SERVICE PACK 1a
Jak wiemy, Microsoft ograniczył instalowanie nielegalnych kopii XP wprowadzając blokadę antypiracką. Uniemoźliwia ona instalacjcę SP1 na Windowsach, na których do instalacji został uźyty jeden z publicznie i łatwo dostępnych kluczy (w tym FCKGW...). Oczywiście posiadacze oryginalnego klucza :) mają moźliwość jego zmiany. Zachęcam do przeczytania artykułu na łamach chip on–line. Okazuje się jednak, źe nie jest to jedyny problem, jakim zaskoczył nas Microsoft. SP1 był łatwo, ale krótko dostępny na serwerze microsoftu. Nie opisywano błędów, jakie ów pack wnosił do Windowsa. Oczywiście odnośnie SP1 taka sama grupa ludzi jest za zainstalawoaniem SP, jak i nie. Ja zachęcam was do zainstalowania alternatywnej – nowszej i poprawionej wersji SP1a. Dostępna tutaj: http://www.it–faq.pl/binaries.asp
Katalog Windowsplatformsxpfixessp1apl.
Jak dotąd nie spotkałem się z adresem alernatywnym – jedynie przez WU.
Katalog Windowsplatformsxpfixessp1apl.
Jak dotąd nie spotkałem się z adresem alernatywnym – jedynie przez WU.
Odpowiedzi: 10
Przecieź piszę,źe z WU. :lol: :lol:
Nie uaktualniasz nigdy na Windows Update tylko rźniesz bezpośrednio punkt po punkcie z Microsoft Poland :?:
Co do ostatniego cytatu,.......niech zostanie....kaźdy ma prawo do wypowiedzi :mrgreen:
Nie uaktualniasz nigdy na Windows Update tylko rźniesz bezpośrednio punkt po punkcie z Microsoft Poland :?:
Co do ostatniego cytatu,.......niech zostanie....kaźdy ma prawo do wypowiedzi :mrgreen:
Ze strony M$ Polska:tire:Jak to nie? Po formacie pobrałem z WU poprawkę z MJVM.Czyli oddzielną od SP1.
No comment.Firma Microsoft nie moźe juź udostępniać do pobrania plików maszyny wirtualnej dla komputerów, na których ta maszyna nie została zainstalowana. Więcej informacji moźna znaleźć w witrynie technologii firmy Microsoft obsługujących język Java.
Nie nalezy, bo na takich stronach "doklejaja" pewnie kanapki z szynka :mrgreen: .tire:Z kaźdej strony,równieź z centrumxp.pl i infojama.pl :?: nie naleźy ściągać SP1....Bez sensu..
I niech tak zostanie.tire:Kaźdy odpowiada sam za swojego PC...
Jak to nie? Po formacie pobrałem z WU poprawkę z MJVM.Czyli oddzielną od SP1.
Z kaźdej strony,równieź z centrumxp.pl i infojama.pl :?: nie naleźy ściągać SP1....Bez sensu..
Adres strony,prócz Microsoftu,jest bez znaczenia.
Kaźdy odpowiada sam za swojego PC i róźne gówna z najróźniejszych mniej lub bardziej powaźnych stron je instaluje.Efekty są wyraźnie widoczne po niedługim czasie od updatu.
Z kaźdej strony,równieź z centrumxp.pl i infojama.pl :?: nie naleźy ściągać SP1....Bez sensu..
Adres strony,prócz Microsoftu,jest bez znaczenia.
Kaźdy odpowiada sam za swojego PC i róźne gówna z najróźniejszych mniej lub bardziej powaźnych stron je instaluje.Efekty są wyraźnie widoczne po niedługim czasie od updatu.
Rzekomy SP jest na WU, ale dlatego, ze Microsoft przegral pewien proces i musial usunac z niego Jave, nazywany jest SP1a (bo bez Javy). Na WU natomiast jest pod nazwa SP1 a nie SP1a. Zreszta starego SP z Java nikt juz tam nie uswiadczy.tire:To czemu źekomego SP1a nie ma na Windows Update?
