Service Pack 2 – co sadzicie ?
Co sadzicie o nowym dziele Microsoftu ?? Macie z nim jakies problemy ?? Ja juz go zainstalowalem i nie mam jak narazie zadnych problemow (no moze z kompozycjami, po spaczowaniu pliku uxtheme.dll programem polecanym w serwisie, wszystko mi sie psuje :/ narazie szukam jakies zgodnego z SP2), a u was ? Macie jakies problemy ??
Odpowiedzi: 20
godunow:darek_dade:po przeczytaniu kilku pierwszych postow doszedlem do wnisoku aby miec w 100% stabliny system z SP2 to trzeba sformatowac dysk i zainstalowac windowsa od razu z sp2, to jest chore...
Kiedy na osiedlu u nas załoźono łacza stałe 4 lata temu wirus z internetu był rzadkością prawie ,źe ciekawostką . A trojany i inne plugastwo jescze rzadziej spotykane.
Na dzień dzisiejszy wejście do internetu na gołym xp bez rzadnych zabespieczeń w ciągu paru minut nałapiesz róznego plugastwa, które rozjadą bardzo szybko Twojego kompa..
Dlatego Sp–2 poszedł w tym kierunku łata wszytkie poprzednie dziury jakie umozliwają atak na goły system.
jeźeli ktoś Nie korzysta z sieci internetu to Sp–2 nie jest mu do niczego potrzebny.I faktycznie goły Win Xp jest najleprzym rozwiaźaniem
Spomniano wyźej o programach p2p źe nie chodźa..
Chodzą trza tylko odopwiednio skonfigurować system..
Windowsxp z Sp–2 moim zdaniem staje się prawie nowym windowsem . Dziwię sie ze to nadal nazywa się Windows Xp. Powinno nazywać się WIndows Xp Bis czy jakoś podobnie..
Ciekowoską u mnie jest to źe mam instalowany Sp–2 na WIndows Xp Pro po zainstalowaniu i przy ladowaniu Ekran Startowy to Windows XP a nie Windos XP Profesjonal jak było wcześniej.!!
Pozdro!
od dawna nie mialem problemow z wirusami... ostatni jaki pamietam to blaster chyba w ostatnie wakacje, ale szybko sie z nim uporalem. Według mnie SP nie jest konieczne do bezpiecznego funkcjonowania systemu :!: przekonalem sie na wlasnej skorze
Przeciesz to tylko sam napis, funkcjonalnoć masz przeciesz WinXPPro :wink:
McScr@by:godunow:Ciekowoską u mnie jest to źe mam instalowany Sp–2 na WIndows Xp Pro po zainstalowaniu i przy ladowaniu Ekran Startowy to Windows XP a nie Windos XP Profesjonal jak było wcześniej.!!
Pozdro!
Tak jest po instalacji SP2.
A nie powinno być !!
Zapłaciełem za Windows Xp Profesjonal ..!! A nie za Windows Xp.
Pozdrówka
godunow:Ciekowoską u mnie jest to źe mam instalowany Sp–2 na WIndows Xp Pro po zainstalowaniu i przy ladowaniu Ekran Startowy to Windows XP a nie Windos XP Profesjonal jak było wcześniej.!!
Pozdro!
Tak jest po instalacji SP2.
darek_dade:po przeczytaniu kilku pierwszych postow doszedlem do wnisoku aby miec w 100% stabliny system z SP2 to trzeba sformatowac dysk i zainstalowac windowsa od razu z sp2, to jest chore...
Kiedy na osiedlu u nas załoźono łacza stałe 4 lata temu wirus z internetu był rzadkością prawie ,źe ciekawostką . A trojany i inne plugastwo jescze rzadziej spotykane.
Na dzień dzisiejszy wejście do internetu na gołym xp bez rzadnych zabespieczeń w ciągu paru minut nałapiesz róznego plugastwa, które rozjadą bardzo szybko Twojego kompa..
Dlatego Sp–2 poszedł w tym kierunku łata wszytkie poprzednie dziury jakie umozliwają atak na goły system.
jeźeli ktoś Nie korzysta z sieci internetu to Sp–2 nie jest mu do niczego potrzebny.I faktycznie goły Win Xp jest najleprzym rozwiaźaniem
Spomniano wyźej o programach p2p źe nie chodźa..
Chodzą trza tylko odopwiednio skonfigurować system..
Windowsxp z Sp–2 moim zdaniem staje się prawie nowym windowsem . Dziwię sie ze to nadal nazywa się Windows Xp. Powinno nazywać się WIndows Xp Bis czy jakoś podobnie..
Ciekowoską u mnie jest to źe mam instalowany Sp–2 na WIndows Xp Pro po zainstalowaniu i przy ladowaniu Ekran Startowy to Windows XP a nie Windos XP Profesjonal jak było wcześniej.!!
Pozdro!
po przeczytaniu kilku pierwszych postow doszedlem do wnisoku aby miec w 100% stabliny system z SP2 to trzeba sformatowac dysk i zainstalowac windowsa od razu z sp2, to jest chore...
