SCSI DISK DEVICE – problem :((((

Witam,

mam problem i bede bardzo wdzieczny jesli ktoś udzieli mi wskazówki jak go moge naprawic :?

Po zainstalowaniu systemu XP Pro SP2 pojawia mi sie dysk którego fizycznie nie posiadam. Jest o widoczny jedynie w Menadźerze Urządzeń w pozycji "Stacje dysków" jako "SCSI Disk Device" (patrz załączony Print Screen).
Poza nim widoczne sa moje 2 dyski fizyczne.

System bardzo wolno sie ładuje, a po załadowaniu wszystko jest spowolnione. Problem teoretycznie ustaje jak wyłącze ten dysk, ale czasami pojawiaja sie rozne dziwne bledy – nie wszystko chce dzialac.

Czym moze byc spowodowana taka sytuacja?
Probowałem reinstalować system i zawsze pojawia sie ten sam problem.

Konfiguracja:
XP Pro SP2
płyta: MSI KT4 ULTRA

BEDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ZA POMOC :)

Odpowiedzi: 4

to z innej beczki czy twoja plyta posiada kontroler S–ATA gdyz na stronie producenta przeczytalem iz jest to opcja. W mojej plytie dyski podlaczone do raid–a w ten sposob wyswietla jednak przed czlonem"SCSI Disk Device" jest jeszcze nazwa dysku
lackyd
Dodano
31.08.2005 09:08:34
Dyski podłączone są do kontrolera IDE.
Sterowniki SATA nie sa zainstalowane gdyź posiadane przeze mnie dyski to zwykłe ATA a nie SATA.

Żadnego softu nie instaluje, który mógłby powodować opisywany problem.

Ten "wirtualny dysk SCSI" pojawia sie od razu po zainstalowaniu systemu.
ingvald
Dodano
31.08.2005 01:57:01
Witaj, Twoj zalacznik jest tak :D wyrazisty ze nie moge go dostrzec w Twoim poscie a co do pytanie to czy nie instalujesz jakiegos softu do nagrywania ktory tworzy dysk virtualny np: alcohol,daemon

Do jakiego kontrolera masz podlaczonego twardziela (czyab do IDE) i czy masz wogole zainstalowane sterowniki do serial ATA :?:
lackyd
Dodano
30.08.2005 17:54:52
Witaj, Twoj zalacznik jest tak :D wyrazisty ze nie moge go dostrzec w Twoim poscie a co do pytanie to czy nie instalujesz jakiegos softu do nagrywania ktory tworzy dysk virtualny np: alcohol,daemon

Do jakiego kontrolera masz podlaczonego twardziela (czyab do IDE) i czy masz wogole zainstalowane sterowniki do serial ATA :?:
lackyd
Dodano
30.08.2005 17:54:52
ingvald
Dodano:
30.08.2005 01:43:15
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1