SB Live! 5.1 pod Win XP SP2 !!!!!!!!!!!!!!!
Witam!
Jakie sterowniki mam zainsatolwać aby poprawnie działały 4 głośniki (2 normal + 2 wieźa) na Windowsie XP z dodatkiem SP2 ??? Oryginalne z płyty nie działają pod SP2 !!!
Bardzo proszę o pomoc ! :lol:
Jakie sterowniki mam zainsatolwać aby poprawnie działały 4 głośniki (2 normal + 2 wieźa) na Windowsie XP z dodatkiem SP2 ??? Oryginalne z płyty nie działają pod SP2 !!!
Bardzo proszę o pomoc ! :lol:
Odpowiedzi: 10
Mi teź nie chodzi mikrofon na Skype!!! Juź nawet 4 głośniki mi nie chodzą, tylko 2!! Jakieś takie trudne te strowniki, dla profesjonalistów!! :wink:
A ja mam pytanie jak skonfigurowales KX zeby dzialal Ci miktofon. Ja u siebei za cholere niemoglem wlaczyc mikrofonu na tych sterownikach i Skype mi nie chodzil :(
Zrobiłem nareszcie z tym aby KXy "pamiętały" ustawienia ale ze Skypem jeszcze mi się nie udało !!
Pozdro
Pozdro
Dobra dzięki, coś postaram się skonfigurować! Tylko te KX to są bardzo skomplikowane, cholera... :wink:
Jak masz ustawione opcje w polach source i recording w surround mixerze?
W rec ustaw microfon i ustaw mu głośność, natomiast w source microfon moźesz nawet zaznaczyć jako mute. Rozmówca powinien słyszeć ciebie, natomiast ty nie bedziesz słyszał swojego głosu w głośnikach.
Zobacz screen, tak te ustawienia wyglądałyby w audigy, podobnie zresztą jest w live.
Upewnij się teź czy w skype jest odpowiednie źródło dźwięku wybrane.
W rec ustaw microfon i ustaw mu głośność, natomiast w source microfon moźesz nawet zaznaczyć jako mute. Rozmówca powinien słyszeć ciebie, natomiast ty nie bedziesz słyszał swojego głosu w głośnikach.
Zobacz screen, tak te ustawienia wyglądałyby w audigy, podobnie zresztą jest w live.
Upewnij się teź czy w skype jest odpowiednie źródło dźwięku wybrane.
I znów coś nawaliło!
Po ponownym uruchomieniu kompa sterowniki KX nie pamiętają ustawień 4.0 tylko powracają na 2.1 !!! Próbowałem gadać przez Skype – nic z tego, tyle opcji, źe się gubię !! Co mam zaznaczyć a co nie ??? W swoich głośnikach słyszę swój głos, rozmówcy ale on mnie nie słyszy, co jest grane ????????
Po ponownym uruchomieniu kompa sterowniki KX nie pamiętają ustawień 4.0 tylko powracają na 2.1 !!! Próbowałem gadać przez Skype – nic z tego, tyle opcji, źe się gubię !! Co mam zaznaczyć a co nie ??? W swoich głośnikach słyszę swój głos, rozmówcy ale on mnie nie słyszy, co jest grane ????????
Mi jakos niegra moze dlatego ze mialem stare sterowniki. Ale mimo wszystko efekt napewno nie bedzie oszalamiajacy. Chodzi mi to o efekty dzwiekowe. Powiedzmy w muzyce gdzie indziej slowa i gdzie indziej muzyka.
AA podopne sie pod temat. Teraz mam polonczona wieze pod kompa i niemam steereo w grach powiecmy ktos tupie to slychac w obu glosnikach mimo ze typanie jest z prawej albo z lewej. Na zintegrowanej jest ten efekt (sluchawki)
AA podopne sie pod temat. Teraz mam polonczona wieze pod kompa i niemam steereo w grach powiecmy ktos tupie to slychac w obu glosnikach mimo ze typanie jest z prawej albo z lewej. Na zintegrowanej jest ten efekt (sluchawki)
Juz zrobiłem z tym!! Zainstalowałem te sterowniki KX (coś tam) i pobawiłem się nimi, ustawiłem 4 głośniki! Wszystkie działają (jak na razie)! Wszystkie głośniki mam podłaczone bezpośrednio do karty, nie do wieźy!
A te sterowniki są super i jeszcze po polsku, dłgo na coś takiego czekałem!!! :D
A te sterowniki są super i jeszcze po polsku, dłgo na coś takiego czekałem!!! :D
Ukey:Hymm a jak sa glosniki podlaczone. Np: wieza do kompa a dodatkowe glosniczki do wiezy. Albo wierza i glosniczki do kompa (w co watpie) Niestety niema sterownikow to takiego czegos. Sa tylko jedne sterowniki ale niestety chyba ane nie obsloguja takiej konfiguracji :(
Heh
SB live obsługuje (zaleźnie od wersji 4 lub 6 głośników), więc nie rozumiem w co wątpisz. Sam miałem kiedyś do live'a jako przednie podłączone głośniki komputerowe, a do wyjścia na tylne wieźę. Grały wszystkie 4.
aditola –> najprościej imho jest przejść się do sklepu komputerowego i poprosić źeby skopiowali nową płytkę z driverami od sblive.
Poszukaj jeszcze na stronie creativa, ale tam mają chyba tylko updaty.
Update.
A wogóle karta gra? Na systemowych sterownikach?
Wejdź w panelu sterowania do dźwięki i uźądzenia audio –> ustawienia głośników/zaawansowane i zmień tam na 4 głośniki.
Hymm a jak sa glosniki podlaczone. Np: wieza do kompa a dodatkowe glosniczki do wiezy. Albo wierza i glosniczki do kompa (w co watpie) Niestety niema sterownikow to takiego czegos. Sa tylko jedne sterowniki ale niestety chyba ane nie obsloguja takiej konfiguracji :(
Strona 1 / 1