Service Pack 2 – co sadzicie ?
Co sadzicie o nowym dziele Microsoftu ?? Macie z nim jakies problemy ?? Ja juz go zainstalowalem i nie mam jak narazie zadnych problemow (no moze z kompozycjami, po spaczowaniu pliku uxtheme.dll programem polecanym w serwisie, wszystko mi sie psuje :/ narazie szukam jakies zgodnego z SP2), a u was ? Macie jakies problemy ??
Odpowiedzi: 20
SP1 mozna bylo odinstalowac z Uruchom. Nie wiem jak ta komenda dziala z SP2.
Mozna rowniez sprobowac tak: http://support.microsoft.com/kb/875350
Mozna rowniez sprobowac tak: http://support.microsoft.com/kb/875350
Siemka, po zainstalowaniu SP2 automatycznie, na czystym systemie, co jakiś czas robi mi się zawieszka systemu, ostatnio często :/ Bez SP2 wszystko smigało bez zarzutu, acha instalowałem Win XP + SP1. Zdaje mi się, źe jakaś łatka mi tak miesza w systemie, tylko teraz nie wiem która :/ Wcześniej instalowałem SP2 i teź mi się system zawieszał to na ślepo usunełem jakąś poprawkę i problem zniknął :) Tylko teraz zrobiłem bładą bo źeby zaoszczędzić miejsca na dysku to pozbyłem się plików Unistall do poprawek z katalogu Windowsa. Moźna jakoś inaczej usunac SP2 czy muszę formata robić?? :/
Witam !
SP2 zintegrowalem sobie z plytka instalacyjna WINXP pro zainstalowalem na dysk po formacie i wszystko dziala bezproblemowo, zadnych klopotow z aplikacjami (nawet starymi) ktore instaluje juz od dawna ... :D. Polecam wszystkim zainstalowanie sobie tego dadatku z zintegrowanej plytki napewno nie bedzie problemow :roll:
Pozdro.
SP2 zintegrowalem sobie z plytka instalacyjna WINXP pro zainstalowalem na dysk po formacie i wszystko dziala bezproblemowo, zadnych klopotow z aplikacjami (nawet starymi) ktore instaluje juz od dawna ... :D. Polecam wszystkim zainstalowanie sobie tego dadatku z zintegrowanej plytki napewno nie bedzie problemow :roll:
Pozdro.
Rysiek80,
Centrum zabezpieczeń nie wykrywa Tobie AV,
Więc się zapytam jakiego AV uźywasz ?
Centrum zabezpieczeń nie wykrywa Tobie AV,
Więc się zapytam jakiego AV uźywasz ?
zainstalowal sie przez autoupdate sp2 i jak narazie no problem kaza , mul max speed stornki oki programy ok system to tygodniowy win xp pro ale przywracalem go z ghosta robionego ok 3 miesiecy temu jedyne co mnie wkurza to ze zjadl mi 500 miejsca na hdd szukal po katalogach i mam pewnien na oku ale nie jestem pewny zwie sie ServicePackFiles zastanowie sie czy go usuwac :D o il da sie go usunac :) aha i jak zrobic aby wykrywalo mi antywira widzialem tamten link pare postow w stecz ale nie doszukal sie odpowiedzi
Niestety nie mogę pozytywnie zweryfikować SP2. Po zainsatalowaniu nie mogłem poprawnie uruchomić specjalistycznego oprogramowania opartego na MSSQL–u. Po odinstalowaniu poprawki wszystko poszło jak złoto. Niestety na stronach Microsoftu do dziś nie opublikowano poprawek do MSSQL. Stwierdzam źe SP2 zostało przygotowane po łebkach jak zwykle. Wystarczy poczytać porady na stronach Microsoftu. Jak moźna wypuszczać produkt i umieszczać 100 stronnicową instrukcję jak poradzić sobie z niedoróbkami???
Pozdrawiam wszystkich
Pozdrawiam wszystkich
Moźe i nie wbije sie w dyskusje jednak napotkałem pewien problem jeśli chodzi o instalacje alkohola 120% na win xp +sp2 po prostu wyskakiwał komunikat źe plik sterownika dla nowego urządzenia jest uszkodzony lub niedostępny i nie moźna dokończyć instalacji poczym następował reeboot wystarczyło ściągnąć nowszą wersje alk i działa!!!
Główny tema czy śa jakieś problemy!!
To na razie jedyny jaki miałem!!
POzdrawiam wszystkich na forum!!!
Główny tema czy śa jakieś problemy!!
To na razie jedyny jaki miałem!!
POzdrawiam wszystkich na forum!!!
