SDI, a XP ?

Witam, mam problema z SDI... Zainstalowalem Q319810_ oraz Q329441_, skonfigurowalem sdi wg strony swiat–sdi i co ? i kupa.... Wyglada to nastepujaco:
(to bedzie troche zamotane)
pierwsze polaczenie z sdi bez problema, szybko sie loguje, i sobie dziala... do czasu.... w pewnym momencie jest halt... na monitorze polaczenia miga tylko czasami nadawanie a odbior jest gluchy... Wtedy musze przerwac polaczenie ( strasznie mozolnie to trwa) i jeszcze raz polaczyc (o ile sie da) bo czasami staje na "wybieranie numeru"... Jak sie uda to znowu sobie pochodzi 30 sekund, 2 minuty, 20 minut, najlepszy czas to 40 minut i znowu sie sypie.... Nie idzie nawet zrobic pinga do samego siebie...

CO Z TYM ROBIC ?! Pomocy, bo jestem juz tym sdi zmeczony...

Odpowiedzi: 13

problem z sdi masz to go sprzdaj i zaluz nostrade
Nio0oN
Dodano
21.10.2003 23:25:15
http://mat.e–ar.pl/~mannix/sdi_windowsXP.html
t123
Dodano
21.10.2003 17:43:20
Jak narazie to radze poprostu rozłanczać się i łaczyć ponownie po 20 sec. Ja narazie tak robie juz od półroku, bo nieznalazłem na to odpowiedzi. Być moze to jest wina sprzętu.
Przez sdi przewineły mi się 3 kompy i na samym początku nie było takich problemów. Sdi było bardzo stabilne. Potem nadszedł nowy komp i Win Xp(trzeba było zainstalować łatke bo się system wieszał) no i problem ze stabilnością połączenia.

Jak ktoś wie o co chodzi to niech pomoźe.
zwierz
Dodano
21.10.2003 02:55:27
Tesh miałem problem z SDI. Zmieniałem kopie XPka, klucze instalacyjne, zakładałem ServicePacki, patche od MS, zmieniłem przewody, porty, potem przyszedł czas na upgrade a nawet przebudowę kompa czyli nowa płyta, procek , pamięć. I nic, ciągle się pitoliło. Jak się nie wieszał XP to sam IE (wersje wszelakie), ciągle coś. Aź do czasu... Sposób moźe się wydać co najmniej śmieszny ale u mnie zadziałał (juź po primaaprilis). Więc – załoźyłem Win98SE , instalka standardowa. Potem zaraz na to XPka typ instalacji Nowa (a nie aktualizacja) na partycję c: of koz. I niby instalator XPka usuwa obecną tam wersję Windy (czyli Win98SE) to jednak nie całkiem! Po takim zabiegu wszystko chodzi bez źadnych patchy, service packów, łatek nakładek. Zero zwisów bajabongo,robiłem tak juź kilka instalek XPka u mnie (po formacie)i zawsze działa. Proponuję spróbować u siebie, nie macie nic do stracenia a moźe pomoźe :–) pozdrawiam, dajcie znać czy się sprawdziło!
prart
Dodano
05.04.2003 20:50:18
Taa ... sdi to shit. Na kazaa jak idzie miedzy 9,5 – 10kb/s to mozna sie cieszyc. Dzis bylem u kumpla zobaczyc jego nowy nabytek. PIV 3.06ghz + 4x512ddr + dvd–rw + rzutnik na sciane (brak monitora :lol: )+ sam juz nie pamietam co tam mial. No ale najwazniejsze to łącze ... uwaga trzmac sie :D ... 10Mbit/s. Jak zassal pliczek z dobrego serwera to o malo mi galy nie wyszly. Kiedy sie dorobimy takich szybkosci ... :cry: ???
t123
Dodano
29.03.2003 22:37:05
SDI zapier... ? Straszny z Ciebie optymista :) Ja mam juz to od roku i prawde mowiac 12 kb to maaaaaalo!
cheeky
Dodano
21.03.2003 14:57:40
wiec... thnx... zadne poprawki by nie pomogly :) okazalo sie ze moja plyta glowna (jetway cos tam cos tam) miala tajwanski stadart RS :) teraz mam gigabyte i nie mam z sdi zadnych problemow... popwostu zapier.... ziuuuuu :)
Wild_Dog
Dodano
19.03.2003 01:08:13
Jest aktualnie na Windows Update do pobrania poprawka uruchamiające niektóre wgrane wcześniej poprawki[nie działały mimo instalacji].Moźe to pomoźe.Poza tym wywal Messengera.
tire
Dodano
14.03.2003 22:00:20
Jest aktualnie na Windows Update do pobrania poprawka uruchamiające niektóre wgrane wcześniej poprawki[nie działały mimo instalacji].Moźe to pomoźe.Poza tym wywal Messengera.
tire
Dodano
14.03.2003 22:00:20
Wild_Dog:
Witam, mam problema z SDI... Zainstalowalem Q319810_ oraz Q329441_, skonfigurowalem sdi wg strony swiat–sdi i co ? i kupa.... Wyglada to nastepujaco:
(to bedzie troche zamotane)
pierwsze polaczenie z sdi bez problema, szybko sie loguje, i sobie dziala... do czasu.... w pewnym momencie jest halt... na monitorze polaczenia miga tylko czasami nadawanie a odbior jest gluchy... Wtedy musze przerwac polaczenie ( strasznie mozolnie to trwa) i jeszcze raz polaczyc (o ile sie da) bo czasami staje na "wybieranie numeru"... Jak sie uda to znowu sobie pochodzi 30 sekund, 2 minuty, 20 minut, najlepszy czas to 40 minut i znowu sie sypie.... Nie idzie nawet zrobic pinga do samego siebie...

CO Z TYM ROBIC ?! Pomocy, bo jestem juz tym sdi zmeczony...

Zobacz tu , moze znajdziesz odpowiedz na Twoj problem ...

http://www.his–klub.prv.pl/
beriam
Dodano
14.03.2003 21:41:37
u mnie czasem tak sie dzieje ale mam wrazenie ze jest tak po tym jak ktos gada przez telefon. wtedy wogole przywesza mi sie sciaganie i czesto po zakonczonej rozmowie transfer juz nie wstaje. nie macie tych problemow tez przy rozmowie??
huggh
Dodano
14.03.2003 02:29:42
Jest to temat niedawno opisywany w ENTER–ze.Sprawdz na www.Poza tym infojama.pl
I jeszcze popnownie wgraj poprawkę krytyczną SP1+IE6.
Być moźe wszystko nie zainstalowało się poprawnie. 8)
tire
Dodano
19.01.2003 16:17:04
Wiem ze juz pisaliscie troche o problemach z sdi, ale po zastosowaniu wszystkich dotychczasowych trickow, aby sdi dzialalo poprawnie nadal stwierdzam ze jest kupa i to nie dziala... dzisiaj byli panowie z tepsy i sprawdzii linie dali mi inny modem, ale to tez nic nie daje... sprawdzali sdi u siebie na laptopie na w2000.... tyle ze byli polaczeni z modemem przez usb (przejsciowka usb–>com)... ma to jakis wplyw ? moze xp nie wyrabia przez przeladowanie jakiegos bufora portow com ? usb jest chyba szybsze jednak... co wy na to ?
Wild_Dog
Dodano
17.01.2003 19:14:18
Wild_Dog
Dodano:
17.01.2003 01:50:25
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1