Schematy zasilania w XP Home

Gdy chcę zmienić schemat zasilania monitora na inny niź (stacjonarny) pojawia się komunikat: Menedźer zasad zasilania nie moźe ustawić zasady aktywnej – odmowa dostępu. Jest to na koncie uźytkownika ograniczonego. Czy tylko na adms moźna zmieniać schematy? Chyba faceci z Microsyfu przegięli w tym momencie.

Odpowiedzi: 4

EL NINO:
No tak. Logika godna podziwu.
Co ma uzytkownik z ograniczeniami do grzebania w ustawieniach systemu ? IMO g...uzik. Po to kurna ma to ograniczenie, zeby nie mieszal. A jesli juz chce pomieszac, niech ze w kieszeni miesza.
Nie pasuja ograniczenia NT ? Zawsze mozna W98 zainstalowac.

Nie zrozumieliśmy się – ja nie boleje nad tym, ze uzytkownik nie moze zmienic swojego schematu zasilania, lecz nad tym, ze administrator musi dla kazdego konta zmieniac osobno! No chyba, ze jest jakis progam, ktorym to latwo mozna zmienic w rejestrze...
115750
Dodano
28.12.2005 10:19:53
No tak. Logika godna podziwu.
Co ma uzytkownik z ograniczeniami do grzebania w ustawieniach systemu ? IMO g...uzik. Po to kurna ma to ograniczenie, zeby nie mieszal. A jesli juz chce pomieszac, niech ze w kieszeni miesza.
Nie pasuja ograniczenia NT ? Zawsze mozna W98 zainstalowac.
EL NINO
Dodano
23.12.2005 19:50:34
tomala:
Gdy chcę zmienić schemat zasilania monitora na inny niź (stacjonarny) pojawia się komunikat: Menedźer zasad zasilania nie moźe ustawić zasady aktywnej – odmowa dostępu. Jest to na koncie uźytkownika ograniczonego. Czy tylko na adms moźna zmieniać schematy? Chyba faceci z Microsyfu przegięli w tym momencie.

Masz rację przegieli. Najbardziej pogięte jest to, źe schemat zasilania naleźy zmieniać dla kaźdego konta osobno. Tak więc, aby zmienić coś w schemacie na końcie ograniczonym, musisz ustalić jego przynaleźność do grupy administratorów. Normalny bezsens.
115750
Dodano
23.12.2005 12:31:17
Tak według mnie tylko admin moźe to zmienić! Jeśli masz komputer w domu i masz parę kont to i tak nie warto tworzyć kont innych niź administratora – u mnie np officexp sypał się wtedy, i u mnie i u drugiego uźytkownika. Zmieniłem ten profil na administratora i wszystko stało się ok.
kwladarz
Dodano
16.09.2003 18:06:34
tomala
Dodano:
15.09.2003 04:09:09
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1