SB Live i XP
Juź ktoś pisał o problemie z SB Live (model CR4830)i błędnym wykrywaniu go jako karta VGA. U mnie z kolei kompek się wiesza, gdy XP wykryje kartę jako SBLiveValue. :x Myślę, źe moźe udałoby mi się "wwalić stery ręcznie", ale nie wiem jak zablokować wykrywanie sprzętu w Win XP. Pomóźcie.
W Biosie mam to wyłączone (chyba) – opcja PNP OS – No
W Biosie mam to wyłączone (chyba) – opcja PNP OS – No
Odpowiedzi: 8
kazdy slot pci ma swoje przerwania i czasem coś sie jebie i jak wykryje ci juź jako coś to wrzuć stery z płytki do tego liva a jak będzie sie pluł źe to niezgodne to powiedz zainstaluj mimo to i powinno byc ok
podstawa to sprawdzic kazda konfiguracje , pecet ma to do siebie , za kazdy jest inny i nic na to nie poradzisz :)
A no niewiesz jakie niektóre płyty sa, moze pomuc przełozenie moze akurat ta karta pracuje zgodnie tylko z magistrala PCI 2.1 a tamta to akurat starszy typ, tez tak miałem na starym kompie
A no niewiesz jakie niektóre płyty sa, moze pomuc przełozenie moze akurat ta karta pracuje zgodnie tylko z magistrala PCI 2.1 a tamta to akurat starszy typ, tez tak miałem na starym kompie
A co to da???
Dark Angel:A weź przełóz tą karte na inną magistrale PCI !!
A co to da???
Dark Angel:A weź przełóz tą karte na inną magistrale PCI !!
A weź przełóz tą karte na inną magistrale PCI !!
Strona 1 / 1