Service Pack 2 – co sadzicie ?
Co sadzicie o nowym dziele Microsoftu ?? Macie z nim jakies problemy ?? Ja juz go zainstalowalem i nie mam jak narazie zadnych problemow (no moze z kompozycjami, po spaczowaniu pliku uxtheme.dll programem polecanym w serwisie, wszystko mi sie psuje :/ narazie szukam jakies zgodnego z SP2), a u was ? Macie jakies problemy ??
Odpowiedzi: 20
U mnie strony www wczytują się parę razy wolniej. Nie wiem, czy jest to wina firewalla, czy czegoś innego. Po prostu system czeka kilkanaście lub kilkadziesiąt sekund i od razu wczytuje mi stronę (choć czasem zdarza się, źe musi jeszcze doładować grafikę).
ARTI:
Wejdz na xp.net.pl tam znajdziesz rozwiązania na kilka Twoich problemów :D
Co do firewalla to jest on napewno lepszy od poprzedniego, ale i tak nie pobije firewalli typu KERIO czy ZoneAlarm itp.
Tak, tak, znalazlem to – dzieki... a co d firewalli to zgadzam sie calkowicie...
neo_gda:Co wy gadacie za bzury
Spójrz na swój post i zamilcz
neo_gda:A po drugie Seeker n ie znasz sie zabardzo na winxp co??:P;/
O zdziwiłbyś się...bardziej niź Ci się wydaje...poprzeglądaj posty Sekkera i zrozumiesz
Co wy gadacie za bzury. u mnie wszystko smiga tzn gr stare i programiki,a co to tego servisa paka 2 to on zajmuje zaledwie 260MB a 300 MB to po pierwsze. A po drugie Seeker n ie znasz sie zabardzo na winxp co??:P;/
cheeky:Ok, ale co u Was z P2P?? U mnie wszystko sie posypalo po instalce SP2 :cry: – Azureus sie slimaczyl i informowal, ze trackery siadly, soulseek podobnie, a eMule mowil, ze za malo mu polaczen... Nagralem patcha, zrobilem co trzeba, ale wciaz byly problemy... Poki co go odinstalowalem i szykuje system do reinstala, zeby wrzucic SP na czysty windows. Aha, co sadzicie o wbudowanym firewall'u? Chyba nie jest to najlepsze wyjscie? Ja korzystam z Kerio. I tu jeszcze jedno pytanie, czy jezeli wylaczam ten firewall wbudowany w SP2, a wlaczony mam jakikolwiek inny, to 'centrum ochrony' wciaz wskazuje, ze firewall jest uruchomiony :?:
Wejdz na xp.net.pl tam znajdziesz rozwiązania na kilka Twoich problemów :D
Co do firewalla to jest on napewno lepszy od poprzedniego, ale i tak nie pobije firewalli typu KERIO czy ZoneAlarm itp.
Jeśli centrum ochrony nie wykrył Twojego firewalla to poprostu wyłącz monitorowanie zapory i dalej korzystaj z Kerio a system nie będzie wyświetlał alertów o braku zapory ogniowej!
Ok, ale co u Was z P2P?? U mnie wszystko sie posypalo po instalce SP2 :cry: – Azureus sie slimaczyl i informowal, ze trackery siadly, soulseek podobnie, a eMule mowil, ze za malo mu polaczen... Nagralem patcha, zrobilem co trzeba, ale wciaz byly problemy... Poki co go odinstalowalem i szykuje system do reinstala, zeby wrzucic SP na czysty windows. Aha, co sadzicie o wbudowanym firewall'u? Chyba nie jest to najlepsze wyjscie? Ja korzystam z Kerio. I tu jeszcze jedno pytanie, czy jezeli wylaczam ten firewall wbudowany w SP2, a wlaczony mam jakikolwiek inny, to 'centrum ochrony' wciaz wskazuje, ze firewall jest uruchomiony :?:
Zrzuca do backupu wszystko co jest ponad "goły" Xp i instaluje od początku wszystko.
Czyli odpowiedź brzmi : usuwa.
Moźesz porownać w psiy z systeminfo – uruchamianym z wiersza polecenia przed i po instalacji SP2 – w tej informacji jest m.in. liczba zainstalowanych w systmeie poprawek.
Czyli odpowiedź brzmi : usuwa.
Moźesz porownać w psiy z systeminfo – uruchamianym z wiersza polecenia przed i po instalacji SP2 – w tej informacji jest m.in. liczba zainstalowanych w systmeie poprawek.
Prosze o informacje.
Czy instalator SP2 usuwa przy instalacji SP1 i wgrane poprawki czy dogrywa tylko brakujące poprawki.
Rebe na Ciebie zawsze moźna liczyć. Dzięki.
Czy instalator SP2 usuwa przy instalacji SP1 i wgrane poprawki czy dogrywa tylko brakujące poprawki.
Rebe na Ciebie zawsze moźna liczyć. Dzięki.
Ps. Dla chcących sobie zainstalować SP2 , a mających wolne łącze (całość chyba ze 300MB ma) . info – SP2 dołączony jest do najnowszego PCWK
Jest to SP2 wersja angielska.
Więcej o zawartości PCWK tutaj .
Dla chcących sobie zainstalować SP2 , a mających wolne łącze (całość chyba ze 300MB ma) . info – SP2 dołączony jest do najnowszego PCWK
kwasiu – chodzi zapewne o płytę instalacyjną wykonaną własnym sumptem poprzez integrację do XP z SP2 i z tak "spreparowanej" instalki postawienie systemu na czystym dysku.
