Save Dump

Podczas dłuźszej pracy komputera ten się restartuje.Po późniejszym przejrzeniu Podglądu zdarzeń okazuje się źe powodem jest to oto zgłoszenie które jest zawarte w pliku Save Dump.jpg.
Regułą jest źe zawsze przed tym zdarzeniem kilka godzin wcześniej ma miejsce inne zdarzenie które jest zobrazowane w następnym pliku jpg "zdarzenie przed Save Dump"
Czy ktoś z was miał podobne z tym doświadczenie i moźe odpowiedzieć na pytanie co jest tego przyczyną?
Dodam jeszcze tylko źe zdarzyło mi się to do tej poru trzy razy zawsze w nocy gdy komputer zostawiłem włączony wraz z działającym emule.
Dziękuje i proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 4

SLAY3R na tej wersji sterownika karty sieciowej chodzę od roku a problem pojawił się około trzech miesięcy temu,a jeźeli chodzi o osła to zmieniłem wersje.
ciaki
Dodano
07.01.2004 21:20:37
ciaki:
Dodam jeszcze tylko źe zdarzyło mi się to do tej poru trzy razy zawsze w nocy gdy komputer zostawiłem włączony wraz z działającym emule.

Jak się łączysz z netem? Moźesz spróbować uaktualnić sterowniki do karty sieciowej/modemu, lub wgrać inną wersję osiołka.
SLAY3R
Dodano
07.01.2004 20:51:32
Bardzo Ci dziękuje SLAY3R za odpowiedź.W ramach testu zrobie coś innego na początku,a mianowicie poczekam na to zdarzenie i wtedy potwierdze sobie czy to ma coś wspólnego z tym,a dopiero gdy będe wiedział w jakim odstępie czasu się to pojawiło od ostaniego razu(będe wiedział kiedy ponownie się tego moźna spodziewać)zastosuje się do Twojej rady i znów będe ponownie oczekiwał tę domniemaną ilość czasu do zdarzenia,a stać to się powinno w odstępie tygodnia.
Tak jak pisałeś to nie powinno powodować restartu i nie powoduje.Powodem jest błąd Save Dump który występuje później ale jak zauwaźyłem po raz trzeci pojawia się on własnie niedługo po tej informacji z synchronizacją czasu.
A jeśli chodzi o poszukiwania dotyczące informacji o tym błędzie to nic konkretnego do tej pory nie znalazłem i to nie tylko na www.google.pl.
Mam nadzieje źe jeszcze się ktoś przyłączy do rozwiązania tej zagadki.
ciaki
Dodano
07.01.2004 18:18:32
To zdarzenie z w32 time mówi o tym źe system nie moźe zsynchronizowac czasu z serwerem czasu. Nie powinno to bynajmniej powodować restaru. A źe synchronizacja uruchamia się codziennie to masz te błedy. W ramach testu moźesz synchronizację wyłączyć. Dwuklik na zegarze/zakładka czas z internetu i odznacz synchronizację.

Co do samego błędu wpisz w www.google.pl te numerki i moźe coś ciekawego znajdzie na ten temat.
SLAY3R
Dodano
07.01.2004 15:59:10
ciaki
Dodano:
07.01.2004 15:10:11
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1