SCSI DISK DEVICE – problem :((((
Witam,
mam problem i bede bardzo wdzieczny jesli ktoś udzieli mi wskazówki jak go moge naprawic :?
Po zainstalowaniu systemu XP Pro SP2 pojawia mi sie dysk którego fizycznie nie posiadam. Jest o widoczny jedynie w Menadźerze Urządzeń w pozycji "Stacje dysków" jako "SCSI Disk Device" (patrz załączony Print Screen).
Poza nim widoczne sa moje 2 dyski fizyczne.
System bardzo wolno sie ładuje, a po załadowaniu wszystko jest spowolnione. Problem teoretycznie ustaje jak wyłącze ten dysk, ale czasami pojawiaja sie rozne dziwne bledy – nie wszystko chce dzialac.
Czym moze byc spowodowana taka sytuacja?
Probowałem reinstalować system i zawsze pojawia sie ten sam problem.
Konfiguracja:
XP Pro SP2
płyta: MSI KT4 ULTRA
BEDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ZA POMOC :)
mam problem i bede bardzo wdzieczny jesli ktoś udzieli mi wskazówki jak go moge naprawic :?
Po zainstalowaniu systemu XP Pro SP2 pojawia mi sie dysk którego fizycznie nie posiadam. Jest o widoczny jedynie w Menadźerze Urządzeń w pozycji "Stacje dysków" jako "SCSI Disk Device" (patrz załączony Print Screen).
Poza nim widoczne sa moje 2 dyski fizyczne.
System bardzo wolno sie ładuje, a po załadowaniu wszystko jest spowolnione. Problem teoretycznie ustaje jak wyłącze ten dysk, ale czasami pojawiaja sie rozne dziwne bledy – nie wszystko chce dzialac.
Czym moze byc spowodowana taka sytuacja?
Probowałem reinstalować system i zawsze pojawia sie ten sam problem.
Konfiguracja:
XP Pro SP2
płyta: MSI KT4 ULTRA
BEDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ZA POMOC :)
Odpowiedzi: 4
to z innej beczki czy twoja plyta posiada kontroler S–ATA gdyz na stronie producenta przeczytalem iz jest to opcja. W mojej plytie dyski podlaczone do raid–a w ten sposob wyswietla jednak przed czlonem"SCSI Disk Device" jest jeszcze nazwa dysku
Dyski podłączone są do kontrolera IDE.
Sterowniki SATA nie sa zainstalowane gdyź posiadane przeze mnie dyski to zwykłe ATA a nie SATA.
Żadnego softu nie instaluje, który mógłby powodować opisywany problem.
Ten "wirtualny dysk SCSI" pojawia sie od razu po zainstalowaniu systemu.
Sterowniki SATA nie sa zainstalowane gdyź posiadane przeze mnie dyski to zwykłe ATA a nie SATA.
Żadnego softu nie instaluje, który mógłby powodować opisywany problem.
Ten "wirtualny dysk SCSI" pojawia sie od razu po zainstalowaniu systemu.
Witaj, Twoj zalacznik jest tak :D wyrazisty ze nie moge go dostrzec w Twoim poscie a co do pytanie to czy nie instalujesz jakiegos softu do nagrywania ktory tworzy dysk virtualny np: alcohol,daemon
Do jakiego kontrolera masz podlaczonego twardziela (czyab do IDE) i czy masz wogole zainstalowane sterowniki do serial ATA :?:
Do jakiego kontrolera masz podlaczonego twardziela (czyab do IDE) i czy masz wogole zainstalowane sterowniki do serial ATA :?:
Witaj, Twoj zalacznik jest tak :D wyrazisty ze nie moge go dostrzec w Twoim poscie a co do pytanie to czy nie instalujesz jakiegos softu do nagrywania ktory tworzy dysk virtualny np: alcohol,daemon
Strona 1 / 1