Sorry ale nie za bardzo rozumiem co znaczy plyta z instalacja: Windows XP SP2) i dopier wtedy zainstaluje na nowoCzy chodzi o przeinstalowanie XP po SP2. Czy Sp2 na nowo postawiony system. Kilka słow wyjaśnienia bardzo proszę, bo nie za bardzo w tym się orientuję.bmalz:Podobno wszystkie problemy z SP2 znikaja gdy sie go zintegruje z WinXP (plyta z instalacja: Windows XP SP2) i dopier wtedy zainstaluje na nowo. Chociarz ja nie mam prawie zadnych problemow.
A co z o/c??
W tej chwili skrecilem proca z 950 na 850 bo zasypywalo mnie BSODami...
Jak tam u Was?
W tej chwili skrecilem proca z 950 na 850 bo zasypywalo mnie BSODami...
Jak tam u Was?
Rebe:ARTI:Stary nie mam zamiaru z Tobą dyskutować! Przeczytaj sobie najpierw uwaźnie jak brzmiały główne pytania tego posta:Thot_pl:Co sadzicie o nowym dziele Microsoftu ?? Macie z nim jakies problemy ??
Widzisz tam gdzieś pytanie w stylu: "Które programy Wam nie działają" ??
Pytanie było inne wiec odpowiadam! KONIEC
Skoro jesteś takim fachowcem od rozumienia treści pytań to jakim cudem Twoja odpowiedź brzmi :U mnie teź wszystko śmiga!
Z mego obeznania z językiem to zdanie nie stanowi odpowiedzi na źadne z cytowanych przez Ciebie pytań.
Nim więc następnym razem za pouczanie się weźmiesz sprawdź czy sam babola nie wywaliłeś.
Żeby zaś nie było, źe nie znam odpowiedzi:
1. Nic.
2. Nie.
Nie no następny :?
Czy naprawdę tak trudno się domyśleć o co chodziło?? Przestańcie się czepiać o słówka!
EL NINO:W czym ? Mamy Ci kupic legalny system na gwiazdke ?mazgaj1:pomóźcie :roll: :!:
Jesteś wyjątkowo perfidny i niedomyślny. Nie "na gwiazdkę" ,ale juź pop.......ychaj do sklepu ,a prosto z niego na pocztę.
PS.
One się nigdy nie nauczom
W czym ? Mamy Ci kupic legalny system na gwiazdke ?mazgaj1:pomóźcie :roll: :!:
witam :) wypaliłem juz plytke z SP2 do windozy ale cóź :( zawsze jest jakiś problem... otóź kiedy instalator poprosił mnie o kod instalacyjny do windozy to ten stary od windowsa bez jeszcze źadbego service pack'a nie zadziałał :( wypróbowałem kilka innych (5) i teź nic :? co musze zrobić aby któryś z kodów zadziałał i czy ma to coś wspólnego z windows key changer (ten który zmienia kod systemu źeby moźna było zainstalować service pack'i do win'a) moźe trzeba uźyc tego nowego kodu po zmianie key changer'em przy instalacji zintegrowanej windozy z SP2 ??? :? pomóźcie :roll: :!:
ARTI:Stary nie mam zamiaru z Tobą dyskutować! Przeczytaj sobie najpierw uwaźnie jak brzmiały główne pytania tego posta:Thot_pl:Co sadzicie o nowym dziele Microsoftu ?? Macie z nim jakies problemy ??
Widzisz tam gdzieś pytanie w stylu: "Które programy Wam nie działają" ??
Pytanie było inne wiec odpowiadam! KONIEC
Skoro jesteś takim fachowcem od rozumienia treści pytań to jakim cudem Twoja odpowiedź brzmi :
U mnie teź wszystko śmiga!
Z mego obeznania z językiem to zdanie nie stanowi odpowiedzi na źadne z cytowanych przez Ciebie pytań.
Nim więc następnym razem za pouczanie się weźmiesz sprawdź czy sam babola nie wywaliłeś.
Żeby zaś nie było, źe nie znam odpowiedzi:
1. Nic.
2. Nie.
stratus:A tak BTW jakie antywirusy są zgodne z Windows Security Center? NAVa 2003 nie wykrywa w ogole...
U mnie NAV–a2003 wykryl tylko okreslil jego stan jako nieznany wystarczylo zaznaczyc opcje iz to ja a nie winda bede kontrolowal stan ochrony antywirusowej i po problemie.
Pozdrawiam
Update
Jak do tej pory stwierdzilem tylko jeden blad po instalacji SP2 przy starcie systemu wystepuje problem z aplikacja nwiz.exe, ale wystarczylo wyzucic ja z autostartu i po klopocie .Reczne uruchomienie nwiz.exe nie powoduje zadnych problemow.
stratus:A tak BTW jakie antywirusy są zgodne z Windows Security Center? NAVa 2003 nie wykrywa w ogole, Pande Titanium 2004 wprawdzie wykrywa, ale pisze, ze jej stan jest nieznany. Sposrod wielu antywirów jedynie Panda Platinum i Tren–Micro Internet Security (dawny Pc–cillin) są z Centrum zabezpeiczeń w 100% zgodne.
Ja mam avast–a i mi go wykrył i zaakceptował :D