Scandisk przed uruchomieniem XP

Od kilku dni, nie wiem dlaczego przed startem systemu wlacza mi sie Scandisk [tak jakbym niepoprawnie zamknal system]. Kompa wylaczam przez klawiaturke [mam specjalny klawisz]. Kiedys tego problemu nie bylo. Co moze byc przyczyna?

Odpowiedzi: 4

Juź wiem o co chodziło czeba uruchomić komputer tylko w tedy jak sie sprawdza dysk systemowy przy innych robi to z poziomu windowsa nawet wtedy jak sie zaznaczy te dwie opcje .
Dawid!!
Dodano
26.05.2003 14:32:46
Dawid owszen sprawdzi z poziomu Windowsa, ale to marne sprawdzenie. jak zaznaczysz opcje: "automatycznie napraw błędy systemu windows" i "skanuj dysk i próbuj odzyskać uszkodzone sektory", to sprawdzi ci przy uruchomieniu kompa i to jest pelny scandisk. spróbuj tak...
aligator
Dodano
25.05.2003 23:36:21
Dzięki Aligator nie wiedziałem źe jest taka opcja w XP :oops: :oops: Reset kompa ??? u mnie sprawdzało od razu bez źadnego restartu .
Dawid!!
Dodano
25.05.2003 22:16:18
co do problemu stahumira to niestety nie wiem, ale co do pytania Dawida to w XP jest Scandisk. otwierasz mój komputer, klikasz prawym na wybrany dysk, właściwości, narzędzia, sprawdź, zaznaczasz dwie opcje ptaszkiem i ok. reset kompa i sprawdza... bardzo poźyteczne narzędzie...
aligator
Dodano
25.05.2003 21:43:13
stahumir
Dodano:
25.05.2003 20:19:40
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1