SB Live! 5.1 pod Win XP SP2 !!!!!!!!!!!!!!!

Witam!

Jakie sterowniki mam zainsatolwać aby poprawnie działały 4 głośniki (2 normal + 2 wieźa) na Windowsie XP z dodatkiem SP2 ??? Oryginalne z płyty nie działają pod SP2 !!!
Bardzo proszę o pomoc ! :lol:

Odpowiedzi: 10

Mi teź nie chodzi mikrofon na Skype!!! Juź nawet 4 głośniki mi nie chodzą, tylko 2!! Jakieś takie trudne te strowniki, dla profesjonalistów!! :wink:
aditola
Dodano
05.03.2005 14:07:45
A ja mam pytanie jak skonfigurowales KX zeby dzialal Ci miktofon. Ja u siebei za cholere niemoglem wlaczyc mikrofonu na tych sterownikach i Skype mi nie chodzil :(
piastow
Dodano
04.03.2005 16:25:27
Zrobiłem nareszcie z tym aby KXy "pamiętały" ustawienia ale ze Skypem jeszcze mi się nie udało !!

Pozdro
aditola
Dodano
08.02.2005 10:40:36
Dobra dzięki, coś postaram się skonfigurować! Tylko te KX to są bardzo skomplikowane, cholera... :wink:
aditola
Dodano
08.02.2005 10:18:28
Jak masz ustawione opcje w polach source i recording w surround mixerze?

W rec ustaw microfon i ustaw mu głośność, natomiast w source microfon moźesz nawet zaznaczyć jako mute. Rozmówca powinien słyszeć ciebie, natomiast ty nie bedziesz słyszał swojego głosu w głośnikach.

Zobacz screen, tak te ustawienia wyglądałyby w audigy, podobnie zresztą jest w live.
Upewnij się teź czy w skype jest odpowiednie źródło dźwięku wybrane.
SLAY3R
Dodano
07.02.2005 23:42:35
I znów coś nawaliło!

Po ponownym uruchomieniu kompa sterowniki KX nie pamiętają ustawień 4.0 tylko powracają na 2.1 !!! Próbowałem gadać przez Skype – nic z tego, tyle opcji, źe się gubię !! Co mam zaznaczyć a co nie ??? W swoich głośnikach słyszę swój głos, rozmówcy ale on mnie nie słyszy, co jest grane ????????
aditola
Dodano
07.02.2005 21:35:44
Mi jakos niegra moze dlatego ze mialem stare sterowniki. Ale mimo wszystko efekt napewno nie bedzie oszalamiajacy. Chodzi mi to o efekty dzwiekowe. Powiedzmy w muzyce gdzie indziej slowa i gdzie indziej muzyka.
AA podopne sie pod temat. Teraz mam polonczona wieze pod kompa i niemam steereo w grach powiecmy ktos tupie to slychac w obu glosnikach mimo ze typanie jest z prawej albo z lewej. Na zintegrowanej jest ten efekt (sluchawki)
Ukey
Dodano
07.02.2005 16:11:06
Juz zrobiłem z tym!! Zainstalowałem te sterowniki KX (coś tam) i pobawiłem się nimi, ustawiłem 4 głośniki! Wszystkie działają (jak na razie)! Wszystkie głośniki mam podłaczone bezpośrednio do karty, nie do wieźy!

A te sterowniki są super i jeszcze po polsku, dłgo na coś takiego czekałem!!! :D
aditola
Dodano
07.02.2005 16:10:33
Ukey:
Hymm a jak sa glosniki podlaczone. Np: wieza do kompa a dodatkowe glosniczki do wiezy. Albo wierza i glosniczki do kompa (w co watpie) Niestety niema sterownikow to takiego czegos. Sa tylko jedne sterowniki ale niestety chyba ane nie obsloguja takiej konfiguracji :(

Heh

SB live obsługuje (zaleźnie od wersji 4 lub 6 głośników), więc nie rozumiem w co wątpisz. Sam miałem kiedyś do live'a jako przednie podłączone głośniki komputerowe, a do wyjścia na tylne wieźę. Grały wszystkie 4.
aditola –> najprościej imho jest przejść się do sklepu komputerowego i poprosić źeby skopiowali nową płytkę z driverami od sblive.
Poszukaj jeszcze na stronie creativa, ale tam mają chyba tylko updaty.

Update.
A wogóle karta gra? Na systemowych sterownikach?
Wejdź w panelu sterowania do dźwięki i uźądzenia audio –> ustawienia głośników/zaawansowane i zmień tam na 4 głośniki.
SLAY3R
Dodano
07.02.2005 15:52:37
Hymm a jak sa glosniki podlaczone. Np: wieza do kompa a dodatkowe glosniczki do wiezy. Albo wierza i glosniczki do kompa (w co watpie) Niestety niema sterownikow to takiego czegos. Sa tylko jedne sterowniki ale niestety chyba ane nie obsloguja takiej konfiguracji :(
Ukey
Dodano
07.02.2005 15:33:17
aditola
Dodano:
07.02.2005 12:11:39
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1