Sciaganie obrazow z www

szukam programu, ktorym moglbym sciagnac obrazy ze stron w php, takich jak np www.weteranszos.pl lub www.allegro.pl . mam express webpictures ale on sobie z tym nieradzi.

Odpowiedzi: 10

domyślnie do c:download – moźna pobrac całą zawartość serwera (all/od jakiegoś folderu), moźna wybrać typy plików, moźna zablokować pobieranie danych z innych serwerów (bannery itp.)
Funkcja EXPORT exportuje ściągnięte dane w postaci czystego html (rozszerzenia .php, .asp ... przerabia na .htm)

DAP teź ma funkcję ściągania wszystkich linków ze strony, ale z doświadczenia nie polecam go do pobierania sporych ilości danych bo program jest niedorobiony, wyłącza się, wywala komunikaty

Bardzo stabilnym ściągaczem jest darmowy Net Transport, bez źadnych bannerów itp.
http://people.freenet.de/sapero/net–transport.html
sapero
Dodano
28.03.2004 00:57:21
a gbdzie on zrzuca te strony ?
gieras
Dodano
26.03.2004 16:17:38
Spróbuj Offline Commander, ustaw odpowiednie zagłębienie linków i jak ściągnie się juź jakaś część to odpal w przeglądarce (program ma wbudowaną) i klikaj na łączach które Cię interesują, powinien dociągać. U mnie w większości przypadków sobie radzi, trochę gorzej jak strona we flashu jest.
mars28
Dodano
26.03.2004 10:36:28
gieras:
jak mam na stronce galerie, i jest w niej 250 obrazow, to niechce mi sie kazdego po kolei zapisywac

Opera ma chyba coś takiego, ale o jakimś pluginie do IE teź słyszałem. Dam znać jak znajdę...
Pawek:
Widzisz, na przyszłość przekazuj swe myśli precyzyjniej... :P

Oj z tym to większość na forum ma problem :mrgreen:
Gagman
Dodano
26.03.2004 02:49:42
Widzisz, na przyszłość przekazuj swe myśli precyzyjniej... :P
Pawek
Dodano
25.03.2004 22:40:49
Pawek:
To dziwne... Masz coś skopane, bo ja nie mam problemów :roll:

Powiedz, które chcesz, to Ci zapiszę... :wink:

Zawsze moźesz takźe uźyć opcji PrintScreen :!:
no i nie zrozumielismy sie :? normalnie moge zapisac obrazek na dyskl przez "zapisz jako". tylko jak mam na stronce galerie, i jest w niej 250 obrazow, to niechce mi sie kazdego po kolei zapisywac – sciagnalem wiec program ktory je sciaga, wpisuje stronke a on zapisuje na dysk. tyle ze tylko ze stron w html, z php sobie nie radzi. szuakm takiego co da rade
gieras
Dodano
25.03.2004 21:41:45
To dziwne... Masz coś skopane, bo ja nie mam problemów :roll:

Powiedz, które chcesz, to Ci zapiszę... :wink:

Zawsze moźesz takźe uźyć opcji PrintScreen :!:
Pawek
Dodano
25.03.2004 18:39:26
Pawek:
Z jakimi obrazami masz problemy :?: :shock:
jpg, gif – tylko jesli strona ma koncowke .php bo jak ,html to jest ok
gieras
Dodano
25.03.2004 17:44:58
hmm dobrym programem do sciagania grafiki ze stron jest image banker dostepny na www.download.chip.pl podajesz adres i program wyszkuje i zapisuje na dysku grafiki narazie pzdr
fend18
Dodano
25.03.2004 17:20:32
Z jakimi obrazami masz problemy :?: :shock:
Pawek
Dodano
25.03.2004 17:04:24
gieras
Dodano:
25.03.2004 16:26:12
Komentarzy:
10