sciagniete pliki exe sie nie uruchamiaja
witam
od niedawna jest posiadaczem xp. mam problem z plikami exe choc i nie tylko, zip i rar rowniez. Chodzi o to, ze po sciagnieciu pliku, z ktoryms z rozszerzeniem nie moge go uruchumic. Wyskakuja bledy typu: zla suma crc, internal error, a co do plikow zip i rar to, ze sa niby niedociagniete. Ponowna proba sciagniecia pliku nie wnosi nic nowego. Jesli sciagne ten sam plik na swoim starym komputerze z win 95 osr2 i uruchomie go na xp to nie ma problemu. Co jest dziwne, oba pliki (ten sciagniety na xp i 95) maja te same rozmiary.
Nie mam pojecia co to moze byc. Do sciagania uzywam dap'a 5.4
prosze o jakas pomoc
z gory dzieki
Karol
od niedawna jest posiadaczem xp. mam problem z plikami exe choc i nie tylko, zip i rar rowniez. Chodzi o to, ze po sciagnieciu pliku, z ktoryms z rozszerzeniem nie moge go uruchumic. Wyskakuja bledy typu: zla suma crc, internal error, a co do plikow zip i rar to, ze sa niby niedociagniete. Ponowna proba sciagniecia pliku nie wnosi nic nowego. Jesli sciagne ten sam plik na swoim starym komputerze z win 95 osr2 i uruchomie go na xp to nie ma problemu. Co jest dziwne, oba pliki (ten sciagniety na xp i 95) maja te same rozmiary.
Nie mam pojecia co to moze byc. Do sciagania uzywam dap'a 5.4
prosze o jakas pomoc
z gory dzieki
Karol
Odpowiedzi: 13
stwierdzam ze technika to jednak dziwna bestia, zrobilem u siebie test tej pamieci, cala noc to lecialo i nic nie pokazalo. oddalem do serwisu, tez nic nie znalezli. Oddali (wyglada na to, ze to ta sama).
Fakt faktem, ze dopiero dostalem dysk ktory zamowilem. Zainstalowalem na nowo xp, no i perwsze co zrobilem to zaczalem sciagac pliki, i ku mojemu zdiwieniu i zadowoleniu wszystko chodzi cacy. nie mam pojecia co to moglo byc, w serwisie tez nie wiedza. pozyczony dysk to byl wd caviar 80gb, moze to on cos mieszal.
ale nie mogloby sie obejsc bez klopotow. teraz xp nie chce mi sie wylaczac :–D, ale cos jeszcze pokombinnuje, solucje, ktore tu znalazlem niestety nie pomagaja :/ przy probie zasinstalowania tego jakiegos modulu nt cos tam wyskakuje blad, ze system nie moze tego urzadzenia zainicjowac czy cos takiego, kod 37. Jak nie bede mogl sobie poradzic to jeszcze sie tu odezwe.
W kazdym badz razie dzieki za zainteresowanie i sugestie
pzdr
karol
Fakt faktem, ze dopiero dostalem dysk ktory zamowilem. Zainstalowalem na nowo xp, no i perwsze co zrobilem to zaczalem sciagac pliki, i ku mojemu zdiwieniu i zadowoleniu wszystko chodzi cacy. nie mam pojecia co to moglo byc, w serwisie tez nie wiedza. pozyczony dysk to byl wd caviar 80gb, moze to on cos mieszal.
ale nie mogloby sie obejsc bez klopotow. teraz xp nie chce mi sie wylaczac :–D, ale cos jeszcze pokombinnuje, solucje, ktore tu znalazlem niestety nie pomagaja :/ przy probie zasinstalowania tego jakiegos modulu nt cos tam wyskakuje blad, ze system nie moze tego urzadzenia zainicjowac czy cos takiego, kod 37. Jak nie bede mogl sobie poradzic to jeszcze sie tu odezwe.
W kazdym badz razie dzieki za zainteresowanie i sugestie
pzdr
karol
Te koalicja czepialska :P
EL jak wytlumaczysz nie wykrzaczanie sie instalek skopiowanych z innego nosnika w stosunku do sciaganych z neta
Nie wmowisz mi ze ram to nie wredna, sztuczna antyglobalistyczna inteligencja ktora nie lubi internetu i wszystkiego co z nim zwiaznane :wink:
EL jak wytlumaczysz nie wykrzaczanie sie instalek skopiowanych z innego nosnika w stosunku do sciaganych z neta
Nie wmowisz mi ze ram to nie wredna, sztuczna antyglobalistyczna inteligencja ktora nie lubi internetu i wszystkiego co z nim zwiaznane :wink:
Ja ? :shock:Rebe:EL NINO – i co się czepiasz?
