Sata XP OVercloking
Problemik nastąpił z własnej głupoty
Troszkę na rauszu zainstalowałem Easy tune i po podkręceniu zwisła winda po restert winda sie zapętliła no to naprawa windy (bo nic innego mi nie przyszło do głowy) Sata WD 160 FD ze sterami sata są ale po załadowaniu instalatora nie widzi dysków bios zresetowany później zflashowany. I niewiem co robić. 2 dzień się męczę HELP
Troszkę na rauszu zainstalowałem Easy tune i po podkręceniu zwisła winda po restert winda sie zapętliła no to naprawa windy (bo nic innego mi nie przyszło do głowy) Sata WD 160 FD ze sterami sata są ale po załadowaniu instalatora nie widzi dysków bios zresetowany później zflashowany. I niewiem co robić. 2 dzień się męczę HELP
Odpowiedzi: 4
DZięki dałem rade coś było w dysku nieznam sie na tym ale chyba w części starowej czy coś takiego zniszczyłem wszystko na dysku z linuxa bo winda nie dała rady bo zwisy były i juź działa tylko niepokoją mnie zwisy kompa jak nim poruszę mozesz sie wypowoedzieć na ten temat czy dysk sie uszkodził czy do wymiany THX
Spróbuj tego programu – pełna wersja – utwórz dyskietkę 1.44 MB lub CD i zabootuj kompa z nośnika i sprawdź dysk lub uźyj narzędzi producenta dysku.
http://www.pobieralnia.pl/index.php/item–show/3af/
Uźyj np dyskietki startowej 1.44 MB z PM wersji 8.0 lub wyźej,zdejmij wszystkie partycje i załóź i sformatuj.
http://www.pobieralnia.pl/index.php/item–show/3af/
Uźyj np dyskietki startowej 1.44 MB z PM wersji 8.0 lub wyźej,zdejmij wszystkie partycje i załóź i sformatuj.
No wybaczcie dysk to WD1600jd–00H
Własnie chodzi o te F6 (wrzucam FD załaduje stery) przechodzę dalej na dole pokazuje sprawdza dysk (pokazuje 160 GB) i zwiecha przez 3 godziny nic. Więc nie mogę nawet nic naprawiać nie wspominając o niszczeniu partycji i Instalki na nowo
Własnie chodzi o te F6 (wrzucam FD załaduje stery) przechodzę dalej na dole pokazuje sprawdza dysk (pokazuje 160 GB) i zwiecha przez 3 godziny nic. Więc nie mogę nawet nic naprawiać nie wspominając o niszczeniu partycji i Instalki na nowo
Amstaff:Sata WD 160 FD ze sterami sata są
Przy takiej składni to my teź nie wiemy o co chodzi.
W trakcie reinstalacji/naprawy podałeś przy komunikacie o F6 dyskietkę ze sterownikami SATA czy nie?
Jeźeli nie to ...masz winowajcę.
Jest tylko jeszcze jedno ale... moźe isę okazać, źe na dysku – z powodu OC powstały błędy ( moze tylko logiczne ) i naprawa wcale nei musi się udac, bo koniecznem ozę okazać się zdjęcie partycji – sam format moze nie być wystarczający.
Moze iwęc najpierw uzyj F6 ,a potem z konsoli odzyskiwania sprawdź ten dysk chksk /p /r i dopiero jeźlei okaźe isę, źe po tej operacji na dyksu jest wszystko poukładane, a system mimo to nei chce wejść próbuj reinstalacji.
Strona 1 / 1