ScanDisk, bleee

Witam.
Po raz kolejny mam problem ze Scandiskiem.
Tym razem po restarcie kompa nie wlancza mi sie on tym samym nie skanuje dyskow.
Musze reczne go uruchamiac, o dziwo, nigdy nie znajduje na dysku zadnych bledow.
Powiedzcie mi czy to normalne.
Zdaje sie, ze powinien on sie wlaczac po kazdym nie wlasciwym wylaczeniu kompa by sprawdzic czy nie ma na dysku bledow.
I jeszcze jedno pytanko.
Czy po nie wlasciwym zamknieciu kompa programy, ktore sa na nim zainstalowane, ulegaja uszkodzeniu?
Dzieki

Odpowiedzi: 2

masz racje PAWEK scandiks podczas pracy systemu sie nie da wlaczyc wyskakuje ze nie jest uruchomiona jakas czesc systemu czy cos w tym stylu.U mnie tez nigdy nie wykrywa bledow.Ale moze takowych nie ma.
rybka_kuba
Dodano
11.10.2003 22:01:00
O ile dobrze mi wiadomo w Windowsie XP nie moźna włączyc ScanDiska podczas jego pracy, ale moźe się myle...:roll:

Co do drugiej cześci pytania, to po niewłasciwym zamknięciu kompa programy nie ulegają uszkodzeniu. Uszkodzeniu moga ulec natomiast dane przetwarzane przez te programy. Np. gdy zabraknie prądu podczas ściagania plików z internetu albo zapisywania plików Worda lub gier. Ja sam kiedys to przezyłem. Grałemn w CM 01/02 i zapisywałem grę i mi wyłaczyli prąd. "Sejw: poszedł się ..... :wink:
Pawek
Dodano
11.10.2003 21:16:58
skolodziejczyk
Dodano:
11.10.2003 20:44:51
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1