SB Audigy – problem

Witam i proszę o pomoc. Po modernizacji sprzętu (Asus K8V–X, Atlon 64 3000) i wpisaniu SP2 mam problem odtwarzaniem dźwięku na SB Audigy. Działają jedynie dwa głośniki (mam cztery + subwoofer). Nie mogę więc uzyskać dźwięku kwadrofonicznego – czarne wyjście na głośniki nie jest aktywne. Uaktualnianie sterowników nie jest moźliwe, poniewaź te, które ściągnąłem ze strony Creative nie rozpoznają zainstalowanej karty. Nie jest moźliwe równieź zainstalowanie oryginalnymi sterownikami gniazda SB1394, jakie ta karta posiada. Dodam jeszcze, źe zintegrowana karta dźwiękowa działa bez zarzutu, ale z chwilą podączenia SB Augigy została wyłączona w biosie. Poprawnie równieź działa przez pewien czas podłączona karta C–media. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

Długo to trwało, ale w końcu zrobiłem format. Po wpisaniu WinXP ze zintegrowanym SP2 wszystko działa. Dziękuję za pomoc
walder777
Dodano
03.06.2005 18:09:04
Mialem podobny problem tylko, ze z SBLive, system nie mogł odnalesc urzadzenia. Sprawdz w menadzer urzadzen/Kontrolery dzwieku... czy nie ma tam jakis dziwnych rzeczy. Odinstaluj wszystko co zwiazane z ta kartą (łacznie z samym urzadzeniem) oraz ta drugą kartą. Wyciagnij i wcisnij karte jeszcze raz, po restarcie system powinien odnalesc nowe urzadzenie PCI, wtedy atakujesz driverami z płyty. Jesli chodzi o sterowniki ze strony producenta to jeszcze nigdy nie udalo mi sie ich poprawnie zainstalowac, zawsze jakies kosmiczne historie wyskakują.

Nie sadze tez azeby to byla wina SP2, moja karta ma ładnych pare lat i smiga na sterownikach grubo sprzed ery XP.. No ale sa to dwa rozne modele wiec roznie to bywa.
AdasB
Dodano
29.03.2005 23:02:18
Zgoda, brałem pod uwagę takie wyjście, ale jeśli moja karta dźwiękowa się po prostu popsuła to mój trud pójdzie na marne. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś juź miał taki problem. Dziękuję za zainteresowanie
walder777
Dodano
29.03.2005 20:08:03
Zgrać dane z partycji systemowej,sformatować ją i wgrać świeźy system – to moja rada.

Wcześniej przed wgrywaniem mają być obsadzone sloty kartami PCI – wszystko sprawdzone,źeby nie mieszać nimi po instalacji systemu.
JNJN
Dodano
29.03.2005 19:46:12
Karta muzyczna w biosie jest wyłączona, a SB Audigy znajduje się w drugim slocie PCI (przepinałem juź na wszystkie inne i nic). Moźe rzeczywiście popełniłem błąd, bo zainstalowałem SB Audigy po wcześniejszym wpisaniu SP2. W momencie instalacji SP2 zainstalowana była karta C–media i wszytko było w porządku. Wolałbym, jeśli to będzie moźliwe, nie instalować systemu od nowa, ze względu na mnogość danych zgromadzonych na dysku. Pozdrawiam
walder777
Dodano
29.03.2005 18:36:46
Wyłącz karte muzyczną zintegrowaną w biosie.

Włóź karte PCI SB do 2 lub 4 slotu PCI licząc od AGP.

Czy system był wgrywany świeźy.

Zintegruj XP z SP2 i wgraj świeźy system.

http://www.xp.net.pl/art/windowsxp_sp1a_cd.html
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=175942#175942

Pobierz najnowsze stery do karty zgodne z XP i SP2 – pomoc – pliki.

http://pl.europe.creative.com/
JNJN
Dodano
29.03.2005 17:57:44
walder777
Dodano:
29.03.2005 17:01:53
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1