PS
nigdy na swoim komputerze nie mialem nigdy zainstalowanego zadnego SP. Jedyne co mnie troche nurtuje i nakłania do zainstalowania sp1 to to źe nie moge korzystac z dobrocie USb 2.0, ale od czego jest firewire
PS
nigdy na swoim komputerze nie mialem nigdy zainstalowanego zadnego SP. Jedyne co mnie troche nurtuje i nakłania do zainstalowania sp1 to to źe nie moge korzystac z dobrocie USb 2.0, ale od czego jest firewire
Siema!! Nie pisze na tym forum ale teraz sie wypowiem.Ogolnie klopotow z instalacja SP2 nie mialem i nie zdarzyly mi sie rzadne bledy.Ale zauwazylem ze padlo mi P2P poczawszy od shareazy kazy lite dc++ emule probowalem wszytskiego jedna wielka lipa nic nie idzie jak sie zatrzymalo tak stoi.Po drugie uzywam Opery z tego wzgeldu ze jest bardzo szybka i jak na zlosc po SP2 zwolnila :/. Instalowalem Sp2 na sp1. Sprobuje reinstala winxp z sp2 na plytce chociaz juz jestem lekko uprzedzony do sp2 pozdro
ja nie mam absolutnie zadnych problemow :D
Zainstalowałem dziś, źadnych problemów.
Właśnie mam ten sam problem z Bluetooth X–Micro. Wysła w jedną strone z kompa na komóre a z komóry juź nie da rady. Niestety nie mam moźliwości tak jak Renilps podłączyć go do jakiegoś innego kompa. Zna ktoś sposób na to ustrojstwo? Bo jeśli się nie da tego zrobić to wracam na SP1.
Mimo źe nie uwaźam Benchmarka za całkowicie obiektywnego,pojawiły się tam wyniki ciekawej ankiety.
Wyniki podaję w tej formie,nie moźna dać bezpośredniego linka.
Wynika z tego źe mały procent userów miał problemy z SP2
Wyniki podaję w tej formie,nie moźna dać bezpośredniego linka.
Wynika z tego źe mały procent userów miał problemy z SP2
Wszystko na ten temat :
:arrow: http://www.symantec.com/region/reg_eu/techsupp/sp2/faq.html
Wszystko na ten temat :
Bo z Nortonem nawet Bill nie chce mieć nic wspólnego :mrgreen:
A niech mnie kule biją! Co do trwania instalacji SP2 to zgadzam się źe trwa ona kosmicznie długo!
Jedyne co mnie zastanawia, to dlaczego u większości z Was
(podobnie jak u mnie) Centrum Zabezpieczeń nie rozpoznaje programu antywirusowego?
Ja uźywam: Norton Antyvirus2004.
Pozdrawiam!
Jedyne co mnie zastanawia, to dlaczego u większości z Was
(podobnie jak u mnie) Centrum Zabezpieczeń nie rozpoznaje programu antywirusowego?
Ja uźywam: Norton Antyvirus2004.
Pozdrawiam!
doszedlem do wniosku ze ludzie ktorzy maja problemy z sp2 nie pisza na tym forum poniewaz :D sp2 tak im skopal tylki ze nie sa wstanie pisac czegokolwiek
a tak poza tym myslalem ze bedzie gorzej
a tak poza tym myslalem ze bedzie gorzej
Czy zwisanie explorera po sp2 moźe mieć związek z aktwną ochroną anwirusową (centrum zabezpieczeń), czy poza reinstalacją xp + sp2 , jest jakaś metoda na rozwiązanie problemu ???
JN:
1.Tak jak kolega brtx pisze poprawke SP2 instalować po formacie, nowy system plus SP2.
1. Instalowałem kilka razy Sp–2
na dobrze rozjechanym windowsie . i o dziwo długo sie imstalowało prawie godzina..!!
Ale system chodził duźo lepiej niź pzred zainstalowaniem .!
2. instalowałem zaraz na nowym systemie i spokojne wszedł i innstalka trawla 20 minut..!Róznic narazie jakiś wielkich nie widać ..Ano zobaczymy pozyjemy co on pokaźe..
Jedynie Nero ma problemy pojawia się komunikat źe ta wersja nero ( jedna z nowszych) źe w tej wersji sytemu Program moźe działać nieprawidłowo.. No i zaprawdę święte słowa
:D :D Skontaktuj się ze sprzedawca.. I nero normalnie się dalej uruchamia i czyni to co do niego nalezy..!
Pozdro.!!
bmalz:Podobno wszystkie problemy z SP2 znikaja gdy sie go zintegruje z WinXP (plyta z instalacja: Windows XP SP2) i dopier wtedy zainstaluje na nowo. Chociarz ja nie mam prawie zadnych problemow.
Dokładniie tak zrobiłem. SP2 z Centrum zintegrowałem z XPSP1 i działa. :wink:
U mnie tez wszystko dziła ok, wcześniej miałem sp1 gdzieś ponad miesiąc i do tego doinstalowałem sp2 :–)
wszystko dziła oki, za wyjątkiem modułu BLUETOOTH X–MICRO :/ , xp ma teraz swoje własne sterowniki do tego typu urządzeń, ale jakoś hu...źle działaja, ale co tam, podłaczyłem moduł do kompa siorki i po kłopocie :–), teraz zdjecia z telefonu moge zgrywać :D ... poprostu trzeba poczekać na nowe sterowniki na stronie producenta... :–)
wszystko dziła oki, za wyjątkiem modułu BLUETOOTH X–MICRO :/ , xp ma teraz swoje własne sterowniki do tego typu urządzeń, ale jakoś hu...źle działaja, ale co tam, podłaczyłem moduł do kompa siorki i po kłopocie :–), teraz zdjecia z telefonu moge zgrywać :D ... poprostu trzeba poczekać na nowe sterowniki na stronie producenta... :–)