Witajcie wszyscy
Ja zaczynałem poznawać Windowsa od 3.11. Później przeszedłem wszystkie aź do XP. NIGDY!!! nie wracałem do starszej wersjii w swoim kompie, a nowy system instalowałem od razu jak tylko dostałem program. Zawsze jednak docelowo instalowałem system na partycji po formacie. SP2 zainstalowałem testowo na działającym systemie, bez zakłuceń. Dziś wreszcie zainstalowałem XP z SP2 ze zintegrowanej płyty i jestem zadowolony, bo wszystkie programy śmigają mi bez kłopotu. Mało tego, jeszcze nigdy instalacja nie trwała tak krótko. Sieć zabezpiecza mi Panda i Ad–Aware.
Moja uwaga: nigdy nie zaśmiecajcie systemu! Korzystajcie do testów oprogramowania z Ghosta, na bieźąco z RegSupreme lub podomnych, warto teź uźyć VoptXP. Nie będzie zwisów, powolnego odpalania i kłopotów z aplikacjami. Dobrze ograniczyć gry w kompie do rozsądnej liczby (zamiast 200 mieć z 10).
I nigdy nie mieć 100% pewności, źe nie ma się wirusa!
Życzę przyjemnej pracy w WIN XP i polecam SP2.
Ja zaczynałem poznawać Windowsa od 3.11. Później przeszedłem wszystkie aź do XP. NIGDY!!! nie wracałem do starszej wersjii w swoim kompie, a nowy system instalowałem od razu jak tylko dostałem program. Zawsze jednak docelowo instalowałem system na partycji po formacie. SP2 zainstalowałem testowo na działającym systemie, bez zakłuceń. Dziś wreszcie zainstalowałem XP z SP2 ze zintegrowanej płyty i jestem zadowolony, bo wszystkie programy śmigają mi bez kłopotu. Mało tego, jeszcze nigdy instalacja nie trwała tak krótko. Sieć zabezpiecza mi Panda i Ad–Aware.
Moja uwaga: nigdy nie zaśmiecajcie systemu! Korzystajcie do testów oprogramowania z Ghosta, na bieźąco z RegSupreme lub podomnych, warto teź uźyć VoptXP. Nie będzie zwisów, powolnego odpalania i kłopotów z aplikacjami. Dobrze ograniczyć gry w kompie do rozsądnej liczby (zamiast 200 mieć z 10).
I nigdy nie mieć 100% pewności, źe nie ma się wirusa!
Życzę przyjemnej pracy w WIN XP i polecam SP2.
Wiecie nie wiem czasu ale Sp2 zwalnia mi neta i włączniae się kompa, czy da się to jakoś skonfigurować co ??
Widzę źe u wszystkich wszystko gra natomiast u mnie SP2 wszystko spieprzyl. Po zainstalowaniu komputer nie chcial sie uruchomić (pojawiał się ekran z ładującym Windowsem a po chwili samoczynny restart...). Nie chcialem formatować, wiec włoźyłem płytkę od XP i uruchomiłem naprawianie instalacji. Gdy naprawiałem po raz pierwszy, komputer znów się restartował ale dopiero po pojawieniu sie okienka instalatora. Znów włoźylem płytkę i jeszcze raz uruchomiłem naprawe. Przekopiowało pliki i wreszcie zainstalowało wina jak trzeba, jednak teraz uruchamia się w ślimaczym tempie... Moźe mi ktoś coś poradzić (oprócz formatki)...
Chyba nie warto jest si kBóci o to czy [miga czy nie. Ja mam po zaintalowaniu problem który sami widzicie – nie mam polskich czcionek w IE. Jak sobie z tym poradzi. Czy kto[ si z tym spotkaB???
:(
:(
McScr@by:...DirectX 9.0c Contol Panel ( directx.cpl ) w dxdiag zgłaszany jest jako starsza wersja, która moźe powodować problem, ale wiem o co w tym biega.
...Będe musiał poczekać na nowszą wersję directx.cpl...
Tak jak myślałem kwestia czasu.
Dostepny jest juź DirectX 9.0c Contol Panel (dxrect.cpl ) zgodny z SP2 o czym informuje Guru3D.com.
Kuri:To ja nie wiem co wy robicie w tej sieci Tylko, ze ja nie uzywam Internet Explorer i pewnie w tym caly sek....
Kerio dobra zapora i dlatego..
IE uzywam sporadycznie..!! A powyzsze zrobiłem test Sp–2 nap programach typu p2p. I wypadł blado dla Microsoftu..
Pozdro..!!
To ja nie wiem co wy robicie w tej sieci, ze tyle tego lapiecie... Ja mam SP2 + Kerio (firewall) + Mcafee (antywir) + co jakis czas, raz na 2,3 dni odpalam Ad–aware, oraz Spybot – Search & Destroy... Ostatniego wirusa mialem chyba z pol roku temu, a jesli chodzi o trojany, pluskwy i inne badziewie, ktore wykrywaja Ad–aware, oraz Spybot to jest tez rzadkosc, bo na jedno skanowanie wykonane tak jak wspomnialem raz na 2,3 dni, mam jeden, gora dwa przypadki wykrycia jakiegos robactwa... Tylko, ze ja nie uzywam Internet Explorer i pewnie w tym caly sek....
godunow produkty Symantec 2005 są zgodne z Centrum Zapezpieczeń, info dotyczy tylko edycji 2004.
