotąd z "x" w polu Adres IP) na "Wszystkie nieprzypisane" powinno pójść gładko (zakładając źe reszta jest ok).

Pozdrawiam
Docent
Dodano
21.02.2004 23:26:05
darro2
Dodano:
20.02.2004 15:10:57
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1