Send To i Menu Start

Witam,
Mam 3 problemy:

1. w Menu start sa zakladki dokumenty,obrazy muzyka itp. Mianowicie przez przypadek usunalem wlasciwosci lacza "Muzyka" w taki sposob, ze nie prowadzi on do nikad i praktycznie niczego nie robi,. chcialbym aby to lacze prowadzilo do mojego folderu z muzyka - gdzie to mozna ustawic?

2. Potrzebuje dodac sobie do zakladki "Wyslij do"/"Send To" pojawiajaca sie przy odpowiednich plikach kilka programow - w ktorym dokladnie miejscu jest ten folder? Nie znalazlem go w logicznym miejscu, czyli Uzytkownicy/Dany_uzytkownik/... wiec jezeli nie tam to gdzie?

3. Posiadam skaner HP Scanjet 3800 i ze sterownikami dodawanymi przy zakupie byl program "Centrum Obslugi HP" - niestety, nie moge zainstalowac go na Viscie - moje pytanie brzmi czy jest, badz bedzie jego odopwiednik dla Visty? Szukalem na stronie HP, ale szczerze powiedziawszy nie znalazlem zadnych informacji o tym programie.

Z gory Dzieki za pomoc :).

Odpowiedzi: 2

Ad1. PPM na pasku/ wlaściowsci/ Menu Start/ Dostosuj / ustaw lacze
Ad2. Umiesc skrót w lokalizacji X:\Users\nazwa konta\SendTo\
Ad3. Możesz śmiało instalować na sterownikach WinXP - podczas instalacji nie
pozwól na autoinstalacje. Kliknij Otwórz i znajdź plik setup.exe, w drugiej
zakładce daj fiszkę zgodność z WinXP SP2 - teraz PPM i wybierz
administratora, dalej instalka pójdzie bez problemu. Kabel od USB masz cały
czas wyjęty, po restarcie włóż kabel do USB i płytkę instalacyjna - system
poszuka sterowników i po kilku sekundach masz uruchomiony.
Piotr P.
Dodano
02.03.2007 19:36:02
  • Tooschee 03.03.2007 12:44:34

Problem 1. nierozwiazany z menu "dostosuj/ustaw lacze" zniknela mi wogole zakladka muzyka.<BR><BR>Problem 2. rozwiazany - poprawny adres Send to to X:\Users\User\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Send To<BR><BR>Problem 3. rozwiazany - stery z plytki instalacyjnej dla Xp daly rade :)<BR> <BR>Thx wszystkim za pomoc - jezeli ktos bedzie wiedzial co moze byc jeszcze przyczyna problemu 1 to czekam z niecierpliwoscia :).<BR>

• Piotr P. 03.03.2007 19:51:42

<P>Moja muzyka zawartosc pliku <STRONG>desktop.ini<BR></STRONG><BR>[.ShellClassInfo]<BR><A href="mailto:LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21790">LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21790</A><BR><A href="mailto:InfoTip=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-12689">InfoTip=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-12689</A><BR>IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-108<BR>IconFile=%SystemRoot%\system32\shell32.dll<BR>IconIndex=-237<BR>[LocalizedFileNames]<BR>Sample <A href="mailto:Music.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21806">Music.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21806</A>&nbsp;</P> <P>Ponadto wstaw do rejestru:<BR>HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell<BR>Folders<BR>My Music =C:\Documents and Settings\Piotr\Moje dokumenty\Moja muzyka<BR>HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User<BR>Shell Folders<BR>My Music=%USERPROFILE%\Moje dokumenty\Moja muzyka<BR>HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell<BR>Folders<BR>CommonMusic=C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Moja muzyka<BR></P>

1. PPM na skrócie -> właściwości -> lokalizacja.

Anathema
Dodano
02.03.2007 09:26:42
  • Tooschee 02.03.2007 16:38:13

Gdyby to bylo takie proste nie pytalbym sie o to :). Problem jest w tym ze wlasnie nie moge nic zmienic we wlasciowosciach, nie moge wpisac lokalizacji/typu pliku/opisu ani nawet nazwy. I wlasnie tu jest problem, bo nie moge nawet usunac tego lacza z menu startu.

• Anathema 02.03.2007 17:17:05

Więc najpierw spróbuj usunąć ten element poprzez właściwości menu start i paska zadań, przywróć go, a następnie zobacz czy da się zmienić lokalizację.<br>

Tooschee
Dodano:
01.03.2007 21:56:57
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1