SDI

Ma ktoś SDI w Tepsie?? Jak to działa i czy to się opłaca?? I jak działa pod xp??
Moźe lepsza jest ta cała neostrada!!

Odpowiedzi: 8

To szczwane urządzonko to jakiś modem zwenętrzny połączony z krtą sieciową.
Odkryłam jedną ciekawą rzecz w tyn necie z kablówki. Za jeden komp chcą 131 zygli, a podłączenie drugiego tylko 26!!!! Ciekawe???
agi
Dodano
27.08.2002 15:22:10
zdecydowanie jesli masz wybor sdi a kablowke bierz ta ostatnia
mrsit
Dodano
26.08.2002 09:51:20
Dane komputerowa będą szły po tym samym kablu co sygnał do telewizora. Potrzebne będzie jeszcze tylko zainstalowanie specjalnego urządzonka które będzie odbierało dane komputerowe i przesyłało je do komputera.
SLAY3R
Dodano
26.08.2002 04:05:30
Niestety w mojej okolicy nie znajdę aź trzech sąsiadów chętnych na ten serwerek.
Zastanawiam się nad netem z kablówki. Chcą tyle co tepsa za sdi, ale dają transfer 256?????
Tylko jak oni to instalują. Chyba wrzucają jakąś kartę sieciową, bo chcą na wejście tylko 26 zygli????
agi
Dodano
26.08.2002 01:14:10
Niestety w mojej okolicy nie znajdę aź trzech sąsiadów chętnych na ten serwerek.
Zastanawiam się nad netem z kablówki. Chcą tyle co tepsa za sdi, ale dają transfer 256?????
Tylko jak oni to instalują. Chyba wrzucają jakąś kartę sieciową, bo chcą na wejście tylko 26 zygli????
agi
Dodano
26.08.2002 01:14:10
Heja. Ja teź mam server na fresco, a co do win xp to wyłącz automatyczne ponowne uruchamianie to moźe pomóc.
SLAY3R
Dodano
25.08.2002 13:03:50
powiem ci tak ... mam serwer na winxp i freesco i sam obecnie uzywam XP.Ogolnie nie mam problemow, ale jest małe ale... jesli przełączeserva na Xp to potrafi mi sie resetować i to czasem w niemiły sposób.Niestety nie spotkałem sie zeby osoby z mojej sieci miały rozne transfery, choc to czasem sie zdarza jak ktoś ssie z netu duze pliki (ale to rzadkość) sdi śmiga dobrze i nie narzekam.A mieszkam niedaleko Ełku.

Pozdro.. :D
KarpiK
Dodano
25.08.2002 11:48:18
Ja mam od niedawna. Do xp trza ściągnąć odpowiednie stery. Ale załoźenie sdi sobie samemu niezbyt się opłaca. Zrób tak jak ja i większość. Skrzyknij z 3–ech sąsiadów i załóźcie razem koszty załoźenia rozpisujesz na kilku(no i trzeba jeszcze doliczyć cenę dodatkowego sprzętu trza postawić komp który udostępnia połączenie non stop, sieciówki kabel switch itp) a potem co miesiąc płaci się niewiele.
Nie wiem jak to działa w innych miestach ale u mnie w suwałkach u jednego chodzi szybciej a u innego wolniej. Ja zaliczam się do tej drugiej grupy, ale w poniedziałek robię wizytację w biurze obsługi klienta. Biedni tylko źebym nie przesadził z ku.... i hu... bo mi wogle odetną. Ale ja im dam cholery jedne. Wracając do tematu zorientuj się jak to jest z załoźeniem u nas to niektórzy czekają nawet po pół roku. Tak więc rada na szybkie dostanie sdi. Chodzić co dwa dni do nich i robić raban. Gwarantuję źe w miesiąc się uda.
SLAY3R
Dodano
25.08.2002 02:47:28
agi
Dodano:
25.08.2002 01:57:51
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1