senior , potrzebuje pomocy !!!

Zwracam się z prośbą do uzutkowników forum ,mam taki oto problem ,mam XP i korzystam z osiedlowej sieci kablowej lecz czasami są przerwy w połączeniu :( i wtedy mógłbym korzystać z modemu/muszę / źeby wejść do sieci ale niestety nie mogę ustanowić połączenia modemowego /wszstkie opcje z tym związane są na szaro czyli nie aktywne / .Wuskakuje mi błąd 711 konfiguracji komputera :shock: Sorka ale jako stary piernik nie wiem o co chodzi ,jakby ktoś był uprzejmy pomóc ,będę wdzieczny PZDR forumowiczów najserdeczniej

Odpowiedzi: 6

urion:
pojawia się komunikat "modem nie zainstalowany"
No to jest zainstalowany czy tez nie ? Co pokazuje menadzer urzadzen ?
urion:
Błąd 711: błąd konfiguracji tego komputera uniemoźliwia to połączenie .
Sprawdz sobie w usluchach (Z Uruchom –> services.msc), czy masz uruchomiona usluge Plug and Play.
urion:
Czasami pojawia się to "
"Nie moźna załadować usługi Menadźera połączeń dostępu zdalnego.
Posprawdzaj ta usluge, jak rowniez uslugi od ktorych jest zalezna – czy wszystkie masz zalaczone.
EL NINO
Dodano
11.01.2005 13:55:11
El nino witam dzięki za porady ale niestety problem jest nadal właśnie chodzi o to źe nie mogę ustanowić połączenia dial–up,wszystkie opcje z tym związane są nie widoczne /raczej koloru szarego i nieaktywne/mam dwie karty sieciowe i je w menadźer widzi ,modem teź a jednak jak próbowałem się połączyć zapomocą tlen dostep
to pojawia się komunikat "modem nie zainstalowany"
Czasami pojawia się to "
"Nie moźna załadować usługi Menadźera połączeń dostępu zdalnego.
Błąd 711: błąd konfiguracji tego komputera uniemoźliwia to połączenie .W celu uzyskania dalszej pomocy
kliknij przycisk więcej informacji lub wyszukaj numer błędu w Pomocy i obsłudze technicznej ." Sorka ale senior to senior i umysł juź nie ten ale nie poddaję się PZDR :oops:
urion
Dodano
11.01.2005 13:35:45
urion:
modem mam sprawny bo mogę wykonywać poiłączenia telefoniczne i wysyłać faksy :P
Jedno z drugim nie ma nic wspolnego. Polaczenie telefoniczne i fax nie wykorzystuja polaczenia z numerem dostepowym do netu.
Usun polaczenie Dial–up, moze nawet modem z menedzera urzadzen i zainstaluj wszystko na nowo.
EL NINO
Dodano
09.01.2005 17:35:49
sorry zapomniałem o screenie
leganet
Dodano
08.01.2005 12:42:14
Dawne to czasy modem ale czasem potrzebny–fakt mało napisałeś – sprawdz to co podałem w screenie–potem wejdz Miejsce sieciowe>[dial–up]>prawy klik>właściwości i obacz czy masz zaptaszkowane to co w 2 screenie – moze pomoźe :–)
leganet
Dodano
08.01.2005 12:40:07
Laska zawsze się przyda a co do porady nie skutkuje ,modem mam sprawny bo mogę wykonywać poiłączenia telefoniczne i wysyłać faksy :P
urion
Dodano
07.01.2005 22:47:07
urion
Dodano:
07.01.2005 22:06:39
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1