McScr@by:Od wczoraj dostępna jest aktualizacja Norton WMI do poprania z LiveUpdate, aktualizująca współprace z Centrum Zapezpieczeń SP2 produktów firmy Symantec 2004 – NSW, NPF, NIS, NAV.
Więcej szczegółów tutaj.
Ja mam Pakiet Norton 2005 Robiłem Dzisiej Rano Update na syetmie windows xp z Sp–2 i nic mi sie nie wyświetlało..
Aktualizacja przebiegła bez wiekszych przeszkód..
No moze źe to wersja 2005 ?
Aco sądzić o bespieczeństwie ..Dalej kicha jak było !.
Mialem wyłaczonY Internet Security (nortona) na kilnaście godzin. Pochodziłem trochę po sieci Rano jak pisałem zrobiłem aktualizacje całego Pakietu Norton Atiwirys 2005 i Norton Interntet Security(cały pakiet) 2005. .
A przed sama aktualizacja pokazła mi się ekranik informujący mnie.
Za za 2 minuty nastąpi wyłączenie komputera.!!
Fachowcy tego forum znają doskonale ten komunikat i co on oznacza..!!
Panowie z Microsoftu gdzie tu Wasza poprawa bezpieczeństa??
Dodam tylko źe celowo uruchamiałem takie programy jak Kaza , osiołek czy Dc++ aby się przekonac.. O zabespieczniech Sp–2 I Cłaego Windows Xp Oczywiście przy załaczonej zaporze (tej która tam jest dodana..)
Po właczeniu Całego Pakietu Nortona Wykrył on ponad 300 (słownie trzysta) róznego rodzaju trojanów pluskiew i wirusów ( nie będe tego juź rozbijał na drobne..) Panowie za 12 godzin !!!!
Czyli bez ochrony firm z poza Mocrosoftu na sieć nie wychodź wogóle Obojetne czy masz Sp–2 czy nie masz..
Czyli zanosi się źe kolejna łata Giganta nie zdaje egzaminu.
Przynajmiej w dziedzinie zabespieczeń..!!.
Pozdro..!
Od wczoraj dostępna jest aktualizacja Norton WMI do poprania z LiveUpdate, aktualizująca współprace z Centrum Zapezpieczeń SP2 produktów firmy Symantec 2004 – NSW, NPF, NIS, NAV.
Więcej szczegółów tutaj.
Więcej szczegółów tutaj.
godunow:Trudno mi powiedziec jak TAM u WAS w Toronto wygląda ochrona stron interenetowych...
Ale z mojego domowegp kpomputerra korzysta synek w DC++ z sieci lokalnej i z Polskich Stron Internetowych.. To bez friwalla i zabespieczeń na windzie sam Adware po dniu buszowania po dc+ i internecie wywala oko l 300 (słownie )trzystu róznego rodzaju badziewia.
Wiesz ja powiem Tak gdy by nie gry synka i nauka w szkole jedynie słusznego systemu tego tylko uczą Dawno bym produkty z pod znaku Microsoftu wywalił..
A tak trza instalowac łatry zabespieczeniea stc.
Napewno to ne ostatani Sp– dla windy!!
I na kmputerze miałbym coś alternatywnego dla Linuxa (którego posiadam) pewnie jaki solaris lub inny OS....
POzdrawiam
nie korzystam z dc stron xxx z crackami i serialami to wystarcza... mam norton antyvirusa 2004 stale aktualizuje bazy wirusow i robie skana co 2 tyg., rzadko kiedy wyskoczy wiecej niz 5 problemow, wystarczy nie byc glupim ozywajac internetu, a sp okaze sie zbedne
generalnie nie mam dobrego zdania jak i moi znajomi! Po wgraniu nie chciał wystartować system tylko cały czas się resetuje komp. Pokazuje się plansza XP i znów reset. I tak 100 razy. Zainstalowałem nowy system i teź d...a. Zainstalowałem na innym kompie i działa. No moim nie !!! Moźe ktoś poradzi.
Trudno mi powiedziec jak TAM u WAS w Toronto wygląda ochrona stron interenetowych...
Ale z mojego domowegp kpomputerra korzysta synek w DC++ z sieci lokalnej i z Polskich Stron Internetowych.. To bez friwalla i zabespieczeń na windzie sam Adware po dniu buszowania po dc+ i internecie wywala oko l 300 (słownie )trzystu róznego rodzaju badziewia.
Wiesz ja powiem Tak gdy by nie gry synka i nauka w szkole jedynie słusznego systemu tego tylko uczą Dawno bym produkty z pod znaku Microsoftu wywalił..
I na kmputerze miałbym coś alternatywnego dla Linuxa (którego posiadam) pewnie jaki solaris lub inny OS....
POzdrawiam
POzdrawiam