Service Pack 2 – co sadzicie ?

Co sadzicie o nowym dziele Microsoftu ?? Macie z nim jakies problemy ?? Ja juz go zainstalowalem i nie mam jak narazie zadnych problemow (no moze z kompozycjami, po spaczowaniu pliku uxtheme.dll programem polecanym w serwisie, wszystko mi sie psuje :/ narazie szukam jakies zgodnego z SP2), a u was ? Macie jakies problemy ??

Odpowiedzi: 20

To i ja dorzucę swoje trzy grosze...

Lubię mieć system (XP PRO) czysty i aktualny, więc z pewnym przeraźeniem czytałem na forach jakie problemy stwarza zainstalowanie SP2 (wędrujący kursor, nie działające programy itp).
Po pewnym czasie jednak, zaczęły się ukazywać posty fachowców, którzy podsuwają gotowe rozwiązania tych problemów a poniewaź jestem przed reinstalacją (mam juź system od roku i nieźle w nim namieszałem, ale to inna bajka) zainstalowałem SP2 z Windows Update.
Jak juź się pewnie zorientowaliście, jestem stałym "czytaczem" tego i innych for, dzięki czemu skonfigurowanie SP2 zajęło mi raptem jakieś 15 minut.
Jestem mile zaskoczony – po kolejnym restarcie zauwaźyłem źe system o wiele szybciej się ładuje, wszystkie programy działają i net jakby szybciej chodził (LAN).
Wymienię niektóre swoje programy :
AVAST
KERIO PERSONAL FIREWALL
RegCleaner
Ad–aware
GetRight
IsoBuster
CloneCD
Alcohol 120 %
NERO (był komunikat o niezgodności, zainstalowałem wersję Nero 6.3.1.20 i gra)
WinISO
INCREDIMAIL
TOTAL COMMANDER
Ulead DVD PictureShow
Corel 9
DC++ (uźyłem XP AtySpy)
ALLPLAYER i wiele innych mniej istotnych, typu – Atlas polski, Atlas świata, Winamp...

Peryferia teź działają bez zarzutu :
Skaner (stary Mustec)
Drukarka (nowy HP)
Aparat cyfrowy (twain – Pentagram)
Karta TV (PixelView play TV PRO)

Tak więc dzięki SP2, reinstalacja narazie nie jest brana pod uwagę, chociaź zintegrowana płytka juź czeka... :lol:

Pozdrawiam
Endriu
Dodano
27.09.2004 12:03:59
Tydzien po formacie i wszystko gra. Zadnych problemow z systemem
gieras
Dodano
27.09.2004 08:56:55
jak narazie bez zazutu,jest ok :D
office 2003 tez smiga nawet uaktulnilem ok :D
bananjp
Dodano
27.09.2004 01:03:17
Panda Platinium7 + ad–aware 1.05 scan komputera+czytać Forum, tu o SP2 jest duźo informacji+rady poniźej.

Uunąć stare SP2, sprawdzić czy nie ma konfliktów w menadzeźe urządzen, sprawdzić urządzenia, odinstalować niepotrzebne programy i śmieći, przejrzeć msconfig i odptaszyć niepotrzene ładowanie programów przy starcie, zrobić przynajmniej scan systemu poleceniem CHKDSK lub CHKDSK /f.
JNJN
Dodano
26.09.2004 18:29:02
Juź drugi raz instaluję SP2 na legalnym XP SP1i sypie mi sie explorer. Uaktualniłem sterowniki płyty (Abit V17) grafy (FX5200)i nadal to samo .Poradźcie??
marki
Dodano
26.09.2004 14:53:58
Ja zainstalowalem pierwszego dnia i do tej pory wszystko porzo.
madej4
Dodano
26.09.2004 13:20:23
Ja jeszcze nawet nie sciagnolem sp2
Stylowy
Dodano
25.09.2004 19:37:24
Luki.22:
No dobra, ale czy moge go bezpiecznie ściągnąć mimo, źe mam nielegalnego Windows XP–ka :?:
Bo co do reszty to się z tobą zgadzam arti

Sciągaj śmiało, np ze strony CentrumXP http://www.centrumxp.pl/windows/sp2/download.php i o nic się nie obawiaj :D
ARTI
Dodano
25.09.2004 18:58:24
Luki.22:
No dobra, ale czy moge go bezpiecznie ściągnąć mimo, źe mam nielegalnego Windows XP–ka :?:

