Seagate 80GB, czy nowa elektronika pomoźe?
Mam taki problem z dyskiem Seagate 80GB. Najprawdopodobniej wada zasilacza spowodowała uszkodzenie elektroniki w hdd. Po podłączeniu go do kompa dysk regularnie "tyka" a komputer nie moźe go wykryć. Czy wymiana elektroniki (tej zewnętrznej, przykręcanej) pomoźe, czy została uszkodzona elektronika w srodku dysku ???
Odpowiedzi: 3
Moj dysk twarde Seagate 120 GB 7200RPM zaczoł tykać po wymianie kilku podzespolow :/ Wymienilem plyte glowna, karte graficzna, pamiec RAM :/ Teraz przy pracy, tylka :/ Naszczescie jeszcze dziala :/ Ale nie wiem jak dlugo jeszcze :?
tez mam cos podobnego jezeli chodz i tykanie. Tylko ze moj dysk jeszcze chodzi. I to sie dzieje w czasie pracy na win, od jakiegosczasu.
Takie coś moźe ci powiedzieć tylko spec od elektroniki i to ten który z dyskami do czynienia na codzień – oczywiście musi "dotknąć" tego dysku, na odległość nie określi.
Moźna oczywiście samemu kupić taką elektronike, chociaźby na allegro, tylko czy to przyniesie spodziewany skutek – tego nie wiadomo.
Moźna oczywiście samemu kupić taką elektronike, chociaźby na allegro, tylko czy to przyniesie spodziewany skutek – tego nie wiadomo.
Strona 1 / 1