sbs2k + neostrada

Witam

Jak zainstalować na serwerze w pracowni komputerowej z systemem Windows Smail Busines Serwer 2000 edycja 2002 neostradę? Mam modem Speedtouch 510.  Modem jest podłączony do kompa przez złączkę RJ45 do karty sieciowej. NIe chcę instalować aplikacji neostrady z dołączonej przez TP płytki. Proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 1

Instalujesz drivery modemu, konfigurujesz polaczenie modemowe (login, password, nr telefonu), konfigurujesz karte sieciowa (automatycznie pobierane ustawienia).

Zajrzyj na np. http://neostrada.info/

EL NINO
Dodano
11.10.2006 23:24:20
  • panroman 12.10.2006 22:00:13

<p>EL NINO: To nie jest takie proste. To nie jest standardowa instalacja. </p><p>Po pierwsze nie instaluję modemu, bo modem łączy się z kompem przez kartę sieciową (RJ 45). Trzeba wyłączyć routing i dostęp zdalny. Usunąć w DNS strefę wyszukiwania wstecznego oraz udostępnić net przez serwer ISA jak r&oacute;wnież wykonać szereg innych czynności.</p><p>Czy ktoś zna procedurę uruchmienia neostrady z modemem Thomson Speedtouch 510 v.1 (bridge/router) na systemie Windows Smail Bussines Serwer 2000, edycja 2002? Proszę o pomoc.<br /></p>

• EL NINO 13.10.2006 00:45:00

panieromanie, trzeba bylo napisac prosto - mam router Thomson Speedtouch 510. Tylko tyle. Wtedy nie pisalbym o instalacji modemu. Chyba nie sadzisz, ze znam kazdy sprzet po nazwie ?<br /><br />Jakiej procedury potrzebujesz ? Skoro podpinasz router do sieciowki, czego potrzebujesz ? Domyslne IP&nbsp;routera masz&nbsp;przeciez podane w instrukcji. To wystarczy aby polaczyc sie z netem. <br />Konfiguracja ISA ? Jesli ktos korzysta, z pewnoscia pomoze.<br />

panroman
Dodano:
11.10.2006 21:11:33
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1