Skocz do najblizszego sklepu komputerowego zaopatrz sie w orginalna wersje WinXP i nie bedziesz musial w ogole zadawac takich pytan. :? :wink:
Pozdrawiam.
malymulpepe
Dodano
25.09.2004 18:31:09
Luki.22
Dodano
25.09.2004 17:48:51
Luki.22:
No a ja nie wiem, co o tym sądzić.
Internet mam od bardzo nie dawna :)
I nie mam zainstalowanego nawet SP1!!! – a komputer chodzi bez zarzutu – ochrania mnie Norton Internet Security i Norton AntiVirus. Do dzisiaj nie mam źadnego wirusa, źe nie wspomne o włamaniach. :D :lol: :lol:

No ale wiadomo, źe XP nie jest idealny i troche poprawek zawsze mu sie przyda. Ja mam nielegalnego windowsa – a podobno jeśli pobieram jakieś uaktualnienia – są komplikacje itp.
Nie chce posuć sobie komputera – bo gdy decyzja ściągniecia SP2 do mojego komputera będzie nie będze trafna – odpłace czasem na przywracanie systemu... i długo wymieniać.
A ja niestety nie mam tyle czasu – poradźcie – czy go ściągać :?: :?

Ja jestem za tym byś go jednak zainstalował! W końcu wszystkie uaktualnienia, poprawki i service paki nie wychodzą dla parady tylko po to by załatać dziury i likwidować błędy systemu :!:
Czasem są z nimi problemy ale da się je w miarę szybko wyeliminować :D
ARTI
Dodano
25.09.2004 17:43:14
Ok, kilka slow wyjasnienia zatem... zeby nie zrazic sie do SP2, najlepiej instalowac do na 'swiezy' system... Ja strasznie napalilem sie na ta poprawke i pospieszylem sie z instalacja... zanim cokolwiek zaplanujesz przeczytaj wszystkie artykuly, porady, recenzje... Po przeinstalowaniu windy i dolozeniu SP2 na samym poczatku wszystko dziala super... nie ma zadnych problemow.
cheeky
Dodano
25.09.2004 17:40:33
No a ja nie wiem, co o tym sądzić.
Internet mam od bardzo nie dawna :)
I nie mam zainstalowanego nawet SP1!!! – a komputer chodzi bez zarzutu – ochrania mnie Norton Internet Security i Norton AntiVirus. Do dzisiaj nie mam źadnego wirusa, źe nie wspomne o włamaniach. :D :lol: :lol:

No ale wiadomo, źe XP nie jest idealny i troche poprawek zawsze mu sie przyda. Ja mam nielegalnego windowsa – a podobno jeśli pobieram jakieś uaktualnienia – są komplikacje itp.
Nie chce posuć sobie komputera – bo gdy decyzja ściągniecia SP2 do mojego komputera będzie nie będze trafna – odpłace czasem na przywracanie systemu... i długo wymieniać.
A ja niestety nie mam tyle czasu – poradźcie – czy go ściągać :?: :?
Luki.22
Dodano
25.09.2004 17:35:53
neo_gda PLONK
EOD
Ad@$
Dodano
25.09.2004 15:16:10
neo_gda:
jasne bo to co wy robicie to przechodzi ludzkie pojecie. Bo na servis paka potrzebny jest orginalny wixp z servsem pakie 1 a zeby moc zainstalować tego SP2 i to wtedy bedzie wam działać bez zarzutów.

Co Ty facet za głupoty ciśniesz?
ARTI
Dodano
25.09.2004 13:34:08
Aby zainstalować SP2 NIE JEST potrzebny SP1 :!:
Co do orginalności,tu teź się nie zgodzę :roll:
Moźe rozwiniesz temat i podasz konkrety :?:
MarcinX
Dodano
25.09.2004 13:24:55
jasne bo to co wy robicie to przechodzi ludzkie pojecie. Bo na servis paka potrzebny jest orginalny wixp z servsem pakie 1 a zeby moc zainstalować tego SP2 i to wtedy bedzie wam działać bez zarzutów.
neo_gda
Dodano
25.09.2004 13:16:08
Neo_gda ty nie masz co do roboty, to jest Forum i ludzie zadają róźne pytania.
JNJN
Dodano
25.09.2004 11:45:03
neo_gda:
no to po co piszecie takie głupie tematy jak ten hahaha

Gdy przeczytałem te kilkanaście postów w tym temacie,
widzę źe właśnie twoje wypowiedzi są najmniej wnoszące.
Jeźeli tobie udało się bezproblemowo zainstalować SP2 (brawa,geniusz komputerowy),to nie znaczy źe inni nie mogą mieć kłopotów.
Poza tym wystarczy popatrzeć po innych forach,temat SP2 i usterek jest non stop wałkowany.
MarcinX
Dodano
25.09.2004 11:43:16
no to po co piszecie takie głupie tematy jak ten hahaha
neo_gda
Dodano
25.09.2004 11:27:36
Thot_pl
Dodano:
21.09.2004 20:31:40
Komentarzy:
20