Service Pack 2 dla Windowsa XP

Hmmm.... nie wie ktoś czasem kiedy i gdzie będzię service pack 2 w polskiej wersji do Xpeka? Bo mam chętkę sobie sciągnąć!! :lol:

Odpowiedzi: 10

Po zainstalowaniu SP1 w niektórych config widoczny był spadek wydajności ,
całą sytułacje opisano w KB M$ ( opis objawów i rozwiązań ).
Czytając specyfikacje SP2 Beta podane są informacje źe bedzie to pack głownie nastawiony na zapewnienie większego bezpieczeństwa pracy, o innych rozwiązaniach nie ma mowy.
Dotyczy to jednak wersi Beta, a jak będzie naprawdę przekonamy się sami gdy M$ udostępni SP2 Final albo gdy będzie dostępna specyfikacja dla final`a.
McScr@by
Dodano
28.12.2003 15:25:32
Jak na razie to jedyna pozyteczna zecza w SP2 jest blakada "okienek". Przynajmnie ja nic dla siebie pozyteczniejszego nie widze :lol:
JaMaL
Dodano
28.12.2003 15:23:00
Ja teź w Service packu 1 oprócz kilku zman nie zuwaźyłem nic szczegłonego ale sadze źe Windows z updatami jest bardziej bezpieczny itp. choć tego nie widać. Co do stabilności systemu nie zauwazyłem źeby po instalacji service packa występowały problemy tzn system działa tak sprawnie jak przedtem :P
Anonymous
Dodano
28.12.2003 15:17:59
Jeźeli Sp2 nie wniesie nic naprawdę rewolucyjnego do systemu (jeszcze większa stabilność,przyśpieszenie systemu,kompatybilność gier itp.),to nie wiem czy tak warto się na niego napalać.
Zainstalowałem Sp1 (nie na jednym kompie),na części zauwaźyłem spadek wydajności ,na reszcie specalnej poprawy widać nie było.
Na swoim kompie po następnym formacie nawet go nie instalowałem.
Nie twierdze źe SP1 jest to niczego,niektórym ludziom naprawdę pomógł,ale to źadna rewolucja.
Jeźeli Z SP2 będzie to samo to ech.........
MarcinX
Dodano
28.12.2003 15:12:57
No tak masz racje........ :roll: więc pozostaje mi tylko czekać

Jak ja nienawidze czekać!! :wink:
Anonymous
Dodano
28.12.2003 14:49:15
Paul007:
A ja wychodze z załoźenia źe ta beta będzie w pełni sprawna a zresztą gdzieś czytałem źe service pack 2 pozostanie w wersji beta (moźe to była tylko plotka – nie wiem) ale dla mni eto byłby skandal gdyby service pack nie był po polsku!! Nie dopuszczam sobie tego w myslach!! :D

Bety najczęsciej nie są w pełni sprawne ,tak jak napisałeś.
Jak sama nazwa wskazuje Beta to aplikacja testowa, w której mogą pojawiać się błedy.
Bety są specjalnie wypuszczane po to aby doświadczeni Betatesterzy zapoznali się z aplikacją i znalezli potencjalne nieprawidłowości przed wydaniem finalnego produktu.
Co do drugiego to nie masz racji ( źle czytałeś lub słyszałeś ).
Nie po to się pracuje nad jakimś konkretnym projektem ( w tym przypadku SP2 )i udostępnia wersię Beta, by potem okazało się źe aplikacja jest w 100% bezuźyteczna i nie istnieją szanse na wersie final`ową.
Za miejwięcej kwartał czasu ma się pojawić SP2 PL WIN Xp ( wersia Final`owa ).
McScr@by
Dodano
28.12.2003 14:46:12
A ja wychodze z załoźenia źe ta beta będzie w pełni sprawna a zresztą gdzieś czytałem źe service pack 2 pozostanie w wersji beta (moźe to była tylko plotka – nie wiem) ale dla mni eto byłby skandal gdyby service pack nie był po polsku!! Nie dopuszczam sobie tego w myslach!! :D
Anonymous
Dodano
28.12.2003 14:28:32
Wychodzę z załoźenia.
Nie chcę rozp.... systemu = nie instaluje bet updatów systemu.
Nie wiem czy Microsoft wyda SP2 beta po polsku.
Chyba nie.
MarcinX
Dodano
28.12.2003 14:07:01
Marcinie ja właśnie mam na myłśi bete. Niedawno ściągłem wersję do angielskiego XP nie wiedząć źe jest w innym jezyki. i nie zainstalowała mi sie :shock:
Anonymous
Dodano
28.12.2003 14:03:52
Nie ma go jeszcze nawet w angielskiej :wink:
Jak na razie widziałem bety,moźe za 2–3 miesiące :?:
MarcinX
Dodano
28.12.2003 13:53:46
Anonymous
Dodano:
28.12.2003 13:50:50
Komentarzy: