SB Live! + głosniki 5.1 + tuner......–łamigłówka?!
Jak w temacie,
mam sb live'a ,dokupiłem sobie głosniki
creative 5900 i za cholere nie wiem jak je podłaczyc...
w kazdej konfiguracji graja mi tylko 2 głosniki i
woofer...
Załaczam swój panel pomózcie....
czy w ogóle moja karta obsłuzy zestaw 5.1???
kanał niebeiski mam zarezerwowany na tuner tv...
pozdrawiam
mam sb live'a ,dokupiłem sobie głosniki
creative 5900 i za cholere nie wiem jak je podłaczyc...
w kazdej konfiguracji graja mi tylko 2 głosniki i
woofer...
Załaczam swój panel pomózcie....
czy w ogóle moja karta obsłuzy zestaw 5.1???
kanał niebeiski mam zarezerwowany na tuner tv...
pozdrawiam
Odpowiedzi: 20
spakowałem juz wszyscho i jutro jade do mediamarkt...
tylko ciekawe ile bede czekał na nowe???
tylko ciekawe ile bede czekał na nowe???
no niestety wyglada mi to na padniete gniazdo :x
odinstalowałem wszystko i znów zainstalowałem stery z płyty.
Znów to samo–jedno gniazdo w ogóle nie gra–ale wyjąłem wszystkei inne przewody i zostawiłem tylko ten jeden w TYM felernym gniezdzie–i o dziwo gra ,ale baardzo cichutko...
co to moze byc?
czy to gniazdo jest padniete?
czy moze gdzies w ustawieniach przestawic?
pzdr.
Znów to samo–jedno gniazdo w ogóle nie gra–ale wyjąłem wszystkei inne przewody i zostawiłem tylko ten jeden w TYM felernym gniezdzie–i o dziwo gra ,ale baardzo cichutko...
co to moze byc?
czy to gniazdo jest padniete?
czy moze gdzies w ustawieniach przestawic?
pzdr.
lekko pierdziały obojetnie jakie głosniki–
TYLKo w tym jednym gniezdzie!
TYLKo w tym jednym gniezdzie!
Kasper:tym jednym Front right buczał :x
Czy ten głośnik tak jakby lekko pierdział? czy nic nie było z niego słychać?
Odinstaluj wszystkie sterowniki Creativa z systemu.
Zainstaluj TYLKO te z płyty którą dostałeś z kartą.
Zobacz dokładnie w manualu czy dobrze podłączyłeś.
Podociskskaj wszystkie chinche w wooferze.
Zobacz czy w głośniku nie zaciśnięta jest izolacja zamiast przewodu.
Zmień głośniki prawy na lewy i odwrotnie,jeźeli nie zagra lewy to zwalony głośnik.
To samo spróbuj z przewodem (moźe być przerwany).
Sprawdź na 100 % sprawnym głośniku wszystkie wyjścia audio z woofera.
Zainstaluj TYLKO te z płyty którą dostałeś z kartą.
Zobacz dokładnie w manualu czy dobrze podłączyłeś.
Podociskskaj wszystkie chinche w wooferze.
Zobacz czy w głośniku nie zaciśnięta jest izolacja zamiast przewodu.
Zmień głośniki prawy na lewy i odwrotnie,jeźeli nie zagra lewy to zwalony głośnik.
To samo spróbuj z przewodem (moźe być przerwany).
Sprawdź na 100 % sprawnym głośniku wszystkie wyjścia audio z woofera.
zassałem stery ze strony creativa,a w czasie instalowania wywala mi taki błąd–co to znaczy?
Stery zainstalowałem z płytki–
teraz zassam ze stronki–jak nie bedzie wszystko oki
to ten ch...wy zestawik leci przez okno :twisted:
teraz zassam ze stronki–jak nie bedzie wszystko oki
to ten ch...wy zestawik leci przez okno :twisted:
A co ze sterownikami :?: Nigdy nie mialem stycznosci z 5.1 przy kompach tylko kino domowe. Ale mysle ze to wina sterownikow ze niegra :)
A co ze sterownikami :?: Nigdy nie mialem stycznosci z 5.1 przy kompach tylko kino domowe. Ale mysle ze to wina sterownikow ze niegra :)
A wiec tak:
wkurzyłem sie na maxa i kupiłem sb audigy2
i znów to samo–nie gra prawy przedni!!! :evil:
wyciągnałem wtyczki i wkładałem głosniczek w kazde gniazdo na wooferze i na wszystkich grał cacy tylko na tym jednym Front right buczał :x
czy to mozliwe ,aby gniazdo w wooferze było padniete?? :roll:
a moze zle cos ustawiłem?
pzdr.,
wkurzyłem sie na maxa i kupiłem sb audigy2
i znów to samo–nie gra prawy przedni!!! :evil:
wyciągnałem wtyczki i wkładałem głosniczek w kazde gniazdo na wooferze i na wszystkich grał cacy tylko na tym jednym Front right buczał :x
czy to mozliwe ,aby gniazdo w wooferze było padniete?? :roll:
a moze zle cos ustawiłem?
pzdr.,
hehe ja na p5800 jak odłacze pomarańczowy to mi centalny gra we wszystkim:)(obojetnie co puszcze mp3,divix centralny sie teź odzywa:)) hehe taki bajerek ale niewiem czy inne modele tak maja
sluchaj, to ze masz sterowniki z plyty nie znaczy ze one sa dobre. mialem identyko problem, plytka ogryginalna instaluje niby drivery pod XP ale ***. Dzialay tylko 3 glosniki. Zainstalowanie najnowszych sterow pomoglo. Lecz ... to nie zmienia faktu ze mam podlaczony tylko Czarny i Zielony, pomaranczowy nie i glos jest chyba kwadrofoniczny. Ale przeciez u ciebie jest pomaranczowe wejscie na SB a u mnie nie. Sproboj jeszcze przelorzyc karte do przedostatniego slota.
Tak btw. to na ulotce pisali ze ten Pomaranczowy jakos wzmacnia tylnie kolumny, ale nie jest konieczny.
Tak btw. to na ulotce pisali ze ten Pomaranczowy jakos wzmacnia tylnie kolumny, ale nie jest konieczny.
banal, ale sprawdz czy dobrze wsadziles kabelek ;]wsadziłem tez pomaranczową i gdy robi test–słychac ładnie wszystkie oprócz przedniego prawego....FRONT RIGHT
no spróbuj tego co ci napisałem,tylko ze niegrał mi byćmoźe dlatego źe miałem strasznie w systemie namieszane,ale warto spróbować co ci zalezy a nóź zadziała:)
tez Ci nei grał ten jeden głosnik?
ten sam co u mnie?
ten sam co u mnie?
u mniez ostatnio ten niegrał pomogło odinstalowanie sterowników przełozenie karty do innego pci i zainstalkowanie na nowo
bo to karta 5.1MarcinX:A po co mu stery od SB 5.1 ?
Poczytaj wątek i zobacz zdięcia ?
wsadziłem tez pomaranczową i gdy robi test–słychac ładnie wszystkie oprócz przedniego prawego....FRONT RIGHT
sam juz nie wiem co robic....
a zainstalowałem stery z płytki...
co radzicie?
sam juz nie wiem co robic....
a zainstalowałem stery z płytki...
co radzicie?
ja mam 5800 i na moje oko:D to jest sb live 5.1 digital bo jest dokładnie tak jak u mnie.wtyczki zgodnie z kolorami w surroun mixerze ustaw 5.1 zrób test.jak je popodpinasz to niema znaczenia i tak powinny grac wszystkie prócz centralnego bo on bedzie grał ci tylko w filmach które wykoźystuja ac3 filter w 5.1 no i dvd:) jest knif na to źeby zawsze grał ale jak dlamnie bezsensowny bo tylnie graja bardzo słabo tak chodzby wcale wiec zostaw to sobie w spokoju :).i jak tak zrobisz to niema siły jak głosniki są dobre karta tez musza grać wszystkie.Jak w surround M ustawisz na 5.1 to jeszcze zobacz w normalnych właściwościach głosu czy masz 5.1 bo ja raz miałem tak ze tu było tak a tu tak i tez grały mi tylko 2.
A po co mu stery od SB 5.1 ?