Ale nie ze stron M$.tire:Microsoft Java Virtual Machine jest jako oddzielna poprawka,którą wszyscy wierzący i niewierzący mogą pobrać.
Czyli odradzasz pobranie SP1 jesli sa na np. ze strony centrumxp.pl, infojama.pl, winxp.pl, i innych tego typu ? Bo nie wyobrazam sobie strony typu rozowalandrynka.pl i na niej dzialu Download for XP.tire:CERT Polska przestrzega przed pobieraniem poprawek z innych stron,niź Microsoft,gdyź dochodzi do manipulacji zabezpieczeniami przez wystawców tych stronek [czasami sex/dupeńko/rympałko – zamaskowanych].
To cienko... na moim AMD 850Mhz jak go dobrze skonfiguruje to pasek przeleci max 2 razy...
Poza tym instalowanie latek jak dobrze chodzi winda to raczej bezsens, no chyba ze sa to latki krytyczne. Co do SP2... hmmm to jeszcze go nie ma – oficjalnie.
Poza tym instalowanie latek jak dobrze chodzi winda to raczej bezsens, no chyba ze sa to latki krytyczne. Co do SP2... hmmm to jeszcze go nie ma – oficjalnie.
Na w/w stronce znajdziecie cały pakiet poprawek do XP – SP2, po zainstalowaniu SP1 oraz tych (ok 30) łatek, Windows poprostu śmiga. Uruchamia mi się w półtorej kratki.
OK.
To czemu źekomego SP1a nie ma na Windows Update?
Microsoft Java Virtual Machine jest jako oddzielna poprawka,którą wszyscy wierzący i niewierzący mogą pobrać.
CERT Polska przestrzega przed pobieraniem poprawek z innych stron,niź Microsoft,gdyź dochodzi do manipulacji zabezpieczeniami przez wystawców tych stronek [czasami sex/dupeńko/rympałko – zamaskowanych].
Ja tego nie wymysliłem :lol:
To czemu źekomego SP1a nie ma na Windows Update?
Microsoft Java Virtual Machine jest jako oddzielna poprawka,którą wszyscy wierzący i niewierzący mogą pobrać.
CERT Polska przestrzega przed pobieraniem poprawek z innych stron,niź Microsoft,gdyź dochodzi do manipulacji zabezpieczeniami przez wystawców tych stronek [czasami sex/dupeńko/rympałko – zamaskowanych].
Ja tego nie wymysliłem :lol:
A tu się z Tobą tire nie zgodze.
Przecieź sam Microsoft wydał najpierw SP1 z javą,
wystąpił jakiś konflikt między Microsoftem, a "kimś tam"
i jave usunięto z SP1 i nazwano go SP1a.
Przecieź sam Microsoft wydał najpierw SP1 z javą,
wystąpił jakiś konflikt między Microsoftem, a "kimś tam"
i jave usunięto z SP1 i nazwano go SP1a.
Ściąganie poprawek z innych stron niź Microsoft wiąźe się z powaźnym niebezpieczeństwem.
Co to znaczy SP1a?
Microsoft jej nie opublikował,a jest to najprawdopodobniej wstawka :!: :!:
Kuszenie kogokolwiek,źe ta poprawka mu pomoźe jest śmieszne.
Pomoźe,ale...........w formacie.
Co to znaczy SP1a?
Microsoft jej nie opublikował,a jest to najprawdopodobniej wstawka :!: :!:
Kuszenie kogokolwiek,źe ta poprawka mu pomoźe jest śmieszne.
Pomoźe,ale...........w formacie.
co to za blokada antypiracka , którą moźna złamać w kilka sekund , wystarczy odpowiedni programik lub znajomość win xp !!! :lol:
Strona 1 / 1