Sempron 2200
Zastanawiam sie czym moźe być spowodowane takie zachowanie a mianowicie mam teraz ustawiania 9*200 fsb co daje nam 1800 bez problemu mozna z tego zrobić 1900 zwiększająć fsb na 211 z małym defektem.A miaowicie komp startuje pokazuje wszystko ok tylko źe podczas ładowania systemu wyskakuje jakiś bład ntfs i pisze prosze włozyć orginalną płytke z windowsem i nacisnąć r aby naprawić:) no i tez tak zrobiłem ale wszystko wraca do punktu wyjścia.po przejściu spowrotem na 1800 mhz wszystko wraca do normy.temperatura jest ok.
Odpowiedzi: 3
Wystarczy źe zmienisz dzielnik pamięci jeźeli to jej wina.
Procesor teź moźe juź nie wyrabiać.
Procesor teź moźe juź nie wyrabiać.
jest w biosie taka funkcja:) doszłem do 211 fsb co daje mi obecnie 1900mhz przy napięciu vcore 1,725.Narazie niemoge powiedzieć czy wszystko jest stabilne przeszły mi 2 benchmarki jak narazie i widać róźnice:).Timingi ramu mam optionalnie.Chce dojśc do 2 ghz i na tym chce zakończyć.tylko ze mam znowu problem a minowicie,po ustawieniu fsb na 222 co nam daje około 2 ghz bios pokazuje mi wszystko ok tylko ze tam gdzie na starcie kompa pokazuje dyski ile ramu i procesor to na tym ustawieniu 222 wyskakuje mi zamiast testu pamięci "MEMORY" i nic dalej nieidzie co wy na to ??czy to pamięć juź niewyrabia czy dać większe napięcie??oczywiście na pamięć:)
Moźliwe, źe NB ma za mało napięcia, czasem mogą się zdaźyć takie kawiatki przy wysokim FSB. Zwiększ napięcie w biosie dla mostka i kręć dalej. Jeźeli nie ma takiej funkcji w biosie to do googli po poradniki do vmodów lutownicą.
Strona 1 / 1