Toz tylko tlumacze jak sie te zawirowania robia :mrgreen: .
EL NINO – i co się czepiasz?
Przeca sam pisąłes, źe jak ziater zieje to siem transfer krzaczy na radiówce. To chyba oznacza, źe ..........są zawirowania :P
Przeca sam pisąłes, źe jak ziater zieje to siem transfer krzaczy na radiówce. To chyba oznacza, źe ..........są zawirowania :P
Tia. Sciagany plik wchodzi w predkosc podswietlna a ze nie ma jak wyhamowac, to sie rozpierdziela o wtyczke kabla sieciowego :mrgreen: .Bobi_robert:Przy sciaganiu moga wystepowac zawirowania
P.S. Zlota czcionka :P .
Karol_Ka:A jesli bylby wirus to chyba rozmiary roznilby sie ?
I tak i nie
Rzeczywista wielkos moze byc ukywana przez szkodnika
Karol_Ka:nie, nie zagladalem do podgladu, nie wiem chyba jeszcze gdzie to jest (xp mam dopiero pare dni)
PPM Moj komputer/Zarzadzaj >> podglad zdarzen
Moze byc ram ? Jak to ma sie do programow z innych zrodel? czy one wowczas tez nie powinny sie wywalac ?
Przy sciaganiu moga wystepowac zawirowania
Wykonaj test moze jakim memtstem, goldmemory
Bobi_robert:Podglad zdarzen przejrzany ??
System czysty od wszelkiej masci robactwa ??
Zmiany w kodzie moglyby sugerowac jego obecnosc
nie, nie zagladalem do podgladu, nie wiem chyba jeszcze gdzie to jest (xp mam dopiero pare dni).
A jesli bylby wirus to chyba rozmiary roznilby sie ?
Rebe:RAM
Moze byc ram ? Jak to ma sie do programow z innych zrodel? czy one wowczas tez nie powinny sie wywalac ?
RAM
Podglad zdarzen przejrzany ??
nie, nie mam antywira.
Wlasnie porownalem zawartosci obu plikow (xp i 95)i sa roznice w kodzie. Co to moze byc ? Wkurza i irytyuje mnie ta sytuacja.
Wlasnie porownalem zawartosci obu plikow (xp i 95)i sa roznice w kodzie. Co to moze byc ? Wkurza i irytyuje mnie ta sytuacja.
Zapytam sie jeszcze tak
Masz jakiegos antywirusa ??
Znam przypadki ze deko walniety AV tak usilnie naprawial wg niego zainfekowane pliki sciagane z internetu ze w zasadzie je niszczył
Rozejrzyj sie po podgladzie zdarzen i poszukaj bledow powiazanych z tym wywalaniem
Masz jakiegos antywirusa ??
Znam przypadki ze deko walniety AV tak usilnie naprawial wg niego zainfekowane pliki sciagane z internetu ze w zasadzie je niszczył
Rozejrzyj sie po podgladzie zdarzen i poszukaj bledow powiazanych z tym wywalaniem
rowniez probowalem i efekt taki sam. Opera, IE, DAP, nic nie pomaga. Niektore programy zaskocza, niektore tylko do polowy i sie wywalaja podczas instalacji. Jest taka opcja, ze winny moze byc sp2 ? bo mam instalke xp z sw2 w jednym.
Dowiedzialem sie, ze problemem moze byc pamiec (byc moze jest walnieta) ale wowczas, czy pliki sciagniete z innych systemow powinny wtedy chodzic ?
dziwna przypadlosc i widze takie cos poraz pierwszy na oczy
karol
Dowiedzialem sie, ze problemem moze byc pamiec (byc moze jest walnieta) ale wowczas, czy pliki sciagniete z innych systemow powinny wtedy chodzic ?
dziwna przypadlosc i widze takie cos poraz pierwszy na oczy
karol
Sprobuj sciagnac bez wspomagaczy
Strona 1 / 1